kiretaža (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

jabijošjedno -> kiretaža (9.4.2013 20:05:06)

help,

nisam do sada još tražila pomoć ovdje, samo čitala, komentirala malo, ali ako netko ima slićna iskustva molim za savjet, ...

upomoć, krvarim već osam dana, bila sam kod gin. i dala mi je neke tablete za kontrac., a kako to nikad nisam uzimala malo me strah, a što je najgore rekla mi je da ako mi one ne pomognu morati ću na kiretažu. sad mene zanima što je to, boli li, koliko traje oporavak i da li ima kakvih posljedica, tj. da li se nakon toga može normalno zatrudnjeti?(sad nisam trudna)
inače rodila sam dva puta i nije bilo nikakvih problema, no sad sam navršila 41 god. pa me strah...a planiram još jedno...

mala pcelica -> RE: kiretaža (9.4.2013 21:40:37)

a da ti nisi mozda vec počela ulaziti u menopauzu sobzirom da imas 41 god? moguce je da jesi jer se onda hormoni pojebu i moze se krvariti duže ili pak da se nekoliko mjeseci ne dobije menga ....al stvarno ne vidim čemu bi te cistili,ako nisi trudna [sm=zmeden.gif] za to postoje tablete koje ti zaustave krvarenje i to je to

jabijošjedno -> RE: kiretaža (10.4.2013 7:29:59)

pa neznam, dr. je rekla kao: ako teblete ne pomognu da bi onda kiretažu, ali kao nako papa testa.
pitala sam ju da li je to već menopauza a ona kaže da sigurno nije, tako da, nekužim.
jako sam pod stresom zadnjih par mjeseci, ne spavam nožima od briga, jako se uzrujavam, veli da bi moglo biti od toga...
ma ja sam se prepala jer kad je spomenula kir. odmah sam pomislila da će mi vadit maternicu, nisam točno znala što je to...
ma joooj

PinkyFunkyBirdy -> RE: kiretaža (10.4.2013 9:10:49)

Moja mama je nakon poroda jako dugo krvarila pa su ju slali na kiretažu, a ja sam morala zbog spontanog ići na k. To ti je struganje stijenke maternice (kao što se inače ona sama ljušti za vrijeme menge), ali pošto se cerviks mora proširiti da bi doktori instrumentima došli do maternice dosta je bolno ... tako da inzistiraj na anesteziji ako ćeš morati ići.
Oporavak ovisi od žene do žene, ali uglavnom se dobi 2 tjedna bolovanja i možeš nakon toga imati lagano krvarenje i povremeno jače bolove, ali se preživi. [sm=smiley1.gif]

jabijošjedno -> RE: kiretaža (10.4.2013 9:26:48)

hvala pinky, a jel to nema veze sa kasnijim eventualnim zatrudnjivanjem? [sm=smiley13.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: kiretaža (10.4.2013 9:39:31)

Nebi trebalo utjecati. [sm=smiley1.gif] Ali nadam se da će ti tablete pomoći pa da ne moraš ići. Neki doktori kažu da nakon kiretaže treba čekati 3 ili 6 mjeseci da se može raditi na bebici, ali koliko sam nedavno čula to je stara praksa tako da je dovoljno pričekati prvu mengu (koja zna kasniti) i nakon toga se može u akciju. [sm=smiley1.gif]

jabijošjedno -> RE: kiretaža (10.4.2013 10:53:00)

jeeeeee,

[sm=jezicek.gif]

jabijošjedno -> RE: kiretaža (10.4.2013 10:55:37)

hvala, sad sam se malo smirila, a i krvarenje mi je skoro pa prestalo nakon samo dvije tablete.

PinkyFunkyBirdy -> RE: kiretaža (10.4.2013 11:04:49)

Super! Baš mi je drago da ide nabolje. [sm=smiley1.gif]

kisica -> RE: kiretaža (12.4.2013 12:04:37)

Sama kiretaža zapravo i fizički nije previše bolna, da se izdržati. Meni je rađena, a anestezija mi nije uopće primila. Bilo je trenutaka kada je bilo jako bolno, ali i onih kada je bilo oke. Neznam jel to možda zato što ja psihički nisam bila uopće tamo.
Što se tiće trudnoće nakon toga, preporuka je 3-6 mj.
Meni je evo prošlo god i pol, i sve je u redu, ali ja ne ostajem trudna.

Nadam se da će se tebi ostvariti želja

Stranica: [1]