|
Becky123 -> Beba koja ne jede-ima li vas još? (26.3.2013 11:26:51)
|
Drage moje, ne znam spada li ova tema na ovaj podforum, ako ne molim administratora da me preusmjeri. Naime: gospodjica je stara 9,5 tjedana. Rođena s 4300 g, očekivao bi čovjek da će mlatiti mlijeko ko velika. Međutim, nekako od rođenja jako zafrkava s obrocima. Na bočici je- moje izdojeno plus AD (ne dojim iz više objektivnih razloga i niza nesretnih okolnosti, na moju veliku žalost) tako da točno vidim koliko pojede. Hranjenje nje me jako, jako frustrira i umara jer ona skoro pa nikad nije gladna. Jede malo, ukupno dnevno 600- 700 ml na svojih sada 5500 g, što nije baš nešto za njenu težinu. Najčešće je to 600- 650 ml, a prije par tjedana je jela i po 700. Da skratim priču: ne pije ništa između obroka, sada je na 6- 7 obroka dnevno, pojede nekad 110, nekad 60, najčešće 80- 90 ml, i više NEĆE I NEĆE. Probali smo sve: promijeniti AD, bočice, dude, razmake između obroka, hranjenje u snu, i ne pomaže ništa... Uz sve to je zdrava, zadovoljna, sretna i živo joj se fućka što mama gubi živce i razum i izmišlja imaginarne bolesti... Prije 10- ak dana smo završili gastroenterološku obradu u Klaićevoj (uključivši i nefrološku i neurološku), i zaključak je da je apsolutno zdrava, neurološki napredna i da jednostavno NEĆE JESTI. Rekli su mi da ima dosta takve djece, da im u 99% slučajeva ne nađu ništa, da su jednostavno takva- malo jedu i sporo napreduju, i da u neko doba- najčešće s početkom dohrane- počnu bolje jesti. Ali meni je to teško akceptirati, jer stalno mislim da joj nije dosta, da će joj se nešto dogoditi... Muči me i to što zadnjih dana u par navrata preskoči i obrok, i ne pokazuje znakova gladi... U zadnje vrijeme jede zapravo i manje nego što je prije, noću se slabije budi za obrok, i ubrzo nakon što popije 30- 40 ml počinje se izvijati i plakati i svaki pokušaj nastavka hranjenja rezultira sve jačim plačem i nervozom. Ima li vas još takvih, molim vas da se javite i da mi date neki savjet, ili barem da me smirite...??? Da li bi to mogao biti refluks? Napominjem, ne bljuca, uglavnom podrigne, i rijetko štuca. Hvala, očajna mama :-)
|
|
|
|