Bakterije u trudnoci... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

MaTana -> Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 13:48:26)

Na zadnjem pregledu sam radila briseve i danas pokupim nalaz i imam neku bakteriju iz roda streptokoka... Teta na nalazima kaze da se ne zabrinjavam da je normalno i da cu dobit antibiotik. Jeste li bile u slicnoj situaciji?
Mene najvise brine sto sam alergicna na penicilin.

MaTana -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 14:27:01)

Nisam valjda jedina sa ovim gremlinima [sm=smiley19.gif]

CallamityJane -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 14:39:52)

Imala sam jednom bakteriju ali nisam bila trudna, i jako sam je se brzo rijesila..
Nisam sigurna kako to ide sa trudnocom [sm=zmeden.gif]
Vjerujem da ce doktor naci odgovarajuci antibiotik za tebe

Tanjica Tanja -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 14:41:58)

I ja se isto nadam, postoje i oni koji nisu na bazi pencilina baš za alergičare. Ne brini bit će sve ok[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

seraphyme -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 14:42:43)

a vjerovatno ćeš dobiti sumamed ili nešto cefalosporinsko.... nije dobro imati bakterije jer mogu izazvati pobačaj ili prijevremeni porod ako se ne liječe, a djeca znaju imati povišene leukocite i crp pa završe na antibioticima. nemaš brige, začas ćeš to riješiti

sarah_zg -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 14:59:56)

Ja sam imala na kraju 1. trudnoće i dobila sam Amoxil i sve ok. Ne brini se, bolje da to liječiš, nego da izazove neke probleme.

cuba -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 16:35:54)

Ja sam imala u trudnoći sa R u prvom tromjesečju E.coli, dobila atb tjedan dana i riješila se bakterije. Naravno da je bolje ne imati ali opet nije tako strašno.

ivana1112 -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 17:06:54)

Ja sam imala betahemolitički streptokok, isto sam alergična na peniciin. Iskreno ne sjećam se atb koji sam dobila, al znam da sam ga 2 puta pila, jer nakon 1. puta nisam "ubila" streptokok. S obzirom da je dosta zeznuta ta stvar, i da postoji mogućnost da ga dijete udahne pri porodu, pa su onda problemi s upalom pluća u novorođenčadi itd., na samom porodu prije nego su mi vodenjak probušili dobila sam na venu još antibiotik, za zaštitu bebice! I sve je bilo u redu [sm=smiley36.gif]

MaTana -> RE: Bakterije u trudnoci... (15.3.2013 17:15:33)

Hvala cure, sad sam malo mirnija, nikad nisam imal problema ni sa gljivicama ni bakterijama, tako da mi je ovo totalni šok...
A i guglala sam i naravno umrla od straha, dijete pri porodu moze dobit upalu pluca... sad kad vidim da to nije nista neuobicajeno lakse mi je... dr. mi je radio danas ujutro, ali u pon ga odmah zovem da vidim sto dalje...

kisica -> RE: Bakterije u trudnoci... (16.3.2013 17:51:07)

Imala sam sve i svašta, ali to ne.Nadam se da će se to riješiti brzo.

Stranica: [1]