Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

tenkic -> Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 15:39:46)

Da li je kilaža jedini faktor ili trebam paziti na još štogod prije nego prebacim bebu iz neudobnog jajeta u nadam se udobniju "pravu" autosjedalicu?

ivana1112 -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 15:50:08)

Mi smo prebacili L kad ga nismo više mogli zakopčati, s 5 mj, oni remenčići su bili mali, nisu se dali više rastegnuti, a tad još nije imao 9kg, koliko je max dopuštena za jaje!

andydea -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 15:54:10)

mi smo prije par dana, ali obično kad beba počne sjediti onda se preporuča[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ivana1112 -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 15:56:47)

Pa mi imamo MC kojoj se mijenja položaj, od poluležećeg do full sjedećeg!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2013 15:58:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

seraphyme -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 16:00:14)

kad je imao 5 mj. naime, micek je uvijek bio jako dugačko i štrkljasto dijete.

tenkic -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 16:47:06)

pa zar 5 mj nije malo prerano?

seraphyme -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 16:54:27)

je, ali je bio jednostavno predugačak za jaje. ova naša može u sjedeći i polusjedeći tak da nije ispao problem

snowwhite -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 16:56:24)

mi smo dugo koristili jaje,do godine dana cca..samo smoremenčiće pomjerali,bolje čim duže da je

andydea -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 17:17:53)

moja ova nema položaje, sad samo može sjediti,ali je toliko duboka,pa ispada da je u poluležečem...ma super je[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...maxicosi

seraphyme -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 17:20:20)

kad bude vrijeme, planiram miceku opet kupit ferari, al od 18 do nemama pojma koliko, a bracu ćemo u ovu.

sretnaz -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 21:07:52)

kada ima minimalno 9 kg i kada može samostalno ustati i napraviti par koraka prdržavajući se za stol ili nešto slično. Stvar je u tome da muskulatura nije dovoljno jaka za vožnju u smjeru vožnje. Što duže u jaju, to bolje!

snowwhite -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 21:33:12)

nemojte žurit s izlaskom iz jaja,, 0+ može i do 18 mj

Keekeelee -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (14.3.2013 21:40:30)

Doslovce kad preraste jaje, nemoj se opterećivati kilama i mjesecima. Kad postane predugačak i kad vidiš da je prevelik da bi ga jaje štitilo![sm=smiley1.gif]

modesty blaise -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (25.5.2013 0:19:12)

IZVORNA PORUKA: sretnaz

kada može samostalno ustati i napraviti par koraka prdržavajući se za stol ili nešto slično.

ovo jedino stoji....
vratna kralježica prije toga nije dovoljno jaka za slučaj bilo kakvog udesa u smjeru vožnje

Sunshine28 -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (26.5.2013 13:18:29)

Em ima 8 i pol mjeseci i oko 8.300kg, ali je dugacka i ne stane vise u jaje, zapravo jedva stane, ali vidim da joj je neudobno i da je nesretna....fino samostalno sjedi, ima ravnotezu i sve....imamo as od 0-18 i sada kontam da li da ju prebacim ili ne [sm=zmeden.gif]
mislim, ona je lijena beba, nece jos ni puzati, kontam da smo od stajanja i hodanja dosta daleko, a opet moram napraviti nesto, prerasla je jaje [sm=zmeden.gif]

BUMBI -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (26.5.2013 20:22:45)

Ja sam D prebacila u vecu AS s nekih 9;10 mj,bio ju je vec dosta prerastao,tako cu i L kad preraste.

MKata -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (26.5.2013 21:26:55)

N je prešao s nekih 9 mjeseci, a taman se nekako u to vrijeme počeo dizati (stajati) uz kauč i krevetić. Ne znam koliko je bio kila, ali kako smo ga premjestili u sjedalicu u smjeru vožnje, vožnja je postala ugodna za razliku od histerije i plača dok je bio u jaju... Zašto? Eeee...to vam nemam pojma... [sm=zmeden.gif]

svrcica -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (26.5.2013 22:05:19)

IZVORNA PORUKA: Sunshine28

Em ima 8 i pol mjeseci i oko 8.300kg, ali je dugacka i ne stane vise u jaje, zapravo jedva stane, ali vidim da joj je neudobno i da je nesretna....fino samostalno sjedi, ima ravnotezu i sve....imamo as od 0-18 i sada kontam da li da ju prebacim ili ne [sm=zmeden.gif]
mislim, ona je lijena beba, nece jos ni puzati, kontam da smo od stajanja i hodanja dosta daleko, a opet moram napraviti nesto, prerasla je jaje [sm=zmeden.gif]

Koliko ja znam postoji sjedalica koja je za takvu djecu. Dok su manji voze se u obrnutom smjeru od smjera vožnje, a kad porastu može se sjedalica okrenut.
Evo link o autosjedalicama http://autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=38.

sretnaz -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (27.5.2013 9:38:03)

Napokon da se netko složio sa mnom! Pa radi se o sigurnosti naših malenih i stvarno bismo trebali držati se propisa. Dovoljno da pogledate testove na You tube-u i vidjet ćete što se događa kod prometnih nesreća.

Ja se vežem kad sjedim iza, i većini sam radi toga čudna. [sm=zmeden.gif]

Osim toga imala sam prometnu na auto cesti, okrenula se na krov i nije mi bilo ništa, a auto smo bacili. Pojas me spasio sigurno.

plavka -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (27.5.2013 10:56:11)

draga imaš u uputama, koliko mene sijećenje služi mislim da glavica do ruba jajeta sijedalice mora biti u razmaku nekih cca 2 cm. (znaći ispod ruba) toga sam se uistinu držala jer je sigurnost naj važnija, naime da se gleda samo po kilaži mogla se je još oho ho voziti u njoj!!!

Jana1208 -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (27.5.2013 10:59:29)

Mi imamo 9 i pol. mj i jučer smo se prvi put provozali u većoj as, onoj od 9-18....imamo malo preko 8 kg i samostalno se dižemo, a stara nam je postala malo tijesna...inače je L i jaje bilo ok, većinom je spavala, a evo i jučer u novoj začas zaspala...[sm=smiley36.gif]

FIGICA FIFINANKICA -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (10.6.2013 22:19:21)

mislim da smo negdje sa 6 mj

evanoi -> RE: Kada prebaciti bebu iz jajeta u veću autosjedalicu? (10.6.2013 22:23:43)

e, ovo i mene zanima. postoji li pravilnik koji točno propisuje kad?

Stranica: [1]