|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Matične stanice krvi iz pupkovine
14.3.2013 8:32:38   
plavka
Curke,
da li je netko od vas dao matične stanice krvi iz pupkovine???
Zanima me kako to ide u našim bolnicama?? Da li su svi doktori obućeni za to i da li je pohrana istih osigurana???
U posljednje vrijeme bavim se mišlju da bih dala te matične stanice naravno ako bude sve uredu s porodom!!!
Da li se to štogod plaća???
Vaša iskustva...

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Matične stanice krvi iz pupkovine
14.3.2013 8:36:34   
cuba
Ja sam baš jučer popunila svu papirologiju i danas šaljem u Zg jedan primjerak. Ništa se ne plaća ako ćeš ih donirati.
Nije svo medicinsko osoblje obučeno za postupak vađenja i pohrane stanica tako da opet postoji mogućnost da i ukoliko želiš donirati to ne bude moguće nakon poroda.
Na stranici zaklade Ana Rukavina ti sve lijepo piše, objašnjeno pa pogledajuser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 2
14.3.2013 8:40:07   
Kony
Ne placa se ako doniras. Ako cuvas za sebe onda da. To sestre moraju biti obucene. Vidim da si iz zg tamo se to sigurno radi svugdje za petrovu znam da rade ali moras ispuniti formulare. Meni je glupo sto to ne rade svugdje i sto to nije obavezno ako je tako dobro ionako se to baca ako sam ja dobro razumjela.

2.12.2007 seka Lu
1.05.2012 braco Lu

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 3
14.3.2013 8:40:55   
Tina 21
Ja sam darovala..potrebno je ispuniti neke formulare koji si skinu s interneta,ili ih moliš tamo pa di daju (ja se sjetila pitati kad su me za porod pripremali,pa sam ih u trudovima na onom cudu od stolice ispunjavala,pod dripom i sa puknutim vodenjakom) pa su se malo bili naljutili..
Besplatno je,a ukoliko hoces sačuvati to za sebe,svoje potrebe ako ti kad za treba onda se placa...neznam točno cijenu,ali radi se o više tisuća kuna i čuva se neko određeno vrijeme...piše o tome više na internetu.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 4
14.3.2013 8:42:01   
mariola
Ako ćeš pohranit za sebe plaća se. Oko 16000kn plus bolnici u kojoj radjas oko 1500kn. Najavis da to želiš pa ćeš na porodu imati dr koji to radi. Ako ćeš donirati ne znam proceduru jer sam ja o a puta pohranila za sebe.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 5
14.3.2013 8:45:51   
plavka
Hvala curke,
čitala sam na internetu ali me baš zanimaju iskustva....
Ja ću na porod na Sv.Duh

(Odgovor članu Tina 21)
Neposredna veza do poruke: 6
14.3.2013 9:18:41   
sretnaz
Pohranila sam ih za sebe i onda platiš kao što već piše i to je čuvanje do 18 g. Samo čuvanje ne košta puno. Sve ostalo je puno više. Primalje su taj postupak napravile. Jedino mi je bilo žao što radi toga nisam mmogla roditi na stolčiću.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 7
14.3.2013 9:42:16   
troubled
ja sam rodila na sv. duhu i donirala stanice....trebaš ispuniti formulare unaprijed i njima javiti....
magdu sam došla roditi usred noći i nisam mogla donirati jer nisu unaprijed znali...
za franka je sve bilo dogovoreno pa je išlo bez problema....

imam novi ticker :)

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 8
14.3.2013 14:32:44   
Sunshine28
ja sam htjela, predala u bolnici sve papire, dogovorila se sa gin. koja mi je radila carski, ali nije se moglo...rekli su mi drugi dan, da je beba bila previsoko pa su morali širiti rez i tu su mi zarezali neke dvije žile pa je puno krvi i propalo sve...user posted image
valjda cemo uspjeti drugi put

I + G = E & L

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 9
14.3.2013 14:35:09   
pepeljuga
I ja mislim ovaj put donirati

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 10
14.3.2013 14:38:37   
ruwenzor
i ja rodila na sv. duhu i donirala, formular sam dobila tamo na nekoj kontroli prije, jedino ga doktor treba potpisati kad ti objašnjava postupak i sve 
nije bilo problema uopće

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 11
15.3.2013 9:46:02   
tihicka
rađala u VŽ pa ih je muž morao nositi u ZG jer je bila subota. papire sam isprintala doma, ispunila i ponijela sa sobom....sve bilo super

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 12
15.3.2013 9:48:52   
mama_25
bila ne nedjelja kad sam rodila, pa mi nisu uzeli user posted image

(Odgovor članu tihicka)
Neposredna veza do poruke: 13
26.3.2013 12:00:21   
cocco
ja sam čitala da preko vikenda ne uzimaju, jedino ako se nazove prije na rebro ili gdje već pa se dogovoriš. a kak se dogovorit prije kad ne znaš kad ćeš rodit, jel? prošli put sam donirala, a sad mi termin pada u subotu, pa me zanima, jel ih ko zvao i dogovarao se?

(Odgovor članu mama_25)
Neposredna veza do poruke: 14
26.3.2013 15:45:52   
Sunshine28
u KBC Osijek je ovako:
dakle, te matične stanice od pon. u 7h do petka u 15h prevozi u Anu Rukavinu City Express, tak da ako rodis između petka u 15h i nedjelje u 15h moras voziti sam, a ako rodis u nedjelju poslje 15h onda oni to uskladište do jutra i ode sa prvom posiljkom city expressa u 7h u pon. Ali to vrijedi samo ako doniras u Anu Rukavinu, ako privatno spremas samo za sebe moras sam voziti kada god da rodis...

I + G = E & L

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 15
26.3.2013 15:54:52   
cuba
Mene su prošli tjedan zvali na mob iz zaklade Ane Rukavine nakon što sam poslala popunjene formulare. Tijekom tjedna se matične stanice mogu donirati a preko vikenda ne. Tj u većini slučajeva ne može zbog manjka osoblja a i sam transport matičnih stanica nije moguć jedino u slučaju da ih sami vozimo u Zg (muž). Takva je situacija za Split. Možete nazvati zakladu pa provjeriti kakvo je stanje za vaš grad /bolnicu.

Dobila sam i broj od glavne sestre i šefa ginekologije da im se javim prije poroda.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 16
27.3.2013 10:05:13   
plavka
curke a gdje ste skinuli te formulare jer ih naime ja nevidim ili sam i očoravila???
Tnx..... Meni termin spada u nedjelju, znaći ako rodim za vikend mogao bi mi muž odbaciti krv iz pupkovine ako sam vas dobro razumijela!!!

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 17
27.3.2013 10:11:49   
sarah_zg
Plavka, ja sam rodila na sv. duhu i kad sam krenula na one preglede u bolnicu dobila sam tamo formulare i sve ispunila, u predrađaoni sam još jednom nešto potpisala i sve je bilo spremo u boksu za pohranu stanica, ali nažalost, mali se rodio bez vitalnih znakova i dok su njega reanimirali, stanice su propaleuser posted image
Nadam se da ću ovaj put imati više sreće. Kad je tebi termin?

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 18
27.3.2013 10:20:48   
plavka
Meni je termin 14.04.... Hvala ti na infu.
Kad krenem u bolnicu na pregled budem tamo tražila formular!
Nadam se da bude sve o.k.

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 19
27.3.2013 10:30:00   
sarah_zg
Tako brzoooo! Ajme super. Znaju one sestre dolje u ambulanti sve. Ma bit će sve ok!

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 20
27.3.2013 10:51:20   
plavka

IZVORNA PORUKA: plavka

Meni je termin 14.04.... Hvala ti na infu.
Kad krenem u bolnicu na pregled budem tamo tražila formular!
Nadam se da bude sve o.k.

Sorry !!!
Sad sam tek vidjela da mi je pobjegla četvorka umjesto sedmice.... Omg!!! Tak ispadne kad radim dvije stvari odjedanput!!!
Termin mi je u ljeti 14.07. mislim da smo negdje blizu nas dvije!!!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 21
27.3.2013 23:16:53   
cocco
plavka, te formulare možeš skinut i s interneta sa stranice zaklade ana rukavina, tak sam ja. a prošli put sam ih dobila na velesajmu kad je bio sajam mame, bebe, ....
a neki su ih tražili i dobili na trudničkom tečaju u bolnici.
morat ću nazvat kbc da vidim šta s tim prek vikenda. a zanima me i jesam li prošli put uspješno donirala, kak se to može saznati?

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 22
28.3.2013 9:04:53   
sarah_zg
dobro da ja uređujem popis ljetnih trudnica, ali ne pamtim datume i ubij me. Pa da, ti si 2 tjedna prije mene. Opet ćemo imati generaciju! user posted image

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!