|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 8:36:34
|
|
|
|
cuba
|
Ja sam baš jučer popunila svu papirologiju i danas šaljem u Zg jedan primjerak. Ništa se ne plaća ako ćeš ih donirati. Nije svo medicinsko osoblje obučeno za postupak vađenja i pohrane stanica tako da opet postoji mogućnost da i ukoliko želiš donirati to ne bude moguće nakon poroda. Na stranici zaklade Ana Rukavina ti sve lijepo piše, objašnjeno pa pogledaj
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 8:40:07
|
|
|
|
Kony
|
Ne placa se ako doniras. Ako cuvas za sebe onda da. To sestre moraju biti obucene. Vidim da si iz zg tamo se to sigurno radi svugdje za petrovu znam da rade ali moras ispuniti formulare. Meni je glupo sto to ne rade svugdje i sto to nije obavezno ako je tako dobro ionako se to baca ako sam ja dobro razumjela.
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 8:40:55
|
|
|
|
Tina 21
|
Ja sam darovala..potrebno je ispuniti neke formulare koji si skinu s interneta,ili ih moliš tamo pa di daju (ja se sjetila pitati kad su me za porod pripremali,pa sam ih u trudovima na onom cudu od stolice ispunjavala,pod dripom i sa puknutim vodenjakom) pa su se malo bili naljutili.. Besplatno je,a ukoliko hoces sačuvati to za sebe,svoje potrebe ako ti kad za treba onda se placa...neznam točno cijenu,ali radi se o više tisuća kuna i čuva se neko određeno vrijeme...piše o tome više na internetu.
|
|
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 8:42:01
|
|
|
|
mariola
|
Ako ćeš pohranit za sebe plaća se. Oko 16000kn plus bolnici u kojoj radjas oko 1500kn. Najavis da to želiš pa ćeš na porodu imati dr koji to radi. Ako ćeš donirati ne znam proceduru jer sam ja o a puta pohranila za sebe.
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 8:45:51
|
|
|
|
plavka
|
Hvala curke, čitala sam na internetu ali me baš zanimaju iskustva.... Ja ću na porod na Sv.Duh
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 9:18:41
|
|
|
|
sretnaz
|
Pohranila sam ih za sebe i onda platiš kao što već piše i to je čuvanje do 18 g. Samo čuvanje ne košta puno. Sve ostalo je puno više. Primalje su taj postupak napravile. Jedino mi je bilo žao što radi toga nisam mmogla roditi na stolčiću.
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 9:42:16
|
|
|
|
troubled
|
ja sam rodila na sv. duhu i donirala stanice....trebaš ispuniti formulare unaprijed i njima javiti.... magdu sam došla roditi usred noći i nisam mogla donirati jer nisu unaprijed znali... za franka je sve bilo dogovoreno pa je išlo bez problema....
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 14:32:44
|
|
|
|
Sunshine28
|
ja sam htjela, predala u bolnici sve papire, dogovorila se sa gin. koja mi je radila carski, ali nije se moglo...rekli su mi drugi dan, da je beba bila previsoko pa su morali širiti rez i tu su mi zarezali neke dvije žile pa je puno krvi i propalo sve... valjda cemo uspjeti drugi put
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 14:35:09
|
|
|
|
pepeljuga
|
I ja mislim ovaj put donirati
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 14.3.2013 14:38:37
|
|
|
|
ruwenzor
|
i ja rodila na sv. duhu i donirala, formular sam dobila tamo na nekoj kontroli prije, jedino ga doktor treba potpisati kad ti objašnjava postupak i sve nije bilo problema uopće
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 15.3.2013 9:46:02
|
|
|
|
tihicka
|
rađala u VŽ pa ih je muž morao nositi u ZG jer je bila subota. papire sam isprintala doma, ispunila i ponijela sa sobom....sve bilo super
|
|
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 15.3.2013 9:48:52
|
|
|
|
mama_25
|
bila ne nedjelja kad sam rodila, pa mi nisu uzeli
|
|
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 26.3.2013 12:00:21
|
|
|
|
cocco
|
ja sam čitala da preko vikenda ne uzimaju, jedino ako se nazove prije na rebro ili gdje već pa se dogovoriš. a kak se dogovorit prije kad ne znaš kad ćeš rodit, jel? prošli put sam donirala, a sad mi termin pada u subotu, pa me zanima, jel ih ko zvao i dogovarao se?
|
|
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 26.3.2013 15:45:52
|
|
|
|
Sunshine28
|
u KBC Osijek je ovako: dakle, te matične stanice od pon. u 7h do petka u 15h prevozi u Anu Rukavinu City Express, tak da ako rodis između petka u 15h i nedjelje u 15h moras voziti sam, a ako rodis u nedjelju poslje 15h onda oni to uskladište do jutra i ode sa prvom posiljkom city expressa u 7h u pon. Ali to vrijedi samo ako doniras u Anu Rukavinu, ako privatno spremas samo za sebe moras sam voziti kada god da rodis...
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 26.3.2013 15:54:52
|
|
|
|
cuba
|
Mene su prošli tjedan zvali na mob iz zaklade Ane Rukavine nakon što sam poslala popunjene formulare. Tijekom tjedna se matične stanice mogu donirati a preko vikenda ne. Tj u većini slučajeva ne može zbog manjka osoblja a i sam transport matičnih stanica nije moguć jedino u slučaju da ih sami vozimo u Zg (muž). Takva je situacija za Split. Možete nazvati zakladu pa provjeriti kakvo je stanje za vaš grad /bolnicu. Dobila sam i broj od glavne sestre i šefa ginekologije da im se javim prije poroda.
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 10:05:13
|
|
|
|
plavka
|
curke a gdje ste skinuli te formulare jer ih naime ja nevidim ili sam i očoravila??? Tnx..... Meni termin spada u nedjelju, znaći ako rodim za vikend mogao bi mi muž odbaciti krv iz pupkovine ako sam vas dobro razumijela!!!
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 10:11:49
|
|
|
|
sarah_zg
|
Plavka, ja sam rodila na sv. duhu i kad sam krenula na one preglede u bolnicu dobila sam tamo formulare i sve ispunila, u predrađaoni sam još jednom nešto potpisala i sve je bilo spremo u boksu za pohranu stanica, ali nažalost, mali se rodio bez vitalnih znakova i dok su njega reanimirali, stanice su propale Nadam se da ću ovaj put imati više sreće. Kad je tebi termin?
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 10:20:48
|
|
|
|
plavka
|
Meni je termin 14.04.... Hvala ti na infu. Kad krenem u bolnicu na pregled budem tamo tražila formular! Nadam se da bude sve o.k.
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 10:30:00
|
|
|
|
sarah_zg
|
Tako brzoooo! Ajme super. Znaju one sestre dolje u ambulanti sve. Ma bit će sve ok!
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 10:51:20
|
|
|
|
plavka
|
IZVORNA PORUKA: plavka Meni je termin 14.04.... Hvala ti na infu. Kad krenem u bolnicu na pregled budem tamo tražila formular! Nadam se da bude sve o.k. Sorry !!! Sad sam tek vidjela da mi je pobjegla četvorka umjesto sedmice.... Omg!!! Tak ispadne kad radim dvije stvari odjedanput!!! Termin mi je u ljeti 14.07. mislim da smo negdje blizu nas dvije!!!
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 27.3.2013 23:16:53
|
|
|
|
cocco
|
plavka, te formulare možeš skinut i s interneta sa stranice zaklade ana rukavina, tak sam ja. a prošli put sam ih dobila na velesajmu kad je bio sajam mame, bebe, .... a neki su ih tražili i dobili na trudničkom tečaju u bolnici. morat ću nazvat kbc da vidim šta s tim prek vikenda. a zanima me i jesam li prošli put uspješno donirala, kak se to može saznati?
|
|
|
|
|
RE: Matične stanice krvi iz pupkovine 28.3.2013 9:04:53
|
|
|
|
sarah_zg
|
dobro da ja uređujem popis ljetnih trudnica, ali ne pamtim datume i ubij me. Pa da, ti si 2 tjedna prije mene. Opet ćemo imati generaciju!
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!