Platnene pelene (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Što mi treba za novorođenče?

Poruka

aniram14 -> Platnene pelene (13.3.2013 13:38:54)

Razmišljam o kupovini platnenih pelena i svašta sam do sada pročitala o njima, ali me zanimaju konkretna iskustva. Vjerujem da Vas ima koje ste ih koristile i zanima me je li netko naručivao Rodine pelene [sm=duda.gif]

ruwenzor -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 13:49:48)

imamo rodine, flafi i natura, jako sam zadovoljna, univerzalna veličina (podešava se drukerima)
rodine od konoplje su zakon. i ostale sve su ok. ima debljih, tanjih.... pa kombiniram za spavanje/šetnje...
sad mi je svekrva za novu bebu kupila par komada tara pelena, slatke su i vjeujem da budu ok.
zaštitne su mi tarine bolje od ostalih.

sretnaz -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 13:53:33)

Imam naturine i zadovoljna sam, ali sam kasnije saznala da su dosta male. Naručila sam sad Naidine koje su hvaljene po forumima pa ću vidjeti razliku. Za Rodine sam čula da su dobre, i to Rodina pusa.

Hladna -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 14:01:03)

ja sam kupila 3 komada preko ebaya za probu po 20 kuna komad su pa cu vidjet dal ce bit dobre ili ne

anne -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 14:04:19)

Imam 30 komada od rode i kamarisa.
Koristila sam ih za prvo dvoje djece.
Čekam sad da zatopli pa ću i za treće.

pepeljuga -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 14:33:58)

Ja sve bi al mi se nekako neda krenuti[sm=smiley36.gif]

aniram14 -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 14:39:07)

HVALA VAM NA KOMENTARIMA!!! DEFINITIVNO ĆU IH NARUČITI!! Vidjela sam Rodine puse--premedene su..
Probat ću ih za početak kombinirati sa jednokratnim..dok se ja ne ušaltam u posao[sm=smiley36.gif]

snowwhite -> RE: Platnene pelene (13.3.2013 14:52:56)

ja se nadam da ćemo se mi za koji mj riješit pelena ,iskreno malo mi je žao kaj nisam kupila platnene

cocco -> RE: Platnene pelene (10.6.2013 13:52:40)

mi smo koristili platnene za prvu bebicu ali su coveri počeli propuštati. plastični, od tabite. inače smo jako zadovoljni sa svime i zanima me jel se mogu ti coveri kak popravit? nema nekih vidljivih oštećenja na njima. planiramo uskoro drugu bebicu uvalit u platnene, samo me ti coveri muče.

FIGICA FIFINANKICA -> RE: Platnene pelene (10.6.2013 20:51:57)

jako su slatke

vepikica -> RE: Platnene pelene (23.12.2013 8:16:13)

Podizem opet ovu temu jer razmisljam o platnenim pelenama i citala sam mnogo clanaka i foruma na tu temu i sve me nekako vuce k njima. No, takodjer znam da mnogi i nisu bili zadovoljni jer pelene nisu pasale bebi. Pa me zanima jeste li vi (koji imate platnene pelene) odmah krenuli s platnenima ili ste prvih mjesec dana kombinirali? Hvalaaaa

troubled -> RE: Platnene pelene (23.12.2013 8:20:53)

ja ih nisam koristila....ali moja prijateljica jest od prvog dana...već je dečko veliki i odviknuo se od pelena i ona je prezadovoljna njima...a da su slatke, jesu...premedene :)

vepikica -> RE: Platnene pelene (23.12.2013 8:40:07)

Da, nadam se da ce tako biti i kod mene :))))

Vlaja -> RE: Platnene pelene (24.12.2013 10:58:37)

Pozz svima, da se uključim na temu. Na trudničkom tečaju su nam nešto govorili o platnenim pelenama i dosta sam se zainteresirala. Jedino nam je patronažna napomenula da, ako se odlučimo na platnene, prvih tjedan dana koristimo ipak jednokratne dok ne otpadne pupak. Navodno su jednokratne niže i ne dođu do struka tako da ne žuljaju pupak. Rekla je kad on otpadne da slobodno možemo preći na platnene. Jeste li vi tako radile ili ste odmah počele koristiti platnene?

Vlaja -> RE: Platnene pelene (24.12.2013 11:00:56)

E da, spomenuli su da i u Plodinama ima nekih platnenei pelena za kupiti, Bambino mio, i da se u njih stavlja pamučni uložak koji se po potrebi mijenja, pa se ne mora cijela pelena, ukoliko je sve drugo ostalo čisto. Je li netko probao te Bambino mio pelenice?

Jully -> RE: Platnene pelene (2.2.2014 1:20:48)

Vidim da ti nitko ne odgovara, ali vjeruj mi nije zato što više nitko ne koristi platnene pelene [sm=smiley1.gif] srećom ima nas sve više.
Ja na žalost nisam probala bambino mio, ali imam iskustva sa platnenima. Imam flafi obične x1 i od velurax2. Počeli smo ih koristiti tek oko prvog rođendana jer imam visokog štrklju, pa su mu do sada bile previše široke između nogu. Imamo natura fited pelenicex10 i njihove kaveriće za noć i prezadovoljna sam. Kamarisov kaverić mi ne valja, pored naturinog je kao najlonska vreča. Glavne su nam closeparent pop in x20. Njih nosimo u vrtiću, a za po doma maknem uložak od bambusa i mijenjam tetre (slično kao kod bambino mio). Prvih 2 mjeseca sam koristila pampersice jer nisam imala podršku za platnene. I dalje mi zvocaju, svi osim moje mame, ali sam postala imuna na to. Za početak sam šivala sama pelenice od flanela sa izrezom za pupkić i strašno mi je žao što neke nije nikada obukao [sm=smiley19.gif] U neke koje sam mu ja šivala još stane i upravo se spemam ponovno baciti na šivanje [sm=smiley1.gif]

Stranica: [1]