Kad počnu ispadi... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

kisica -> Kad počnu ispadi... (13.3.2013 12:35:25)

Drage mame voljela bi vaš savjet.
Moj sin u zadnje vrijeme jako često ima ispade, tako da kad mu nešto ne paše on počne tući supruga ili mene, ili počne derat se. A jučer je bio vrhunac. Bili smo u kafiću i trebali krenuti kući, kad se počeo buniti. Taman smo lijepo razgovarali o tome kako moramo ići, i kako ćemo opet doći, kad je on namjerno iz bjesa prevrnuo cijeli stol i sve sa njega. Zaista neznam ni što reći, ni napraviti. Bio je u kazni bez crtića, ali me iznenadilo da umu je uopće tako nešto palo na pamet.

troubled -> RE: Kad počnu ispadi... (13.3.2013 13:02:33)

to su uobičajene faze kad se djeca ne znaju nositi s frustracijom...primjereno reagiranje je nešto što se uči...
prevrtanjem stola je svoju frustraciju što odlazi iskazao na neprimjeren način, tek treba naučiti kako iskazati negativne osjećaje...
samo polako, strpljivo i s ljubavlju....sve će to doći na svoje [sm=smiley1.gif]

snowwhite -> RE: Kad počnu ispadi... (13.3.2013 13:11:53)

faza u kojoj on pokazuje svoje nezadovoljstvo na njemu svojsteven i najlakši način u tom trenutku

Renata RR -> RE: Kad počnu ispadi... (13.3.2013 13:17:24)

Trebaš mu dati do znanja (naučiti ga) koji načini izražavanja frustracije nisu prihvatljivi! Važno je da ostaneš dosljedna unatoč ispadu jer onda će s vremenom skužiti da na takav način ne može ništa postignuti

kisica -> RE: Kad počnu ispadi... (13.3.2013 15:38:16)

Bogme baš me iznenadio. Znam da imaju razne faze, i dosta smo toga prošli, i zaista nemogu reći da je neko zločesto dijete, ali to prevrtanje stola me zgrozilo.

Stranica: [1]