Putovnica iliti pasoš (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

tenkic -> Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 15:53:26)

Imam malu bebu i sad ne znam da li mi se isplati izrađivati joj putovnicu? Da li će nam i nakon ulaska u EU (01.07.2013.) trebati putovnice ili ne? Pojma nemam gdje bih to provjerila pa da čujem da li je tko od vas informiran?

Sammy056 -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:02:12)

Ja sam bas danas podigla putovnicu za moju bebu. Ima 5 mjeseci. Razlog je taj jer smo trebali za vikend na put na Pelješac pa preko Bosne. Također odlazim u Srbiju pa kontam da mi treba. Putovnica vrijedi 5 godina.
Ulaskom u EU svi nasi dokumenti ce vrijediti do isteka osim onih starih trajnih osobnih kojim se nece moci preci granica.
Za dodatni info mozes pogledati stranicu MUP-a

Tina 21 -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:05:16)

Da! Mi smo malon napravili putovnicu s mj.dana starosti. Navodno da ce nam još neko vrijeme trebati putovnice,nakon što uđemo u EU

Afrodita83 -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:07:44)

Potpisujem sammy! na stranicama MUP-a je sve lijepo objašnjeno i pobrojano tako da je najbolje tamo se informirat

tenkic -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:13:08)

hvala cure. I mislila sam si da neće odmah ukinuti graničnu kontrolu

andydea -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:16:07)

i mene je zanimalo ovo pitanje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vandax -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:18:11)

Sigurno će trebati, ali treba provjetiti. Moraš imati neku ispravu za dijete kad ga vodiš van.

tenkic -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:19:33)

To je to. Treba ga dakle izvaditi. Sad je pitanje da li uzeti ovaj sad ili čekati ulazak u EU pa da ima EU obilježja

snowwhite -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 16:55:46)

mi isto planiramo vaditi putovnice i sebi i klincima ali pričekat ćemo još koji mj.
cijene bi trebala ostati iste ulaskom u EU ili poskupljuju

MaTana -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 18:45:01)

ja bubi jos nisam izvadila, dosad nismo nigdje putovale, ali ubrzo cemo vaditi i njoj i bebici kad se rodi, od sedmog mjesea mi se necemo moci maknuti nigdje bez putovnice, do sada bi jos u neumu i progledali kroz prste, ali nece vise, tako da me ceka trosak od malo manje od 1000 kn ako mislim poci do splita, dakle u svojoj drzavi ako zelim u bilo koji grad moram imat putovnicu

sarah_zg -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 18:50:59)

Joj to u Du je stvarno prestrašno. Mi ljetujemo na Korčuli i onda iz Zg preko granice dva puta do Korčule pa na povratku idemo u Hercegovinu pa opet... Ma smijeh od države.

Mogli bi vama dolje barem subvencionirati troškove jer niste vi krivi što morate prelazit granicu. Moji imaju putovnicu čim se rode jer idemo u Herc. svako malo pa...

Dacana -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 18:53:39)

Napokon jedna tema koja je pametno otvorena.Dosta mi je vise onih tupavih tema otvorenih samo radi igre...
ugl nebitno je to sad...
Ja sam nedavno bila citala na stranicama mup-a da se putovnica za mene i bebu kosta oko 900 il 1000kn...sad neznam koliko ste vi placale?
Jer imam dosta rodbine i u Bosni i u Austriji i sire,pa bi dogodine il za koji mjesec htjela sve njih posjetit...A ovako bez dokumenata nemogu nista..
Pa me zanima koliko se to dugo ceka?
Dali ja dobivam putovnicu skupa snjom (ak me razumite) il dobivamo svaka po jednu?
Jer do prije nekih 20god je bilo majka i djeca imaju zajednicku put.,a do sad se sve to izmjenilo...
hvala unaprijed :D

snowwhite -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 18:53:52)

bome je vama iz DU veselo

snowwhite -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 18:55:56)

tako skupooo? ja mislim da dobivate jednu,tj ona je u tvojoj,a ako tražiš žurno onda je 100 kn skuplja

Napokon jedna tema koja je pametno otvorena.Dosta mi je vise onih tupavih tema otvorenih samo radi igre...
ugl nebitno je to sad...
Ja sam nedavno bila citala na stranicama mup-a da se putovnica za mene i bebu kosta oko 900 il 1000kn...sad neznam koliko ste vi placale?
Jer imam dosta rodbine i u Bosni i u Austriji i sire,pa bi dogodine il za koji mjesec htjela sve njih posjetit...A ovako bez dokumenata nemogu nista..
Pa me zanima koliko se to dugo ceka?
Dali ja dobivam putovnicu skupa snjom (ak me razumite) il dobivamo svaka po jednu?
Jer do prije nekih 20god je bilo majka i djeca imaju zajednicku put.,a do sad se sve to izmjenilo...
hvala unaprijed :D
[/quote]

sarah_zg -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:00:23)

Ovako: svak ima svoju putovnicu. Dijete više nije u potovnici s mamom, nego dobiva svoju biometrijsku koja vrijedi u EU. Mi smo vadili 2009. kad sam rodila malog i koštala je 375 kn i bila je gotova negdje za 2 tjedna. Mislim da je ista cijena i sad. Piše sve na stranicama MUP-a. Trebaju ti slike, naravno, mislim da za klince, ako se vadi prvi put treba i domovnica, ali provjeri to na stranicama MUP-a. Ono što je važno jest da jedan roditelj predaje zahtjev, a drugi podiže gotovu putovnicu. Znači, ne možeš to sama obaviti pa imaj to u vidu.

sarah_zg -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:02:41)

http://www.mup.hr/44.aspx

evo tu sve lijepo piše. Dakle, 390 kn i računaj još slike 50 kn

pepeljuga -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:05:03)

Ja sama predala i izvadila za svih

snowwhite -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:06:22)

bome lijepi iznos za 4 člana

sarah_zg -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:08:05)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

U Zg? Nama nisu dali[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

pepeljuga -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:09:15)

IZVORNA PORUKA: sarah_zg

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

U Zg? Nama nisu dali[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Da,da u Zg[sm=smiley1.gif]

sarah_zg -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:10:22)

Bit će da smo im mi bili sumnjivi.

Muž ima naušnice i tetovažu[sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 19:12:12)

Mi smo isto D bili napravili kad je bio nekih 10 mj i evo ove god mu istice,ali mu necu praviti novu.Tada smo bili samo zbog toga sto smo isli na more preko BIH,a sve ostsle god nismo vise isli tako,a vjerovatno ni necemo pa nam ne treba

Dacana -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 20:37:18)

onda di sam ja procitala da je 900kn il vise[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
valjda sam nesto pobrkala :D

MaTana -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 21:15:21)

Mislim da trebaju i neke taksene marke ili...
Ma svakako nam je ogroman trosak, ako imas 2 djece... Postoji neka inicijativa da nam se subvencionira izrada putovnica, ali nista od toga... Vladu bas i nije briga za ljude koji zive u DU, samo im sluzi za reklamu onih par ljetnih mjeseci, a to sto nam je sve 5 puta skuplje zbog g 280granica i papirologije to nije vazno.

Tina 21 -> RE: Putovnica iliti pasoš (12.3.2013 21:21:06)

Nas je također 395kn izašla putovnica+50kn slike...al neka,za nju vrijedi 5godina

Meni moja izlazi van sad u 5mj. i nisam pametna što m je činiti...da radim novu ili ne...neznam [sm=zmeden.gif]

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>