Grižnja savjesti zbog posla.... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Tanjica Tanja -> Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 11:49:48)

Radim, kao i mnoge mame, ali još svako jutro imam grižnju savjesti što nisam sa svojim djetetom[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...Posao mi je polu-terenski, kad idem na teren ne vraćam se prije 18 sati, a onda me još čeka spremanje i kuhanje za sutrašnji dan pa mi malo vremena ostaje za igru sa djetetom[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Još nam je sada firma platila tečaj stranih jezika na kojem ostajem poslije posla i ne mogu se rješiti tog osjećaja da nešto propuštam.
Kako se vi nosite s tom grižnjom savjesti, da li imate taj osjećaj?

medoKartonski -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 11:58:42)

a imam osjećaj grižnje savjesti ali Bože moj, to je tako ... mora se ako želimo nešto djeci priuštiti ... I moju su oboje radili pa je sve opet dobro, nikad im nisam to uzela za "zlo" znala sam da moraju ići i to je to

vandax -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:15:15)

Da, osobito kad plače jer idem na posao. Prije je spavao do 7:30, ali sad se budi u 6 i mislim da je to iz razloga da se mi poigramo ujutro. Jedva čeka našu igru ujutro i ne mari za tatu.

snowwhite -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:18:48)

ja trebam na posao s 01.09.nakon skoro 4 god,i iskreno sad mi je već muka

Kony -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:19:13)

Užasno se osjecam jer sam ju vidjela svaki drugi tj. Jer radim u smijenama pa kada sam druga ne vidim ju i to mi jako teško pada! Ali raditi se mora šta cu!

Tanjica Tanja -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:21:08)

to i mene tješi da se raditi mora i danas rijetko koji posao traje od 8-16[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

MaTana -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:29:57)

Pa koja mama nema griznju savjesti kad pocne raditi... Ja sam sada na trudnickom bolovanju, ali dok sam radila, pogotovo u sezoni, jedan dan ujutro od 8-16 (uvijek bi ostala duze jer radim na takvom mjestu gdje ne mozes ostaviti za sutra) pa dok dodjem doma bilo bi 17:30 -18:00, drugi dan od 15-23, pa onda opet ujutro u 8... Ludi tempo u kojem sam u jedno ljeto izgubila 13 kg pokusavajuci nadoknaditi i iskoristiti svaki trenutak, tako da bi ujutro isla sa djetetom na kupanje, trcala doma kuhat rucak koji milijun puta ne bi stigla ni pojest jer bi nju trebalo nahranit pa staviti na popodnevno spavanje, pa tusiranje, trka na posao, uvecer oko ponoci bi dosla doma, prala, peglala robu do 1 - 1:30, dizanje u 7 na posao, vrati se doma oko 17:30, zgrabi dijete i vodi ga na kupanje da slucajno nesto ne propustimo na plazi... i tako cca 2 mjeseca (mm je bio na brodu) dok sveki jedan dan nije rekla - idi spavat, ja cu dijete vodit popodne na kupanje a ti u tom razdoblju se odmori jer ces poginuti...
Nakon razgovora s mamom, naucila sam da sve moze cekati, i hrana i roba za pranje i peglanje i prasina... najvaznije je posvetiti se djetetu...
Tako sam i postupala, naravno, bez sveki koja bi uskocila sa cuvanjem da ja mogu malo odmoriti ne bi mogla jer mm nije stalno tu ne bi usjela, ali otkad sam poslozila tu jurnjavu i svela pranje i peglanje na osnove osnova (citaj ono sto ces obuci sutra) prestala sam sumanuto gubiti kila, postala više fokusirana na posao i gle cuda puno smirenija [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mamin recept:
MAMA: sjecas li se hrpa neopeglane robe dok ste ti i sestra bile male?
JA: Nemam pojma...
MAMA: sjecas li se sto sam ti tada kuhala ili da li je na ormarima ponekad bilo prasine?
JA: Naravno da se nesjecam...
MAMA: sjecas li se kako sam vam citala price, kako smo slagale dvorce i nasih setnji i izleta?
JA: Naravno da se sjecam, to su mi najdraze uspomene...
MAMA: E pa pocni se i ti tako ponasati jer djeca prebrzo rastu, dijete ne pamti prasinu i neopeglanu robu, ali zato pamti svaki veseli trenutak proveden sa roditeljem..

pticica -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:31:56)

Mamin recept:
MAMA: sjecas li se hrpa neopeglane robe dok ste ti i sestra bile male?
JA: Nemam pojma...
MAMA: sjecas li se sto sam ti tada kuhala ili da li je na ormarima ponekad bilo prasine?
JA: Naravno da se nesjecam...
MAMA: sjecas li se kako sam vam citala price, kako smo slagale dvorce i nasih setnji i izleta?
JA: Naravno da se sjecam, to su mi najdraze uspomene...
MAMA: E pa pocni se i ti tako ponasati jer djeca prebrzo rastu, dijete ne pamti prasinu i neopeglanu robu, ali zato pamti svaki veseli trenutak proveden sa roditeljem..

[sm=smiley27.gif]

skroz istinito

Afrodita83 -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:35:40)

MaTana, skidam kapu!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

snowwhite -> RE: Grižnja savjesti zbog posla.... (12.3.2013 12:36:49)

tako i ja,nema me od prije pet ujutro do poslije 10 navečer,drugi dan noćna ,koma

Stranica: [1]