"otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Roditeljski razgovori

Poruka

danery -> "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (28.2.2013 14:13:10)

koliko ste "otvoreni" prema strancima koji pristupaju vašem djetetu?
koji način njihovog ponašanja tolerirate,a koji u vama daje znak na uzbunu?

ja nisam baš pretjerano za to da dijete svakome mora uputiti osmijeh,odgovoriti na pitanje ako ne želi ili dopustiti kontakt ako mu ne odgovara....
unazad par mjeseci imamo problem (ajmo to tako reći) u susretima sa djedom iz susjedstva....taj zaskače mame sa malom djecom,tj.sa curicama,i onda oplete sa draganjem,čapanjem,cmakanjem djeteta po rukama,licu...meni to jako smeta,pa sam mu rekla već par puta da nas ostavi na miru koliko sam pristojno mogla,da bi na kraju danas doslovno zasiktala na njega kod pedijatrice u čekaonici....bejb ima upalu grla i ovaj tj.smo bile 2x,i oba puta je ušao u čekaonicu,SAM [sm=zmeden.gif],i odmah navalio na nju,sjeo do nje,počeo ju čapkati i sliniti po njoj....ja dijete odmah odmakla,odvela u wc da se maknemo od njega,ma pošizila sam,kad eto njega danas opet i ravno na nju....
da se razumijemo,ožda čovjek nema unučadi pa mu draga djeca,pa se poželi....ali onaj osjećaj u stomaku kad vam se svaka dlaka digne u zrak od nekog filinga da tu nešto nije kako treba....e tako je meni svaki put kad vidimo tog djeda,a vidimo ga često,jer živi blizu nas....

pitala sam sestru u ambulanti dolazi li tu često,i veli ona da je već bio jedan takav čovjek koji je oko djece previše zabado,i da će pripaziti malo bolje....

uz to,već par mojih prijateljica ima muke sa istim tim babcem,isto im gnjavi djecu,ali one šutke istrpe to cmakanje,a znam da bi ga najradije žvajznule torbom....da je na kraju došlo do toga da se vraćaju iz trgovine neobavljene kupnje jer su naišle na njega,pa se nisu htjele dati gnjaviti,pa su se radije okrenule i otišle kući praznih ruku....

seraphyme -> RE: "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (28.2.2013 18:27:52)

micek je jako društveno i otvoreno dijete prema svima, a ja nisam. ne volim kad ljudi glade po djeci, pogotovu da ih cmaču i sl. možda sam malo prezaštitnički postavljena, ali se bojim svega i svačega

mamacita -> RE: "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (1.3.2013 9:14:24)

Ono sa djedom iz prvog posta... cim ga vidis slijedeci put, drekni na njega, kako ga nije sram grliti i ljubiti malu? Da sta on misli? To vise neces tolerirati!
Takvima se treba sve reci na glas i u facu, a ne od njih bjezati. Naravno da bih ja reagirala upravo ovako kako sam ti predlozila. Moja djeca se razlikuju po prihvacanju novih ljudi. Istina najkomunikativnija mi je djevojcica, no decki su mi sasvim druga prica. Dok najmladji sin (5) on u facu svima kaze, ja s tobom ne zelim razgovarati jer te ne poznam! Ljudi to cudno prihvate, no ja im odmah kazem, da u biti djecu ucimo da nisu preprijateljski sa odraslima.
Nova djeca u susjedstvu ili u parku su druga prica, tu se i ja potrudim da mi se djeca upoznaju sa novom djecom... no za odrasle nema iznimke. Oni nisu nikakvi prijatelji mojoj djeci, jer do njih trebaju ici preko mene i mog muza, a to je velik pothvat.

Zvonki -> RE: "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (1.3.2013 11:59:17)

Slušaj svoju intuiciju vezanu za tog čovjeka. I sljedeći puta jasno i glasno reci dedeku da ne dopuštaš da dira tvoje dijete.

danery -> RE: "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (1.3.2013 13:33:14)

ma otepla sam ja njega već prvi put kad ju je zaskočio,ali opet se usudi....i svaki put ja sve gore sikćem,idući put ću mu reći da ću zvati murju....
i frizerka mi jučer kaže kako masovno spopada sve mame sa malom djecom i da žene jedva djecu od njega sklone koliko je napastan,one ga vide često iz radnje....

girlpower -> RE: "otvorenost" djeteta i roditelja prema strancima.... (1.3.2013 19:26:48)

Taj dedek izgleda malo ćuk ćuk..moji klinci su vec veliki pa im ljudi toliko ne prilaze ali nece bas puno da pricaju ni s onima koje znaju..curica 2,5god.ona od rodjenja ne voli da je netko nepoznat gleda,prilazi joj i prica..opali se derati i odmah tko pokusa odustane..jedino je pristupacna ako netko bas u kucu dodje,pa vidi da i mi veliki pricamo s tom osobom.sto se mene tice i bolje tako manja sansa da ce im netko nanjet neku stetu..jer nikad neznas kakve su nekom namjere..

Stranica: [1]