Dijete i autosjedalica (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Renata RR -> Dijete i autosjedalica (21.2.2013 22:28:39)

Jeste li čuli za rezultate provjere Hak-a o prijevozu djece do vrtića? Skoro 70 % roditelja ne vozi djecu ispravno..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/porazni-rezultati-provjere-haka-gotovo-70-posto-roditelja-ne-prevoze-djecu-do-vrtica-vezanu-u-autosjedalicama/663796.aspx

Kako je kod vas? Vozite li djecu vezanu u autosjedalici ?

Kod nas je to pravilo. Jednom smo imali u ulici pokraj naše sudar tuđom krivnjom i sva sreća da je sin bio vezan. Nikada ne možeš biti siguran da se neće nešto dogoditi..

seraphyme -> RE: Dijete i autosjedalica (21.2.2013 22:45:06)

uvijek , od prvog dana. mislim da su ostale nosiljke i kojekakve sheme tipa"nosim ga u rukama na zadnjem sjedalu" krajnje neodgovorne i treba rigorozno kažnjavati, 500 kn je niš.  mi smo 200 m od sveki i bez obzira, ako idemo autom, stavljamo djecu u sjedalice. nema mi strašnije kad dijete skače između prednjih sjedala. moj mali susjed je tako proletio kroz šajbu

Kony -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 8:19:20)

Obavezno uvjek u sjedalici. Poludim kada vidim da roditelji sjedaju u auto i vezu se a djete stoji izmedu sjedala. Da li netko mozda zna do koliko godina moraju biti u sjedalici? Odnosno od kada moze imati !onu podlogu?

seraphyme -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 8:52:10)

ako je dijete dovoljno visoko da se može vezati u 2 točke ne treba booster(onaj podguznjak) i to do 12-te godine života

cuba -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 10:23:12)

Da, gledala jučer na vijestima i ne mogu vjerovati. U 21 stoljeću, pored toliko izgubljenih malih života, kazni koje se naplaćuju još uvijek ima toliko neodgovornih roditelja[sm=smiley13.gif]
Pa šta onda kupuju autosjedalice ako ih ne koriste?? Šta misle da je to jedino za duže ture tipa Split-Zagreb, Isuse Bože [sm=smiley34.gif]
Nama je AS zakon i niti jedan put ga nismo vozili a da nije bio u njoj. A i uživa u vožnji. Već me nekoliko puta pitao kad ćemo za bracu staviti sjedalicu u auto[sm=smiley1.gif]

sarah_zg -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 10:33:15)

Uvijek i bez iznimke. Mi se svako jutro vozimo na drugi kraj grada, pola sata do vrtića i moje dijete uopće ne poznaje drugačiji način vožnje, osim u autosjedalici.

Dacana -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 14:30:04)

Uvijek,od prvog dana..
i sad kupujemo drugu autosjedalicu,jer je ova vec polako mala...
sigurnost je ipak sigurnost...

LorVer -> RE: Dijete i autosjedalica (22.2.2013 15:14:27)

Sjedalice koristimo od prvog dana. Obitelj smo koja jako puno putuje, i zato pazimo cak i kakvu sjedalicu kupijemo.

MKata -> RE: Dijete i autosjedalica (12.3.2013 15:10:37)

Uvijek i bez iznimke!
Mislim da je to Rodina izreka, ali kod nas vrijedi!

Tanjica Tanja -> RE: Dijete i autosjedalica (12.3.2013 15:12:59)

I ja uvijek, ali stvarno uvijek. Ni 5 metara ne idem s njom u autu bez AS.

tenkic -> RE: Dijete i autosjedalica (12.3.2013 15:43:20)

A kako bih prevozila bebu nego u AS? Pitam se kako se bebe prevoze u autobusu i/ili avionu?
[sm=smiley1.gif]

snowwhite -> RE: Dijete i autosjedalica (12.3.2013 16:29:39)

uvijek AS,kosa mi se diže kad vidim u vožnji da dijete skače po zadnjem sjedalu ili pak sjedi roditelju u krilu na prednjem

Stranica: [1]