PinkyFunkyBirdy
|
Draga *andjela* moji policistični jajnici mi rade totalnu zbrku u organizmu i stvarno sam se potrudila u zadnje 2 godine da skužim zašto ih imam jer u nekim slučajevima postoji problem koji stvara te ciste, a može se liječiti - poput problema sa štitnjačom, inzulinom, prolaktinom, nadbubrežnom žlijezdom (što ginići gotovo nikad ne kažu, a pomoglo bi velikom broju žena). Ali to je sve kod mene ok jedino su mi hormoni bili malo nebalansirani. Uz pomoć raznih čajeva (marulja, vrkuta, sladić, zdravac, stolisnik, nevenov cvijet) uspjela sam ih gotovo sve uravnotežiti, ali su mi još uvijek LH i FSH (dva najvažnija hormona za sazrijevanje jajne stanice i pucanje folikula) u krivom omjeru - znači u granicama normale, ali mi je LH povišen naspram FSH, a do O treba biti obrnuto. Prije nego sam pila sve te čajeve ciklusi su mi se kretali od 45 do 180 dana i nikad nisam mogla znati kad će biti sljedeća, a s čajevima se to malo ustabililo pa su mi ciklusi od 55 do 95 dana. Radimo na bebi od 9. mjeseca 2011. g., pa je sljedeći pokušaj bio u 11.mj. 2011., pa nisam imala mengu do 3. mjeseca 2012. pa nisam dugo otkrivala O te sam otišla kod jednog privatnika koji mi je dao Dabroston da dobim mengu koja je stigla negdje u 5. mjesecu i nakon toga sam popila jednu turu Klomifena i ipak dobila mengu u 6. mj. U 8. mj. 2012. sam dobila plusić, ali sam 4 dana nakon prokrvarila (biokemijska). Poslije toga sam radila briseve i otkrila candidu koju sam trebala liječiti pa sam O u 10. mjesecu morala preskočiti. I zadnja O je bila početkom 12. mjeseca kad sam ostala trudna, ali je završilo ovako kako je završilo. Zaključak: u 1,5 g. imala sam 7 ciklusa (jedan bez O na Dabrostonu i jedan s preskočenim O) i uspjelo nam je 2 puta da zatrudnimo, ali ne i da zadržimo mrvice. Za određivanje O pratim BT, LH trakice, iscjedak i kod mene najvažniji pokazatelj: bolne sise. Te pravimo pauze između akcija svaka 2 dana oko O s tim da smo definitivno aktivni na dane pozitivnih LH trakica i nakon akcije pravim svijeću u krevetu i ne ustajem do jutra iz kreveta. I to očito pali. Uh, što sam se raspisala. Ali sada barem novije cure znaju moju priču. Draga esperancita, ovi hormoni se svi osim progesterona vade 3-5 dc jedino se progesteron vadi na 21. dc, ali ako ih imaš sve na 1 uputnici onda se i progesteron vadi 3-5 dc. Jedino ako se sumnja na smanjeni progesteron onda će te posebno slati da vadiš samo progesteron na 21. dc. Preko uputnice ne plaćaš ništa. Angel@, draga, bravo za tvoju mrvicu! Javljaj nam i ubuduće kako napreduje.