Odvikavanje od dude (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Renata RR -> Odvikavanje od dude (22.1.2013 19:52:51)

Kako i kada ste uspjeli dijete odviknuti od dude?

Kod nas još nema spavanja bez dude ni po danu ni noću. [sm=duda.gif]

cuba -> RE: Odvikavanje od dude (22.1.2013 20:01:31)

Sa točno godinu dana. Služila mu je isključivo za uspavljivanje i nikada je nije tražio preko dana.
Kod prehlade i začepljenog nosića nije mogao dudati i tako se borio 2-3 večeri, onda je sam odustao i nakon par dana što je zaspao bez nje sam je jednostavno pospremila i više mu je nisam ni nudila a on je nije ni tražio. Tako da mogu reći da smo to odvikavanje prošli bezbolno[sm=smiley1.gif]

maminangel -> RE: Odvikavanje od dude (22.1.2013 20:41:23)

Nama je duda zakon[sm=duda.gif] i da sad će neki reći zar još uvjek?? jer naš indijanac ima preko dvije godine i još se uspavljuje jedino i isključivo dudom,štoviše pun mu je kinbač duda tako da mu je uvjek koja pri ruci po noći,ja sam pristalica duda i još uvjek mi je to bolja opcija nego uspavljivanje na rukama,on je sa 6 mj.naučio sam zaspati bilo po danu ili po noći i duda mu je pomogla dok sam malu ispočetka uspavljivala na cici,pa cijelonoćno nosanje i nacicavanje,zatim bi morala leći snjom i tako dok nije stigao braco i dok mama nije rekla dosta.Mi obožavamo dudu jer sad imamo napokon i red i mir...A odvikavanje planiramo kad nam najmanji braco stigne jer će onda frajer dobiti i veći krevet i svoju sobu a na jesen puni tri godine,bar se nadamo da ćemo uspjeti..

patka -> RE: Odvikavanje od dude (22.1.2013 21:51:47)

ja svoju odviknula sad kad je imala crijevnu virozu...lijepo sam uvjerila dijete da je bljuvala jer ima dudu i da ak nebude spavala s dudom da nebude ni bljuvala....i tako se dijete ostavilo dude [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mamino zlateko -> RE: Odvikavanje od dude (24.1.2013 8:19:19)

prije 3 dana,isle kod doktora,i duda s nama,kad smo isle doma,isle sa autobusom,pala joj u autobusu,i mama i tata rekli da je dudu otpeljao autobus..ona prihvatila iz prve,i vise nema dude.

AntonijaV -> RE: Odvikavanje od dude (24.1.2013 11:28:58)

mi smo na odvikavanju od dude evo treći dan... preko dana je ok, ne traži ju..u vrtiću je traži za spavanje, al teta ne popušta..
za noć je isto traži, bude i suza i priče, al ne popuštam..jer sve ona kuži, nabraja stalno da je ona velika, ne treba joj duda, nitko od prijatelja nema dudu, al onda opet 'mama daj dudu'..

VAši sve too prihvatili bez suzica pred spavanje ??
uff..kad će moja prestat tražit...[sm=zmeden.gif]

sarah_zg -> RE: Odvikavanje od dude (24.1.2013 11:53:52)

Mi smo s nepune dvije godine. ja sam mrzila!!! tu dudu i jedva sam čekala da ju baci, iako ju je imao samo za spavanje. Došli smo s mora i ja sam rekla da nam je duda jako daleko, da je pala u pijesak i da ju nisam mogla oprati. Nije bilo nekih većih problema, sjetio bi se navečer, ali to je nekako brzo prošlo
Po meni je najbolje bit dosljedan. Nema dude i nema, nema vraćanja. Odviknut će se, sigurno.
Sretno

monstrum -> RE: Odvikavanje od dude (13.3.2013 9:38:31)

Nedugo nakon što je navršila godinu dana... samo je jedan dan došla zločesta maca i popala dudu... dva dana ju je tražila, ali bez imalo plakanja i slično i odtada smo veliki i nemamo dudu... Mi smo se dude riješili u potpunosti bezbolno.

Tina 21 -> RE: Odvikavanje od dude (13.3.2013 9:40:55)

Bellica niti nije imala dudu varalicu..užasno mi je vidjeti dijete starije od godinu dana s dudom. Al to je moje mišljenje...
Sretna sam što je odbija svaki put kad bi joj ponudila. Koristimo samo manju flašicu iz koje pije čaj,al polako je budem učila na čašu.

Stranica: [1]