ruwenzor
|
Jutro! Mi još u komadu Bila sam jučer na Bundeku s N i s frendicom koja ima curku 2 mj stariju od N, zaključile smo da je bilo puno lakše družiti se kad su cure bile mlađe, sad smo trčale na sve strane i pokušavale pričati ako su djevojke kojim slučajem izabrale isti tobogan/penjalicu al bilo nam je lijepo, bez daljnjega. Danas idemo u zoo, sutra N kreće u vrtić pa se mama može odmoriti prije neg nam H dođe, ak se ne sjetim da treba oprati prozore i obrisati prašinu s ormara (opet) And1 razmišljala sam da ti pošaljem pp da ne pišem esej tu al može biti još nekom korisno pa eto: kaj se inhalacija tiče: inhalacije prek difuzera (al to je skupo) lampice za et. ulja (to je ono di se stavi svjećica dolje a voda s 5-10 kapi et. ulja gore u posudicu, al treba jako paziti da se ne ostavlja bez nadzora i mora biti van dohvata klinaca, to mi je ok za recimo dnevnu sobu prek dana na sat-dva pa onda top dalje fino miriši do večeri) i aroma privjesak (2 kapi, objesi se blizu krevetića)- e to su kao pravila, samo treba uzeti u obzir i veličinu prostorije, moja dnevna je mala pa ne podnosi 10 kapi u lampi jer je too much. Moj način inhalacije- u posudicu stavim 3-4 dcl vode u kojoj je prokuhana šaka soli, kad se malo ohladi stavim kombinaciju 2 ulja i to kap čajevca ili čempresa plus 2-3 kapi eukaliptusa radiate, melise, kejeputa il ružinog drva, i to stavim u proluftanu spavaću prije neg N ide na spavanac i ostavim tak prek noći, slijedeći dan to samo podgrijem da zavrije i kapnem još koju kap ulja koju nisam stavila dan prije, tak da na kraju ima kombinaciju svega a nije preintenzivno (imamo malu sobu pa ne mogu staviti više od max 3 kapi) Planiram sad kupiti i ravensaru, tek sam nedavno čula za nju a navodno je bolja od ostalih i pomaže kod respiratornih i probavnih infekcija (čak i virusnih), začepljnih nosića, prehlada, gripe (ne sjeća se više al bilo je još toga) Takve inhalacije su za klince od 3mj do 7 god, one prave di se stavi nosić na masku ne bih preporučila u domaćoj radinosti do 7 god, a i onda u blagoj koncentraciji- max 3 kapi po "seansi" al prvo 1 pa kad ispari 2 pa onda 3 Btw, ravensara se može koristiti kod klinaca prek masaže 3-5x dnevno, dakle ak je veći problem pa inhalacija ne pomaže : stopala (1-3 god, 20% mješavina s nekim uljem tipa lješnjak, ali i maslinovo i suncokretovo su ok) stopala i leđa (3-7 god, isto 20% mješavina) stopala, leđa i prsa (7-12 godina, 50% mješavina) Imam i recept nekog francuskog pedijatra: 3ml ravensare + 2ml eukaliptusa radiate + 1ml ružinog drva + 18ml ulja lješnjaka -5 kapi (do 3 god) na prsa i gornji dio leđa 2x dnevno kroz 5 dana -8 kapi (od 3 god) 3x dnevno, isto 5 dana Za sva ulja paziti na proizvođača, preporučam Pranarom i Oshadu, imaju dućane u Zg ali i web shop, i Primaveru (u bio&bio dućanima, njih i van Zg, ali su najskuplja). Ima i u dm-u i Kozmu i sl. al to je često mirisna vodica a ne et.ulje. Sarah ja sam N dala dudicu tek s nekih 3 mj, kad smo išli na more da se mama može kupati dok ju drugi paze , kolko se sjećam tečaja nije dobro davati prije 6 tj dok se ne uspostavi dojenje kak spada jer je drugačije dudati dudu i ciku pa može biti problema s regadama i gutanjem zraka pa onda s probavnim tegobicama, i to prvo nije htjela ni primirisati al nakom tjedan-dva ju je skroz dobro prihvatila, ispočetka samo ak mi je bila u krilu, pa joj je trebalo još koji dan da joj mogu dati dudu i udaljiti se. Sad me zanima kak da joj maknem dudu Angel ak si trudna čestitam, malo bude ti teže al vjerujem da će ti za koju god biti jako drago. I da, i meni je malo čudna ta "tuširanje" metoda al neću ulaziti u to Mamasita daj se odmori malo, pusti kuhinju i višak energije daj tv Pobjeglo mi je vrijeme, idem buditi N pa pravac zoo Uživajte, pusa svima