|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 22.2.2013 10:43:36
|
|
|
|
sarah_zg
|
Meni je s prvim oplodnja očito bila kasnije i nikako se dr. nisu mogli dogovoriti oko mog termina. Moja dr. je rekla da je ovulacija bila kasnije i da je termin 25.9., u bolnici su tvrdili da je 16.9., a ja na kraju rodila 2.10. Koji je bio pravi termin, nemam pojma, a nije ni važno. Ima vremena za bebu da naraste, a pred kraj se ionako više kontroliraš pa će ti dr. znati procijeniti kad je vrijeme da beba ide van. cestitam na curki Trecabeba, dobrodošla i čestitam na dečku! Bravo, bravo!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 22.2.2013 15:52:22
|
|
|
|
aries
|
and1 ne brini, vecina ih racuna datum ovulacije 14. dana od datuma posljednje mjesecnice, sto je super ako ti je ciklus 28 dana,a i tad mozes ovulirati i 11og dana i 20og dana, koliko znam. meni je ciklus 40 dana i ja ovuliram oko 20.Taj put kad sam zatrudnila, na pregledu sam bila 15. dana u ciklusu i doktor je rekao u akciju u narednih 3-5 dana i tad nekad smo i uspjeli.Tako da ja i dalje msilim da cu roditi citav tjedan kasnije od onog sto mi kazu..kad prodje jos malo vremena,kad bebica jos naraste bolje ce se vidjeti i ujednaciti/pribliziti. Ionako se 2 tjedna prije i poslije termina i dalje smatraju urednom trudnocom...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 23.2.2013 14:48:25
|
|
|
|
Luci.Buci
|
Netrebaš se brinuti, meni je po ultrazvuku tj. dana manja al mi nisu mijenjali termin poroda :) znamo točno kad je bila oplodnja a svaki doktor svoje trubi, na početku su mijenjali datume svaki pregled, no dragi i ja znamo i bez njih
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 23.2.2013 19:57:24
|
|
|
|
angel@
|
Drage moje kako ste mi... mi smo bili na pregledu i nosim na zadak i 15 dana je veći na uzv i razvija se bebica super i teška je 490 grama... trudna sam punih 5 mjeseci ušla već u 6.... za sada nam nije još mijenjao datum poroda....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 24.2.2013 7:41:19
|
|
|
|
and1
|
me ne brinem se ja, hvala cure :) mene samo zanima dal je tocnije po uzv ili zm.. jer ipak je 15 dana razlika između dva termina. sa prvom sam znala i kada je bila oplodnja i rodila se tocno na termin 25.9.. angel@ čestitam na dečku :))
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 24.2.2013 12:36:44
|
|
|
|
emaemily
|
I nama ce ljeto biti veselo Termin 24.8. iako vjerujem da cu ranije jer sam i prvo 2 tjedna ranije rodila a dr. kaze ako kao provorotkinja ranije rodis onda drugo sigurno..al tko zna nek sve prodje dobro:) Sretnos vima :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 25.2.2013 7:41:32
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro! U petak sam bila na triple testu (ne spadam u rizičnu skupinu, samo nekak volim znati da je sve savršeno, bila sam i sa N), bebalino super izgleda na 4D, ko prava mala osoba od 6,3 cm koja savršeno krije spol. Po ovom uvz ispada termin 01.09., po prošlom 07.09., po ciklusu 31.08. , ali to se sve vrti u tjedan dana koliko su neka normalna odstupanja pa nije bed. Ionako sam za N "znala" termin jer se sve poklapalo a ona je odlučila drugačije Mučnine prestale, barem ih nije bilo zadnjih tjedan dana, osim manjih vrtoglavica sam
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 28.2.2013 9:19:01
|
|
|
|
jagoda1
|
evo kod mene opet prizeljkivala sam curu, al dobro sta sad
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 28.2.2013 13:56:00
|
|
|
|
angel@
|
Draga jagoda čestitke na dečkiću.... bitno da je živ i zdrav....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 28.2.2013 14:45:57
|
|
|
|
Anamala mama
|
Veeliki pozdrav drage buduće majke.. Evo još jedne ljetne bebice, termin nam je 10.9. Čitam forum od početka, ali evo da se priključim ostalim ..
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 28.2.2013 18:44:07
|
|
|
|
Luci.Buci
|
Evo mene malo. Već 3 dana me gripa lovi, danas skinula napokon ispod 38. Pijem Lekadol dok. me nije htjela ni vidjeti da ostale ne zarazim. Kaj je najgore neznam ni dal to utjece na moju curku. Sva sam zacepljena, sve me boli, kasljem da sve odzvanja. Je imala koja sličnu situaciju? Samo me zanima kaj se sad njoj događa...
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 28.2.2013 19:03:13
|
|
|
|
and1
|
nisam imala gripu u trudnoci, samo upalu sinusa.. ali lekadol mozes bez problema koristiti, oruzaj se cajem, medom i limunom, odlezi to i brze ce sve proci.. brzo ozdravljenje zelim :)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 1.3.2013 12:00:05
|
|
|
|
Grga_cvarak
|
Pozdrav svima i čestitam. Čitam vas od početka i bas ste mi vesele. Eto, da se i ja pridružim ljetnim... termin 12.7. i . Ja sam htjela tako da ćemo poslije morati poraditi na njoj.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 1.3.2013 16:04:37
|
|
|
|
Luci.Buci
|
ej mamike, evo mene danas sa manjom temperaturom nego prošlih par dana. Sva sam još začepljena i osjećam se jako tromo i bolesno al bar me groznica prošla. Nitko me nije htio primiti jučer, žalosno da trudnica s gripom nemože dobit stručnu pomoć nego samo odležati i to je to, mislim pa to su sad dva tijela, ne? Dragi mi je u čaj stavio pola kile meda, da mi je zlo postalo ali dobro, sve je to sa dobrom namjerom. Nadam se da ću uskoro biti bolje, a Lekadol su svi dok. potvrdili da mogu uzimat, tako da je to i za bolove u leđima ( neznam dal ih imate al mene već dosta bole, pošto imam išijas ), glavobolje i temperature. Pozdrav novima
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 4.3.2013 12:45:03
|
|
|
|
YesNo
|
Evo ja sam jutros saznala da nosim djecaka Bila sam nekako 100% uvjerena da je curica , cak sam i ime za curicu imala tako da sam ostala malo zatecena, ali naviknit cemo se mi i na malog pisonju 😄😄😄😄
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 4.3.2013 13:34:44
|
|
|
|
angel@
|
Draga YesNo čestitam ti draga na i najbitnije ti je da vam bude živ i zdrav.... od srca sve najbolje želim....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 4.3.2013 14:37:05
|
|
|
|
Grga_cvarak
|
Draga YesNo, tako je i mene iznenadio, a ja 100% da je . Još uvijek nekako mislim da su krivo vidjeli iako nemam ništa protiv jednog pišonje.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 6:25:05
|
|
|
|
YesNo
|
Hahahahahah, hvala vam cure 😉
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 9:55:11
|
|
|
|
sarah_zg
|
Oj, ljetne moje trudnice, evo i mene konačno. Počeli i dečki popunjavati ovu listu? Ajde neka, neka. Kad sam ja prvi put bila trudna, bila sam uvjerena da je cura i jako sam željela curicu. Dr. meni sa 16 tj. kaže da je dečko 100%, a ja umuknula, jadna, tužna, ona mene gleda i kaže gospođo, je li sve u redu? Beba je super, sve je ok. A ja njoj kažem: da sve je ok, samo nije curica. Bila sam jadna totalno, puna 3 dana! Nit sam s kim pričala ni ništa. Razočarana totalno. Tek poslije sam shvatila da je takvo razmišljanje bezveze i da je zapravo svejedno. Sad kad sam trebala saznati spol bila sam totalno indiferentna, iako sam priželjkivala curicu, nekako mi najvažnije bilo da je sve ok.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 10:07:40
|
|
|
|
sarah_zg
|
pepeljuga 15.6. zvončica1 25.6 Luci.Buci 3.7. trecabeba 3.7. JELENKO_VG 4.7. TinaRi 4.7. angel@ 7.7. mamitasb 9.7. and1 10.7. Grga_cvarak 12.7. plavka 14.7. marina_si 21.7. *angelina* 23.7. ivanap10 27.7. Teabu 28.7. Astri 29.7. bebica11 30.7. Sarah_zg 31.7. Teona 1.8. mamasita 3.8. danijela8 14.8. jagoda1 14.8. zoki 15.8. emaemily 24.8. YesNo 6.9. ruwenzor 7. 9. Anamala mama 10.9. trudnica24 15.9. inesica 28.9.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 10:39:48
|
|
|
|
zvončica1
|
Hej ljetne mamice, prvo vam svima čestitam na spolićima koje ste saznale..nisam se dugo javljala jer sam prije 3 tjedna završila u bolnici radi trudova, ležala očekujući serklažu, na kraju ju nisu radili jer je cervikometrija odlična, beba se super razvija, u 23 tjednu su mi je mjerili i mjere su za tjedan dana veće nego što treba kao, al dobro, imamo 614 gr,tj. imali smo, danas smo u 24 tjednu ali imam strogo mirovanje radi skraćenog cerviksa i otvorenosti, svaka 2 tjedna moram na kontrolu i beba je na zadak trenutno pa mi nikako da vidimo što imamo ispod . Trenutno sam na Cordipinima i Normabelima koji me strašno uspavljuju ali rekli su to je i cilj, da se odmarate i mirujete, slijedeći tjedan opet imamo pregled pa ćemo vidjeti hoće li raditi serklažu ili ćemo pokušat izdržat do 30 tjedna kada ćemo ići na inekcije Dexametazona za jačanje pluća u slučaju prijevremenog poroda, kontrakcije imam i dalje bez obzira na terapiju ali preživjet ćemo sve, samo da ne pukne vodenjak jer me beba lupka jaaako nisko dolje... Tako ako me nema vjerojatno ležim u bolnici ali mislim na sve vas i ljubim vas puno...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 12:25:42
|
|
|
|
Luci.Buci
|
joj zvončica sve smo uz tebe, drži se i mirovati.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 12:44:55
|
|
|
|
maminangel
|
Draga zvončicea baš sam se pitala gdje si i pretpostavljala sam takav scenarij,samo miruj draga ne mrdaj nikuda,znam da je teško to reći jer imaš još dvoje doma,ali razmišljaj tako da je svaki dan,svaki tjedan duže beba veća i vi bliže cilju.Danas sam saznala od jednog doktora na Sv.Duhu da tamo uopće ne rade serklaže,svašta u tri bolnice tri različita stajališta kao da živimo u tri države..Drage moje ljetne mamice sviju vam šaljem puse u buše.....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 13:17:11
|
|
|
|
zvončica1
|
Hvala vam curke na podršci. Da maminangel teško mi je ležati jer je lijepo vrijeme, najradije bih prošetala a znam da bi to bilo jako riskantno za bebicu kojoj je u stvari super i ne osjeća ništa što se događa, lijepo se razvija što je najbitnije. Ja ti od odlaska u bolnicu sad svaka 2 tjedna idem u Vinogradsku, tamo su mi svi super, dr. mi je radila cervikometriju i rekla da je 34mm što je odlično i ako bude potrebe za serklažom da se stigne do 26 tjedna, tako da će je ponoviti slijedeći tjedan da vide jer se cerviks još skraćivao il ne, al tu i tamo osjetim kontrakcije ali odkad pijem i cordipin i normabel ih je puno manje i traju po par sekundi a to je ništa. beba se mrda sve u 16 i rekli su da je za tjedan dana veća negošto bi trebala biti ali da je to super, bolje to nego zastoj u razvoju..ali ja bih tako šetala.....
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.3.2013 14:47:58
|
|
|
|
Grga_cvarak
|
Još koji mjesec, pa sa bebom van u šetnju.... sunce ti neće pobjeći, glavno da bebonja bude dobro....
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!