|
Zvonki -> RE: Privikavanje na kahlicu (14.1.2013 14:21:25)
|
Prva curica je već oko prve godine tražila kahlicu kad je osjetila da treba kakati, oko druge godine smo potpuno ostali bez pelene. Druga curica je isto tako tražila oko prve godine ali trebalo joj je malo duže da sama skuži da treba obaviti nuždu u kahlicu. Možda sam i ja malo pogriješila jer sam forsala a ona nije bila spremna. Nakon što sam odlučila ne nuditi više toliko često, nego samo jednom dnevno, u vrijeme kad je inače kakala, ona je počela obavljati nuždu na kahlici. Dakle, moj savjet - nikako požurivati iz bilo kojeg razloga. Imat će te samo konta učinak. Trećoj je trebalo najduže. Ona se uredno sakrila u sobu ili negdje gdje nije na vidjelu nikome i obavila u pelenu. Znam da smo oko 2,5 godine još bili pelenaši i da sam brinula zbog toga [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo ne treba forsirati, znam da je često i okolina kriva kad onako dobronamjerno komentiraju kako je Vaše djete još pelenaš ali svako dijete je individua. Tako da ne treba gušiti njegovu osobu nego mu pustiti da se razvija kako ono želi, a ne kako mi ili okolina želimo...
|
|
|
|