|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   prekomjerna tezina kao prepreka trudnoci
20.12.2012 12:14:40   
Bucika001
Drage moje..evo,voljela bih da kazete svoje misljenje,podjelite iskustva..voljela bi znati,utjece li prekomjerna tezina na zatrudnjivanje?
Naime,pri ovome ne mislim na visak do nekih 10-ak kg..

Imam dosta kila viska,a zelim dijete vise nego ista!moram li se prvo stesati da mogu ostati trudna?user posted image

Molim unaprijed,bez predrasuda,voljela bih kada bi mi netko mogao pomoci,savjetovati,jer vidim da na ovom forumu ima predivnih dusa!

Hvala unaprijed!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: prekomjerna tezina kao prepreka trudnoci
20.12.2012 12:53:26   
petruša
Ej draga izgleda da tebe i mene ista sudbina prati, neg testiće, user posted image  nema....

Moje mišljenje a i pročitala sam negdje da prekomjerna težina ima utjecaja (negativnog) na zatrudnjivanje user posted image

Ja ti imam 20 kg viška još iz prve trudnoće koje ne mogu baš skinuti, ajde sada sam jedva jedvice  3-4 kg skinula i više neide. mislila sam da ću skinuti barem pola ali vidim da niije to baš tako i nema smisla da čekam da budem mršava pa da onda radimo na drugoj bebici jer ću već biti prestara (što opet dovodi do težeg zatrudnjivanja) a i bit će mi prevelika razlika....

Gle, ima i debljih ljudi od nas pa normalno zatrudnjuju....ali pamet u glavu u trudnoći (tj. pamet u usta ;) )

Moj ti je savjet da probaš barem malo, nemoj si napraviti cilj 20 kg dole (ne znam koliko imaš, ali ovo je onak, napamet rećeno) nego imaj male i realne ciljeve. Nemoj tablete nikakve niti neke preparate, vjeruj mi, žali Bože novaca a i želiš bebu, tko zna kakva ti sranja od toga ostaju u organizmu...
Meni ti je pomogla ona medicinska dijeta (imaš je na netu), fakat djeluje, šta je, je, i nisam uopće gladna bila od nje... (a probala sve žive dijete, vjeruj mi)...

Ako bilo kaj trebaš...tu sam, samo se javi!

sretno draga user posted image

(Odgovor članu Bucika001)
Neposredna veza do poruke: 2
20.12.2012 13:58:53   
Bucika001
Eh da draga,nesto ili netko nas drzi u neizvjesnosti..hehe..nego,dali postoji mogucnost da nam je o bila kasnije pa su zato neg. testovi?
Onda je opet pitanje dali je u tom slucaju moguce da imam te simptome..a moguce je da jednostavno user posted image kasni..
Jel imas ti kakve simptome?

Sto se kilaze tice,ne pada mi na pamet sljokat se nekakvim glupostima,jer jo nicemu ne sluzi..kada uspijem reci ne,vjezbanjem i reguliranjem prehrane uspijem smrsaviti..ali sam jako lijena u zadnje vrijeme sto se tice toga..jer kada vidim da to krene,skinem par kila,opustim se i sve vratim..i onda gubim volju..ali ocito je da cu morati naci poticaj u maloj bebi koju zelim iz svega srca!

Morat cu malo prouciti tu dijetu..hvala ti draga na savjetima,divno je znati da postoji divnih ljudi na ovom svijetu!

(Odgovor članu petruša)
Neposredna veza do poruke: 3
20.12.2012 14:21:36   
FingerJ
Hej Bucika, ja sam u zadnjih godinu dana dobila cca 10 kg i imam oko 15tak kila viška... prestala sam se debljati, to je prvi korak, a drugi - da smršavim - nikako da krenem... al definitivno mislim da ću morati ako želim ostati trudna.

Naime, ginekolog mi je na zadnjem pregledu rekao da mi definitivno preporuča da smanjim tjelesnu težinu barem za 10% jer to može utjecati na plodnost. Objasnio mi je da masne stanice proizvode estrogen što može uzrokovati hormonalnu neravnotežu, tj. estrogensku dominaciju. Estrogen je nužan, pogotovo u prvoj fazi ciklusa, za ovulaciju, no previše isto nije dobro jer tada dolazi do neravnoteže hormona, najčešće na štetu progesterona koji je ključan za drugu fazu ciklusa.
Također, čula sam dosta primjera od poznanica koje su nakon što su smršavile odmah ostale trudne... Naravno, sve je to individualno i mnoge žene s viškom kilograma bez problema ostanu trudne..

Evo ja sad brojim 6 mjeseci bezuspješnog pokušavanja da zatrudnim... i mislim da je vrijeme da malo ozbiljnije shvatim preporuku ginekologa i smršavim... u svakom slučaju, ne može škoditi (barem ću se osjećati bolje i biti zdravija)... a i nekako si razmišljam mogu li imati bolju motivaciju od činjenice da ću na taj način utjecati da napokon vidim user posted image na testu user posted image

Neposredna veza do poruke: 4
20.12.2012 16:12:55   
Bucika001
Ajmo si pomoci medusnbno,krenimo mrsaviti..budimo si podrska,da se mozemo potuziti jedne drugima kada posustanemo,pohvaliti se kada uspijemo..meni bi to puno znacilo.mozda bi jedne druge uspjele "natjerati" da sto prije stignemo do zajednickog cilja,tj. do user posted image ..

(Odgovor članu FingerJ)
Neposredna veza do poruke: 5
20.12.2012 21:49:49   
mamacita
Drage curke, najprije si odite prekontrolirati hormone stitnjace, naime zbog promjena u stitnjaci dolazi do debljine (posebno ako je prehrana uravnotezena, i ako je tjelozvjezba tu i tamo prisutna), zatim i menstruacija kasni i nije redovita, osjeca se umor (manje - vise bez razloga). Zato prije nego li se pocnete hvatati u kostac sa tezinom i zdravijim promjenama navika zivota, provjerite da li trebate imati lijek za stitnjacu. Sretno vam user posted image .

Neposredna veza do poruke: 6
21.12.2012 6:40:31   
Bucika001
Draga mamacita,hvala ti puno na savjetu!ja sam stitnjacu prosle godine prekontrolirala,hvala Bogu sve ok..ja znam da je problem u samoj meni,i karakteru,da znam reci ne kada je potrebno..tako da odatle moram krenuti..

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 7
21.12.2012 7:42:11   
mirna
Bucika bitno je da se puno krećeš, šetaš, vježbaš. Važno je da ti je cirkulacija optimalna... Prekomjerna težina donosi druge zdrastvene poteškoće pa onda to sve utjeće i na plodnost. Mislim da 10 kila plus uopće ne igra nikakvu ulogu, ukoliko si aktivna i zdravo se hraniš.

Imam jednu susjedu koja je sad bila na prvom ivf i nije uspjelo. Ona nastavlja s pušenjem i cijele dane provede ispred kompa, uopće se ne kreće vani. Ima i viška kila... Nikako me ne želi slušati u vezi toga. user posted image
Ja sam drugi put duže čekala na user posted image (godinu dana), a zatrudnila sam kada smo vani najteže fizički radili.

Neposredna veza do poruke: 8
21.12.2012 9:50:49   
FingerJ
Ja sam ZA zajedničko mršavljenje i podršku !user posted image

Isto tako, mislim da nije štitnjača... sigurna sam da je problem u meni jer sam zadnjih godinu dana jela ko luda... dragi i ja smo prestali pušiti i cigarete zamijenili klopom... a on još prefino kuha i stalno izmišlja nove specijalitete, što slane, što slatke... jednostavno ne mogu odoljeti... i još su se sva druženja počela povezivati s hranom, gdje god dođem hrana!!! ... i tako kroz godinu dana 10 kilica...

Neposredna veza do poruke: 9
21.12.2012 11:26:35   
Bucika001
Mirna hvala na savjetu!

Prihvacam sve savjete,sve cu napraviti samo za user posted image !

FingerJ,ajmo onda..ja cu samo pricekati da vidim sta ce biti sa user posted image ,i sada da produ blagdani,pa krecemo? user posted image

(Odgovor članu FingerJ)
Neposredna veza do poruke: 10
21.12.2012 12:18:31   
FingerJ
Nakon blagdana stajemo na vagu i krećemo!

Neposredna veza do poruke: 11
21.12.2012 12:29:15   
PinkyFunkyBirdy
Ja ću navijati! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu FingerJ)
Neposredna veza do poruke: 12
22.12.2012 15:01:59   
Ruža
Cure i ja ću navijati! Vjerujem u Vas!user posted image user posted image user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 13
24.12.2012 16:06:44   
daxy
Cure,evo i ja vam pružam punu podršku i navijat ću od srca za vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Moja najbolja prijateljica se cijeli život bori s viškom kilograma i zaista mogu reći da razumijem koliko vam je teško jer sam iz prve ruke vidila koliko se ona mučila svaki dan i koliko sam se veselila s njom kad bi skinila kilo, i plakala i tješila ju kad mjesecima nije bilo pomaka na vagi. Želim vam sreću i samo hrabro. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 14
28.12.2012 10:06:58   
ucitelj
Bok cure nisa citala sve a samo cu kratko svoje iznjeti. J sam 8 god pokusavala zatrudnit imam oko 30 i vise kg viska i kad sam digla ruke i vec krenula razmisljat o umjetnoj odjednom ostala trudna, nema problema ni sa stitnjacom ni sa cim slicnim samo sto nemam redovite cikluse a to je kao od kila a muz je ok po svemu navodno a ja dr slabo vjrujem u zadnej vrime. javim se ja jos al nezz bas kad sam imala naaaajvise kg tada sam ostala trudna sad imam 120 i nisam ok a kad sam ostala trudna imala sam 110 u trudnoci izgubila dosla kuci sa 99 i ksnije sve natukla i ne spada

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu daxy)
Neposredna veza do poruke: 15
28.12.2012 15:12:15   
seraphyme
evo, kod mene je bio baš taj slučaj... čim sam malo smršavila, odmah ostala trudna

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Brisano sporočilo]
29.12.2012 14:17:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu seraphyme)
  Neposredna veza do poruke: 17
2.1.2013 15:17:05   
FingerJ
HO HO HO user posted image sretna vam svima Nova 2013.!!! Blagdani i ždrokanje su iza nas, vrijeme je da se primimo topljenja masnih naslaga user posted image i poradimo na zdravlju i izgledu user posted image

Ja sam počela danas, izbacujem ugljikohidrate (i naravno slatko i masno)... i ponovno krećem s vježbanjem...
i nagora stvar, danas navečer stajem na vagu user posted image sve me strah brojke!

Bucika 001 are you in user posted image ? ostale curke?

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
2.1.2013 15:27:47   
sarah_zg

IZVORNA PORUKA: ucitelj

Bok cure nisa citala sve a samo cu kratko svoje iznjeti. J sam 8 god pokusavala zatrudnit imam oko 30 i vise kg viska i kad sam digla ruke i vec krenula razmisljat o umjetnoj odjednom ostala trudna, nema problema ni sa stitnjacom ni sa cim slicnim samo sto nemam redovite cikluse a to je kao od kila a muz je ok po svemu navodno a ja dr slabo vjrujem u zadnej vrime. javim se ja jos al nezz bas kad sam imala naaaajvise kg tada sam ostala trudna sad imam 120 i nisam ok a kad sam ostala trudna imala sam 110 u trudnoci izgubila dosla kuci sa 99 i ksnije sve natukla i ne spada

Čekaj. Jel hoćeš reći da si u trudnoći izgubila 11 kg ili?

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 19
2.1.2013 16:08:20   
ucitelj
daaaaaaaaa sarah_zg jesam u cijeloj trudnoi jer nisam mogla jest svako malo,,jutri sam mooooooorala doruckovati,uvecer iza 7nisam smjela nista liznuti osim caja jer ne bi mogla sppavat cijelu noc a nisam podnosila slatko ni meso samo povrce voce i ponekad piletina eeee vidis mogla bi uves sebi ovi rezim. diejte je normalno napredovalo imao je 3350gr kad se rodio a ja bila k o cura al niko mi nije zano kaazati i pomoci i natikla sma nakon poroda 30kg nazad, jer sma misla da nakon svakog podoja ja moram jesti uzas.evo vec godinu i pol pravimo drugo dijete i opet nece

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 20
2.1.2013 16:19:47   
svrcica
Vidim da nas dosta ima problema s kilama. Ja sam pokušavala ostati trudna 4 godine. Inače sam imala nekih 15ak kg viška (sad imam 30 user posted image ) i kad sam počela vježbati i kad sam skinula 8 kg ostala sam trudna. Imala sam ja još nekih problema, pa sad ne znam jel to skidanje kila pomoglo pri zatrudnjivanju, ali sigurno nije odmoglo.
Sad se opet bacam na skidanje kila... ali to baš i nije tema.,,
U svakom slučaju sretno cure user posted image .

20.09.2011. - Mateo - mamina mala ljubav

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 21
2.1.2013 18:02:12   
Bucika001
drage moje zelim vam svima sve najbolje u novoj godini!!!neka vam se sve zelje ostvare!!!!

hvala vam od srca svima na podrski i na primjerima,lijepo je znati da imamo podrsku!!!

evo...ja sam danas stala na vagu i malo je reci da sam se sokirala.....110kg!!!!!!
ali krecem i necu dopustiti da radi svoje neodgovornosti ne mogu samoj sebi ispuniti zivotnu zelju...malu user posted image ...

draga FingerJ kakva je situacija kod tebe?

(Odgovor članu svrcica)
Neposredna veza do poruke: 22
2.1.2013 18:05:36   
Bucika001
svrcica otvorila sam ovu temu upravo radi toga....da krenemo sa mrsavljenjem,budemo si podrska i sto prije ugledfamo svoje user posted image ...slobodno nam se pridruzi... user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 23
3.1.2013 14:18:30   
svrcica
Hvala Bucika001, samo.. ja za sada mislim samo kile skidati, bez user posted image . Mislim, voljela bih imati još bar jednu bebicu, ali trenutno nisam u situaciji da to provedem u djelo.
U svakom slučaju navijam za vas da skinete kile user posted image i da napokon ugledate svoje user posted image . Ja ću se još neko vrijeme družiti samo sa svojim sinekom, bit će vremena za bracu ili seku.

20.09.2011. - Mateo - mamina mala ljubav

Neposredna veza do poruke: 24
4.1.2013 11:08:06   
FingerJ
Moja vaga je pokazala 98 kg user posted image user posted image user posted image ...
novi režim je na snazi od srijede, za sada se dobro držim...

Prije sam se uvijek držala neke određene dijete, tipa UN ili čarobna juha i funkcioniralo je ok, skidala sam od 10 do 15 kg koje se nisu vraćale nekoliko godina... al sada ću pokušati baš promijeniti način prehrane na način da minimiziram unos uglikohidrata.
Moja seka je smršavila 15 kg od ljeta i ide dalje tako da ne jede kruh, tijesto, krumpir, rižu i sl. (naravno, niti slatko i masno user posted image ). Ujutro pojede šnitu onog fitnes kruha s posnim sirom, tunom, purećom šunkom i sl, za ručak meso i razno povrće, a navečer obično juhe od povrća (paradajz juha, juha od buće, karfiola, brokule, špinata.... naravno sve bez vrhnja i krumpira ili brašna). Uz to vježba 2-3 puta tjedno (aerobic) i stvarno joj super ide tako da ću se držati sličnog principa...

Čula sam od puno cura da su zatrudnile čim su skinule cca 10% tjelesne mase... sigurna sam da ne može škoditi user posted image

Bucika 001, kako tebi ide?
Ja se za sada dobro držim (iako sam cijelu noć sanjala hranu user posted image - da sam u nekom hotelu i hodam oko švedskog stola user posted image )... malo se bojim vikenda, al natrpat ću fridž s vođem, pa kad me uhvati grickanje, primit ću se toga...

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!