Mame djevojcica molim savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

girlpower -> Mame djevojcica molim savjet (12.11.2012 15:04:04)

Imam dilemu.imam curicu 2god.prva mi je pa sam zato u dilemi...volim curicu vidjet s dugom kosicom,i tako sam svojoj pustila da raste..ali problem je sto neda kaciti je niti vezati,cesljanje jos nekako ide,ali se uvjek umoci u hranu i ona namaze svasta po njoj,i izgleda non stop cupavo i neuredno...tako da zlo me pritjera da je moram osisati:-( moje pitanje je:vi koje imate curice i kao ja volite duge kosice,u kojoj dobi ste uspjele poceti pustati kosicu da raste?odmah ili ste morale čekati odredjeno vrijeme?dok ste cekale jeste li ih sisale skroz na kratko ili ste ipak u visini lica tj.do brade reckale?puh,mal glupa dilema al ipak je ona moja prva i stalo mi je...[sm=smiley36.gif]

lidac0605 -> RE: Mame djevojcica molim savjet (12.11.2012 15:43:52)

Moja si nikad nije dala prčkat po kosi,nit kaj stavljat po njoj,tak da smo šišali do visine uha.Nisam ju silila s dugom kosom,baš zbog gore navedenih razloga,dok god nije sama izrazila želju,a to je bilo s nekih 10ak god.Sad ima 14 i prekrasnu plavu kosu do pola leđa :).

mamacita -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.11.2012 1:11:34)

Ja isto imam jednu jedinu curku i tri decka. Ja sam svojoj curi pomalo sisala krajeve dok joj ona sva bebi-kosica ala paperje meko nije bila zamjenjena sa ocvrslom kosom. Nakon toga sam joj pocela vezati kikice. Kod nas nije bilo problema jer joj je kosica super rudlava, no bilo je placa za vrijeme "friziranja" i cesljanja, no i to smo pregurali. Sada je 7 god. stara i ima preslatku dugu kosu prepunu kovrca.

Zvonki -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.11.2012 8:05:12)

Moje sve tri djevojčice su imale i još imaju duge kosice. Ne znam razlog (lijepe su mi djevojčice i sa kratkim kosicama). Šišali smo vrhove da to manje više bude uredna i zdrava kosa. Tako i dan danas, recimo poslije ljeta ih odvedem na podšišavanje, skraćivanje ili kaj već žele.
Kosu bih ipak pokušala isforsirati da vežemo dok jedemo. Mislim da je još dovoljno mala da je možeš tome naučiti.

Kony -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.11.2012 10:35:34)

Ja imam curicu od 5g. Prvi put smo ju šišali sa 4g. Prije nije htijela ni vidjeti škare makar mi je muž frizer i ima svoj frizerski salon i tamo je jako cesto vidala djecu kako se šišaju. Ja sam joj uvjek govorila ako ne želi vezati kosu onda cu je ošišati kao dečka. Cesto je znala plakati kad bi ju cesljala ali onda je muž donio iz salona regenerator u spreju i prvo joj s tim našpricam i one cupa tju. Isto ti je vazno kakve imas špangice jer neke jako cupaju. Ja kupujem u Bipi one malo bolje bez nekih figurica na njima jer se kosa zapetlja u te figurice. Neka ide s tobom kupiti špangice i daj joj da ona tebi pravi frizuru. Možda uspijete

elven -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.11.2012 11:50:03)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Moja si nikad nije dala prčkat po kosi,nit kaj stavljat po njoj,tak da smo šišali do visine uha.Nisam ju silila s dugom kosom,baš zbog gore navedenih razloga,dok god nije sama izrazila želju,a to je bilo s nekih 10ak god.Sad ima 14 i prekrasnu plavu kosu do pola leđa :).

Isto smo kao i lidac curku šišali do visine uha sa šiškama, sad ima 4 i zaželila dužu kosu, sad joj je malo ispod ramena i razmišljamo o šišanju ali vidjet ćemo hoće li ona izraziti kakvu želju jer nekad dopusti pletenice i kikice, a kad ne to je grozno za rasčešljati.

girlpower -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.11.2012 12:55:10)

Hvala na savjetima...nisam imala pojma da curama kosica zna bit takav problem..budem ja njoj sam kriticne cuperke podsisala pa cu vidjet...mozda budem uspjela nagovoriti je na kakve kopcice..valjda ce tvrdoglavka popustit

maryann01 -> RE: Mame djevojcica molim savjet (17.11.2012 23:24:23)

tek sam sad vidjela ovu temu. i ja imam djevojčicu koja ima 9 godina i kosu skoro do koljena,nikad nije ošišana skroz na kratko,samo podšišamo vrhove,sad ju malo drži faza da bi se ošišala skroz kratko a tata neće ni čuti ipak je to njegova princeza. kao mala voljela se češljati,i dala mi je da joj radim kojekakve frizure pa nismo imali problema. ja isto jako volim dugu kosu i imam ju cijeli život, sad mi je trenutno do struka i imam ju namjeru još puštati.

TinaRI -> RE: Mame djevojcica molim savjet (7.1.2013 10:20:28)

Girlpower,naša cura ima 5 god. i kosicu preko guze(šišali smo par puta samo vrhiće)
Vjerovala ili ne i mi smo imali problema i imamo ih i dalje.Češljanje i pranje kosice pretvara se u plač za kojim stvarno nema potrebe (vjerujem da svi znaju o čemu pričam) jer pazim na svaku dlačicu.Mi smo krenuli stavljat gumice i špangice s igrom...uredile bi se i izašle prošetat...Sada više s tim nemamo problema iako i dalje voli da joj je kosica spuštena...
Ljudi uvijek prvo prokomentiraju kako lijepa kosica i tome slične stvari pa tek onda ostalo,okice itd...na šta princeza blista od sreće [sm=smiley1.gif]
Danas kad zna njurgat oko kose samo joj kažem da idemo na šišanje na šta ona poludi,uhvati ju panika,zagrli kosu(i može koliko je ima) i neda je.
TO NI U LUDILU NEBI NAPRAVILA jer sam stvarno ponosna[sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif]
Stavila bi ti sliku ali neznam kako...
Probaj s igrom pomalo.Šminkajte se,radite frizure i tako izađite....
Nadamo se da smo pomogle.puno pozdrava od mene i moje cure...

Lana,19.03.2008

Renata RR -> RE: Mame djevojcica molim savjet (7.1.2013 10:39:54)

Paž frizure mi na curicama izgledaju predivno (do brade i šiške) i praktično. Kada bude htjela može puštati dugu kosu.

mala pcelica -> RE: Mame djevojcica molim savjet (7.1.2013 14:14:01)

ah ta kosica.... M ima jako slabu kosicu,a ima 3,5 god,prošle godine smo juosisali mašinicom skroz na kratko jer se jako znojila pa sam joj kosu prala po 2-3 puta na dan,to smo rijesili sa šišanjem nakratko,a sad ima kosicu do brade i šiške,redovnp ju sama podsisavam jer i dalje ima 3 dlake na glavi,neda ni da joj se rep veze ni šnalice da ima u kosi,sad je u fazi da žvaće vrhove kose koji joj dodiruju usta na šta ja rogove dobijem i unazad mjesec dana na teroriše da ju opet ošišam na ćelavo i od toga mi rastu rogovi isto [sm=smiley29.gif]
inače volim da vidim dugu kosicu na curici [sm=smiley1.gif]

Mamica mlada -> RE: Mame djevojcica molim savjet (9.1.2013 10:50:56)

Bok svima... hvala vam puno na savjetima, ja imam malog bebača još... nadam se da neće imati problema sa češljanjem [sm=smiley1.gif]

seraphyme -> RE: Mame djevojcica molim savjet (9.1.2013 11:18:19)

IZVORNA PORUKA: Renata RR

Paž frizure mi na curicama izgledaju predivno (do brade i šiške) i praktično. Kada bude htjela može puštati dugu kosu.
potpisujem

seraphyme -> RE: Mame djevojcica molim savjet (9.1.2013 11:19:10)

IZVORNA PORUKA: mala pcelica

ah ta kosica.... M ima jako slabu kosicu,a ima 3,5 god,prošle godine smo juosisali mašinicom skroz na kratko jer se jako znojila pa sam joj kosu prala po 2-3 puta na dan,to smo rijesili sa šišanjem nakratko,a sad ima kosicu do brade i šiške,redovnp ju sama podsisavam jer i dalje ima 3 dlake na glavi,neda ni da joj se rep veze ni šnalice da ima u kosi,sad je u fazi da žvaće vrhove kose koji joj dodiruju usta na šta ja rogove dobijem i unazad mjesec dana na teroriše da ju opet ošišam na ćelavo i od toga mi rastu rogovi isto [sm=smiley29.gif]
inače volim da vidim dugu kosicu na curici [sm=smiley1.gif]
nemoj baš na ćelavo, ali ako je mala izrazila želju...... šišni ju na neku lijepu kratku zurkicu

niky88 -> RE: Mame djevojcica molim savjet (11.3.2013 10:12:23)

Isti problem imamo i mi s našom čupavom princezicom.. [sm=smiley36.gif] rodila se s jako puno kosice...al kak je kosica rasla tako su počeli i problemi..neda prati kosicu neda češljati,vezati.ništa....dok smo doma desi se da ju ni ne počešljam nego na brzinu zavežem kosicu..šišali smo ju...i bila je nekim čudom dobra kod frizerke... ali frizurice jok...zabranjeno područje..čim vidi češalje počne vikat..kupila sam joj čak i sprej za raščešljavanje s barbie ,pa njezin češalj..ali ne pomaže ništa..kad se ide kupati viće " ne mama kosicu prati ne prati" i onda ju uvjeravamod a nebumo prali...
tješim se da je to samo neka faza.. [sm=smiley36.gif]

medoKartonski -> RE: Mame djevojcica molim savjet (13.3.2013 8:42:08)

Sa svojom curkom još nemam takvih problema, imamo malo kose ...Ali zato gledam malu sestričnu .... Ma nema šanse da da joj se kosa zaveže ... sunce uprlji plus milijun stupnjeva, ali ne kosa mora biti raspuštena

Stranica: [1]