Odlikaši (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Zvonki -> Odlikaši (26.9.2012 8:20:05)

http://www.24sata.hr/obitelj/koliko-trazite-od-svoje-djece-moraju-li-bas-svi-biti-odlikasi-282692

Super da sam naletjela na ovaj članak jer se već neko vrijeme spremam otvoriti temu. Da vas čujem [sm=smiley1.gif]
Treba li forsati djecu za što boljim ocjenama? Čini li vam se da se djeca danas upisuju sve teže sa vrlo dobrim ocjenama u neke malo bolje škole [sm=zmeden.gif]
Ja imam dva školarca i iskreno borim se sama sa sobom treba li ih pustiti da prirodno prolaze kroz školovanje ili ih treba gurati. Jer ruku na srce, to me iscrpljuje [sm=smiley13.gif]. Iscrpljuje me pripremanje za testove, očekivanje kraja godine, iscrpljuje me stalna briga kako će u budućnosti ta moja djeca. Kako je kod vas?




lidac0605 -> RE: Odlikaši (26.9.2012 13:22:25)

Guram i forsam i stalno tupim da si bez škole niko i niš,jer to je tak.Nekad je ljudima bil domet srednja škola,danas si sa srednjom šljaker sa osrednjom,ak ne i malom plaćom.Ne želim to svojoj djeci.Jedino kaj se od njih traži je učit i pospremit svoju sobu,apsolutno niš drugo.A onda tražim i rezultate.
Evo,pred nama su upisi u sr.skolu i već sam sad nervozna.Jest da je moja curka odlikaš,al kad vidim na kaj se daju bodovi(alergije,tatin ptsp i sl) muka mi je jer ona jedino hoće u gimnaziju...




seraphyme -> RE: Odlikaši (26.9.2012 15:59:07)

treba forsati jer se poboljšavaju izgledi u budućnosti. jasno, ne mogu biti svi genijalci, ali treba iz njih izvući maksimum




anamarijapupek -> RE: Odlikaši (26.9.2012 16:35:11)

Ne znam kakva ću biti prema svojim klincima, ali znam kakvi su moji bili samnom. Stalno inzistiranje na učenju, peticama, pa kao u osnovnoj školi moram biti odlikašica, pa u srednjoj mogu sa 3 prolaziti...Imala sam bolje ocjene kad me starci (više mama) nije forsirala nego kad mi je tupila i tupila svaki dan isto. Nisam završila fax nego sam počela raditi. I nije mi žao zbog toga, još uvijek nije. Mislim da roditelji imaju krivi pristup ako se postavljaju - ako prođeš sa 5 dobit ćeš.... A većina ih tako funkcionira. Čak i ako dobiju slabiju ocjenu odmah se djeca kažnjavaju. Najbolje je to što ocjene nisu pokazatelj znanja, i nadam se da će se sustav promijeniti nabolje.




mamacita -> RE: Odlikaši (26.9.2012 22:30:56)

J ajedino forsam, bodrim, pomazem pri ucenju i razumijevanju gradiva (posto su mali stranci koji nisu ovdje odrasli u najvaznijem mladom periodu svog zivota), dakle moja cijela angaziranost oko njihove skole je "Daj najbolje od sebe!", no ako je to najbolje i trojka ili cetvorka, ja sam sretna i pohvalim ih. Ja bjezim glavom bez obzira od onih nadobudnih mama koje me same docekaju bez da ih i pitam kako im dijete ima sve petice i to u prvom ili u drugom razredu. Super, no iskreno mislim da je gradivo takvo koje se jednostavno da savladati posebno u tako ranom stadiju, posebno ako dijete razumije o cemu je rijec. Dakle, ne sizim za peticama, kada se pojave, pohvalim ih isto tako kada dobiju i trojku ili cetvorku. Upis u srednju je jos daleko, tako da se nadam da ce do tada usvojiti kvalitetne navike ucenja i da ce gradivo drzati pod kontrolom. Mame, ohladite! Ja sam se ispisala sa faxa, jer mi u to vrijeme nije islo to gradivo (pravo), pa sam postala dizajner... no sada sam doma sa svojim klincima, i sta mi fali... Dok ima zena koje rade od jutra do sutra, istina donose kuci lijepu placu, kojom djeci uspiju kupiti nove Nikice... no nema ih doma kada djeci nesto zapne pri ucenju ili kada su gladni ili bilo sta drugo. Stoga, mozes biti nitko i nista i sa velikim skolama, i mozes biti i te kako vazna osoba bez velike skole, sve je u percepciji i u onome sto nas cini ispunjenima. I zato bi trebali jako razmisljati sto nasu djecu cini ispunjenima!




Kony -> RE: Odlikaši (29.9.2012 22:02:56)

Mamacita bravo super si to napisala. Slažem se.




keksić -> RE: Odlikaši (1.10.2012 10:30:52)

nažalost danas je sramota reči da si prošao sa 4!

(a da ne pričam kako se djeca siromašnih, nedajbože samohranih majki, mogu namučiti 1000 puta više od ostalih genijalaca, i nema šanse da prođu sa 5 ....)

[sm=smiley19.gif]




kanader -> RE: Odlikaši (1.10.2012 19:51:35)

ovo prvi put čujem[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Zvonki -> RE: Odlikaši (2.10.2012 8:01:25)


IZVORNA PORUKA: kanader

ovo prvi put čujem[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]


Kanader, od tebe sam očekivala više? Što prvi put čuješ?




kanader -> RE: Odlikaši (2.10.2012 8:14:45)

ma prvi put čujem da djeca samohranih roditelja(namjerno ne pišem majki[sm=smiley1.gif])ne mogu biti odlični učenici, isto tako i djeca slabijeg imovinskog stanja.imam živi primjer u svojoj okolini gdje majka s dvije cure živi od minimalca a one briljiraju u školi i nema im ravnih, ne gtreba generalizirati stvari i tražiti isprike [sm=smiley1.gif]i da, mislim da djecu treba poticati da daju SVOJ maximum, što nužno ne znači da svi moraju biti 5,0 jer svi smo različiti, s različitim afinitetima i sklonostima




lilianjie -> RE: Odlikaši (29.10.2013 9:56:26)

Ne znam kakva ću biti prema svojim klincima, ali znam kakvi su moji bili samnom. Stalno inzistiranje na učenju, peticama, pa kao u osnovnoj školi moram biti odlikašica, pa u srednjoj http://www.rsgoldfast.com/ mogu sa 3 prolaziti...Imala sam bolje ocjene kad me starci (više mama) nije forsirala nego kad mi je tupila i tupila svaki dan isto. Nisam završila fax nego sam počela raditi. I nije mi žao zbog toga, još uvijek nije. Mislim da roditelji imaju krivi pristup ako se postavljaju - ako prođeš sa 5 dobit ćeš.... A većina ih tako funkcionira. Čak i ako dobiju slabiju ocjenu http://www.d3face.com/ odmah se djeca kažnjavaju. Najbolje je to što ocjene nisu pokazatelj http://www.topgw2gold.com/ znanja, i nadam se da će se sustav promijeniti nabolje.




saraly -> RE: Odlikaši (15.6.2015 3:07:05)

Walter De Gregorio has made the decision that he lay down his authority of FIFA 16 Coins Director of Communications & Public Affairs since now.

Mr De Gregorio started to Buy FIFA Coins work in FIFA on 14th September 2011. And on schedule he should serve FIFA until the end of this year.
Nicolas Maingot, his Deputy, will take the position temporarily.
FIFA Secretary General Jér?me Valcke said“Walter has worked incredibly hard for the past four years and we are immensely grateful for cheap fifa coins all he has done. I am glad we will be able to continue to draw on his expertise until the end of the year,” http://www.fifacoinson.com/




ZUZ -> RE: Odlikaši (21.9.2016 11:21:23)

Danas sva djeca morajuuu biti odlikaši jer inače? Ne znam inače neće biti uspješni..takva se ne istina širi. Svako dijete je posebno, netko jednostavno neće nikad napisati esej iz hrvatskog za pet, ali će sastaviti robota ili će imati savršen sluh [sm=smiley36.gif].

Problem je kod upisa u srednju i poplave odlikaša...kod kojih je sigurno 1/3 isforsirane ocjene.




Stranica: [1]