|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 4.2.2013 23:50:27
|
|
|
|
mamacita
|
IZVORNA PORUKA: nadam se. Drage moje da vam se i ja pridružim i s vama podijelim svoje nedoumice. Već par dana vas pratim i pokušavam naći odgovor na svoja pitanja, ali bez vaše pomoći izgleda da neće ići. Posljednja je bila 18.12. po mojoj računici sljedeća je trebala doći 14.01., mada nisam mnogo razmišljala jer mi je kašnjenje od 7 dana normalno, međutim nje nema, pa nema. Namjerno odlažem da napravim test jer sam se do sada svaki put razočarala i kontam ¨šta ću ga praviti kad ću sutra dobiti¨. E sad nemam nekih posebnih simptoma: stomak me malo reže, ali mi ne liči na menstrualne grčeve, jer se od njih presavijam i 5 dana prije , prsi su me jučer počele boluckati, ali ništa strašno. Je li kojoj od vas do sada kasnilo toliko, a da nije bila trudna? Želim vam puno, puno Meni je prosle godine tako slicno bilo, no ja sam otisla na pregled, jer nisam prizeljkivala trudnocu, pa sam ustanovila da je u pitanju cista, dobila sam 10-dnevne hormone za piti. Otisla prekontrolirati stitnjacu, i ustanovila sam da i za to trebam piti hormone, sve od tada menstruacije su se unormalile i sada su redovite. Dakle moze biti puno stvari, ali ti otidji na pregled pa ultrazvukom vidi o cemu je rijec.
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 28.3.2013 20:56:39
|
|
|
|
dindon
|
Pozdrav... Htijela sam se nadodat na temu,tj.podjeliti svoje iskustvo sa vama. Uglavnom ja sam od onih malo trudnica koje su imale normalne menge ,a bila sam trudna. Nazalost niti jednu nisam uspijela zadrzati,a bilo ih je 3... 2 spontana u 8tj i jedna kiretaza u 16 tj. Naravno to nije pravilo jer moja mama je isto imala normalne menge prvi mj-dva i ima nas 6 zdravih cura Iako sam imala mengu nakon tj.dana bi skuzila trudnocu jer bi imala smedji iscijedak i tako sva 3 puta,sad je 4..ali ovaj put se nadam da cu uspijeti ocuvati trudnocu..napravila sam test u utorak i pokazo je jednu tamnu i jednu ful svijetlu crvenu crticu. Sad cekam da napravim drugi i da se uvijerim u to ,iako sam 99% sigurna da je to,to. Mislim da je i vrijeme da me nas dragi Bog nagradi i podari mi jednog malog andjela nakon svega sta sam prosla. Nadam se da ce mi ovaj Uskrs donjeti nesto sto najvise zelim od zivota...biti MaMa. Znaci moguce je imati normalne stvari i biti trudan,samo se jajasce treba dobro ugnjezdit da bi to sve izdrzalo . Toliko od mene.... Zelim vam svima puno Sretnih Zdrave
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 29.3.2013 8:42:47
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga dindon, iskrene čestitke na pozitivnom testiću i najiskrenije iz srca ti želim da ova trudnoća bude pravo školska i dosadna! Žao mi je što si morala prolaziti kalvariju spontanih i kiretažu , ali sigurna sam da će ovaj puta biti sve super i da ćeš se nagodinu brinuti samo o sitoj bušici i čistoj peleni. Dodam te na našu listu trudilica kao trudicu da nam podižeš moral.
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 30.3.2013 12:18:05
|
|
|
|
dindon
|
Puno ti hvala...izgubljena sam skroz. Jucer sam bila kod gin.nakon pozitivnog testa..pregledao me i utvrdio da se radi o biokemiskoj trudnoci. Bolje da nisam ,ovo je njegovo misljenje: da,da trudnoca je ,zuto tijelo je tu,gestacijska ..plodu ni traga hm...nedaje mi to neku dobru sliku,a i endometrijum vam je samo 8 mm to nece biti dobro,najvjerojatnije cete prokrvarit narednih dana,a ako ne dodjite u utorak pa cemo izvaditi betu. Sad znam da niste doktori ali nikom sem muzu nisam za ovo rekla i uzasno mi se nosit sa time,jednostavno neprestajem plakat jer je ubio i ovo malo nade u meni..kako izdrzati ove dane,kada je sva obitelj na okupu...svi moji su dosli i presli daleki put ,a ja ne mogu sjediti sa njima i praviti se sretna kada nisam...kad bi se najradije zatvorila u sobu i plakala dokle god suza imam. Znam sa sigurnocu da nisam trudna vise od 5 tj..jer nisam bila u doticaju sa muzem...bila sam van Hrv,tako da je to nemoguce i imam dnevnik koji vodim i pisem sve u njega i to sam pokazala doktoru ,ali ne on racuna 12.02..kao zadnju mengu. Naravno da se necu predat i ako prokrvarim odo u bolnicu,i dat cu zadnji atom svoje snage ako je potrebno... Simptome sem bolnih grudi,piskenja svaki 10 min i mucnine samo kad hodam ...nemam,jos me jako bole noge u listovima ali nakon toplo-hladnog tusa prestane. Neznam vise sta da radim,mozda je prerano ...ajoja Dali je koja od vas cura imala slicna iskustva ???
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.4.2013 10:46:43
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga dindon, žao mi je da si to morala prolaziti i što te nisam mogla odmah utješiti jer nisam bila uz komp nekoliko dana. Ne vjeruj doktoru i nadaj se najboljem. Tvoja trudnoća je jako rana i naravno da se ne vidi još plod (i super je da vidi gastacijsku i žumančanu vrećicu), a ne znam kako ga nije sram spominjati biokemijsku jer biokemijska trudnoća je trudnoća koja se ne može utvrditi ginekološkim pregledom već samo testićem ili betom i nakon toga žena pokrvari, a ON ti je utvrdio trudnoću. Mogu samo reći: IDIOT! Tako ti je meni moja ginićka na prvom pregledu rekla da nema ploda i da ću morati na kiretažu, a kad sam išla u bolnicu nakon toga su mi rekli da je bebica tu i da kuca srčeko. Debljina edometrija je bitna ako ti ne uspijeva zatrudniti, ali tebi se očito ugnjezdila bebica jer IMAŠ gast. i žum. vrećicu tako da sad trebaš samo malo više papati ciklice i ananasa da pripomogneš debljanju edometrija, ALI bebica je tu i bori se! Draga najiskrenije se nadam da si mi dobro i da će ti beta danas biti ogromna. Obavezno nam javi!
< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 2.4.2013 10:49:09 >
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.4.2013 11:22:07
|
|
|
|
angel@
|
Draga dindon slažem se sa Pinky i ja mislim da je bebica tu samo je rana trudnoća.... utvrdio ti trudnoću pa rekao da je biokemijska??? Ne znam šta bi rekla,ali vjerujem da je tvoja bebica tu i da će sve biti u najboljem redu.... obavezno javljaj novosti...navijam za visoku betu i da ti taj pregled bude na kraju samo ružna uspomena...draga skupi snage i izbori se,bebica je tu vidjet ćeš.... šaljem ti puno
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 10:13:24
|
|
|
|
A_K_16
|
Hej cure pozdrav. evo nova sam ovdje, pa se nadam Vašoj pomoci..isto tako pomoci cu i ja vama koliko god budem mogla :) imam jedan problem. uvijek imam redovite menstruacije, mozda dodje nekad dan dva ranije, al uvijek je sve kako treba. Medjutim ovaj mjesec(dosla mi je 29.4) mi je trajalo samo 2 dana. prvi dan malo jace, a drugi dan nesto slabije. Da li je to nesto kao lazno krvarenje ili? hvala unaprijed :)
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 10:18:01
|
|
|
|
perlica55
|
Draga A K dobro došla. Ne mora bit da je lažna menga. Stiglo nam proljeće pa je moguće da ti se sve malo pobrkalo i ovaj mjesec je slabija . Ukoliko misliš da je lažna mengica, napravi testić pa ćeš znat na čemu si .
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 10:39:20
|
|
|
|
A_K_16
|
Hvala puno :)
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 12:20:01
|
|
|
|
terina
|
Bok svima. Ja nova ovdje i imam manji problemčić pa ako je neko upoznat sa time... znam da se preporuča da se ne živciraš i sve, no teorija i praksa su različite i logika nije na prvom mjestu. Bila sam na UZV te mi je određena ovulacija u subotu (21.04.). Pet dana kasnije ja sam primjetila malo krvi. Više nisam viđala "svježu" krv al cijelo vijeme imam jako lagane grčeve i ne znam kako da opišem ono što izlazi iz mene (pardonček na prekrasnom opisu). Danas je već osmi dan toga. Lagani grčevi i..... točkice.Malo mi je muka al meni je uvijek muka pa ne mogu tako ništa saznati. Bila sam kod doktora no rekli su mi da se ne može ništa napraviti jer za bilokakvu pretragu još je prerano. Rekli su mi da napravim test no mislim da je za to puno prerano jer bi trebala dobiti (za prav) za 2 dana. Kako sam imala već spontani trenutno sam.... ukomirana. Ne znam da li je trudnoća, da li je neka prehlada, da li je stres.... Da li je netko imao cca takve simptome? Pliz cure...
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 12:35:53
|
|
|
|
perlica55
|
Terina, ima dosta cure sa RR koje su imale mengu/iscjedak al su imale i . Imaš dvije opcije, il odi vadit betu il čekaj dan kad treba doć , pa prvim jutarnjim urinom piški testić. Sretnooo . Javi nam se ak želiš, u odbrojavanju za svibanj, tu se najviše družimo mi trudilice!!
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 12:53:42
|
|
|
|
terina
|
ok, hvala ti. samo da još pitam, pronašla sam dosta toga o krvarenju no meni je ovo osmi dan svega toga a nisam nogdje pronašla da je tako dugo, jel moguće da je ipak sve uredu?
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 13:39:58
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Drage A_K_16 i terina dobrodošle i nadam se da ćete se družiti s nama! Ovako, A_K_16 ponekad se ženama ciklus malo poremeti kada krenu u akciju pravljenja bebe ... što zbog očekivanja, nervoze, stresa pa postanu duži ili kraći, obilnije ili slabije M. Moguće da je i proljeće uzrok kao što je rekla naša draga Perlica, ali postoji i šansa da si trudna. Ako sumnjaš na trudnoću napravi testić i obavezno nam javi. Terina, vrlo je moguće da si trudna. Ako se bebica gnjezdi moguće da ti to gnježđenje uzrokuje točkasto krvarenje. U nekim slučajevima žene imaju točkasto krvarenje prije M i to zna biti rezultat smanjenog progesterona, ali vjerujem da ako bi to bio uzrok onda bi svaki put imala isto to pred svaku M, a pošto to nije slučaj najbolje da napraviš testić ili vadiš betu. Nekima već 10. dan nakon O zna test pokazati drugu crticu - uzmi ili onaj Gravignost ili Clearblue digitalni da budeš sigurna jer je ovaj prvi najosjetljiviji, a kod ovog drugog nema "možda" već ti prikaže digitalno dal si trudna ili ne. Obavezno javi!
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 14:02:08
|
|
|
|
terina
|
Iskreno? Ne usudim se. Imam te lagane grčeve koje povezujem sa početkom M. I još uvijek lagano "krvarim". sve to već 8 dana. I ako napravim test, i što tada? I ako bude pozitivan, i što tada?
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 14:20:06
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Lagani grčevi su normalni na početku trudnoće jer se maternica širi. Dal ih i inače imaš? Ako si potvrdiš da si trudna (najbolje bi bilo vađenjem bete jer nju doktori uzimaju za ozbiljno) onda možeš ili kod svog doktora/ginića ili čak možeš na hitnu (moraju te primiti ako si trudna i krvariš) i oni će ti dati Duphaston ili Utrogestan koji će spriječiti daljnje krvarenje. Puno trudnica na početku ima lagano krvarenje ... ali se mora držati pod kontrolom i smanjiti. Predlažem ti da odeš negdje privatno već danas i platiš si vađenje bete (dođe oko 130 kn) i ako je beta pozitivna (veća od 5) trudna si. Tada možeš po lijekove kao što sam već napisala, a kako bi provjerila da trudnoća dobro napreduje preporuča se ponavljanje bete za 2 dana da vidiš da li se pravilno dupla.
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 14:26:06
|
|
|
|
perlica55
|
Terina, stvarno bi, jer imaš točkasto krvarenje, bilo dobro ustanoviti da li si trudna. Ako jesi, kod ginića po terapiju!!
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 14:28:39
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Gle, znam da te strah, ali zamisli si kako ćeš se osjećati ako jesti trudna i nedaj Bože nešto se loše desi, a ti nisi napravila sve što si mogla? Koliko bi te to "grizlo"? Ovisi kakva si osoba i kako bi reagirala na to. Oprosti ako sam gruba, ali samo ti želim reći da ako odlučiš prepustiti sve da ide svojim tijekom da budeš svjesna druge strane. Ja sam prošla biokemijsku i spontani (kiretaža) i znam kako je to grozno, no opet bi čekala da prođe razdoblje u kojem se dešavaju biokemijske od barem 2 tjedna (nakon pozitivnog testa) prije nego bi otišla na pregled jer se ne želim nadati prerano. Naravno ako nebi imala probleme koji bi zahtijevali pregled. Meni je teže izgubiti bebicu kasnije nego ranije, ali sam sigurna da u oba slučaja nisam mogla ama baš ništa napraviti. Želim ti puno sreće i javi što si odlučila!
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 15:08:50
|
|
|
|
terina
|
U zgradi do mene je lab. Upravo sam se vratila. Vadila sam betu i rezultati će biti sutra. Pa ću vidjeti. Navećer ću još zvati svoju gin. pa ću vidjeti i što ona ima za reći. Puno hvala cure, stvarno ste pomogle.
|
|
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 2.5.2013 15:17:09
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Drži se draga! Vjerujem da sve dok nije jače krvarenje i dok nisu jaki bolovi da će sve biti ok.
|
|
|
RE: lažna menstruacija iliti moguća trudnoća ... 3.5.2013 8:02:48
|
|
|
|
perlica55
|
Terina, čekamo rezultat bete , nadam se da će bit visoka!!!
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!