RE: Zimske bebe! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (13.2.2013 9:06:59)

Evanoi pročitala sam ovaj link[sm=smiley1.gif]...Sminkret blago vama ovdje kod nas isto vani posebno wc posebno tuš a to mi je glupo jedino je dobro što su bebe i sto s nama i samo su dvije u sobi,da je u sobi kupatilo uvijek bi čula bebicu a ovako uvijek trčeći ću obavljat sve jer neću znat jel on budan....naručili su me za ctg oped u petak a ništa ja došla na odjel kažem da me gin.poslala na ctg poslali me u sobu i tamo ležala pola sata došla sestra otkinila onaj papir i dala mi reko ja sam gotova kaže ona da ništa nije ni gledala onda kod svoje gin dolje ona rekla da je sve ok i da u petak idem oped na ctg žali Bože akrobacija sa ogledalcem prije pregleda[sm=jezicek.gif]...a već mi je rekla kad kod nje završim sa pregledima da se onda svakih para dana ide na ctg....mene navečer još više uhvati žeđ pa sam i češče na wc-u joj ja nisam još to sve priredila ja se nadam da ću savladat dojenje i bez onih šeširića moj sestra s njima pa maleckoj dodijalo vuć pa nije htjela dugo pa se izdajala...meni rekli da se treba prvi par dana izdajat da nedođe do upale al ja ću sutra dan tražit izdajalicu da mi donesu ako bude trebalo i ovako mi torba ogromna da mi se ne smiju sestre tamo [sm=smiley36.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebe! (13.2.2013 22:18:09)

Nelly, ti ćeš njih jos iznenaditi [sm=smiley1.gif] znači u ptak ides ponovno. Meni je najgore navecer, malac se toliko rasteže da me sva crijeva bole, pa idem na wc i sva neka puna plinova.
A vidjet ćeš to jos za dojenje. Moji trčali meni kupit izdajalicu, ja mislila to neka cudesna naprava[sm=smiley36.gif] a kad na kraju se pokazale moje ruke najbolje (sa mnom nije bila beba jer je bila na intenzivi i taj dolazak mlijeka je bio prestrašan!) Zato mi poslije nije padalo na pamet prestat dojiti jer sam se previse mucila sama. Moje grudi su male i cvrste, dječje doktorice i sestre to stalno komentirale, ali sve prošlo super odkad sam bila dobila bebu u sobu. Razmišljala sam, pa žene u stvorene da nahrane svoje dijete i to me držalo. Psiha je tu jako močna!

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (13.2.2013 22:39:11)

baš bi ih mogla iznenadit kad me izgleda nedoživljavaju puno [sm=jezicek.gif]...čula sam da od dosta žena da im izdajalica i nije nešta....ma mene muči što su isto male[sm=smiley36.gif] a i to što mi se nisu izvukle bradavice a kao zadnji mjesec to bude pa kako će mi djete jadno jest ako nema šta stavit usta a oped šeširići mi neki preogromni izgledaju neznam buni me to sve...Evanoi je sutra na ctg?A ti Sminkret isto u petak neznam jesam dobro upamtila?

sminkret -> RE: Zimske bebe! (13.2.2013 22:46:03)

Ne, ja idem u ponedjeljak, jedino ako se što prije ne desi...
Moje su male, ali bradavice strše ( bar nešto :) ) Vidjet ćeš jos kak ce sve to funkcionirati. Ja sam definitivno bila iznenađena kak je to teško na pocetku, ali kad se to sve fino uskladi, bas je lagano i jednostavno :)

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (13.2.2013 22:58:05)

aha u ponedjeljak nešta sam pobrkala...ma dok nisam toliko znala o dojenju ja sam mislila da je to uzmeš bebu i ona jede[sm=smiley36.gif],a hvala Bogu na internetu i onim knjižicama što sam kod gin.pokupila pa ima kako se pravilno doji...a kažu da kod nas u bolnici jako forsiraju dojenje,pa se nadam da neće niko vikat na mene ako mi nebude išlo[sm=zmeden.gif]...i vi sada na svakom ctg-u i pregled imate?

sminkret -> RE: Zimske bebe! (14.2.2013 15:39:42)

Mene su ti svaki put gledali kad sam išla na ctg u prošloj trudnoći. A vjerujem da će me i sad, naročito kad je u pon već tu 39 tjedana..
Mislim da u svakoj bolnici forsiraju dojenje, a ti se samo opusti, i ako naletiš na zločestu sestru - vjeruj, ima ih svugdje!
Da nam Evanoi nije rodila?[sm=smiley1.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (15.2.2013 15:07:12)

ma nadam se da ću uspjet jer i ja bi da mi beba jede [sm=smiley1.gif]...pa nešta je nema ja sam mislila da će me dočekat sad njena poruka da je rodila nema je,nadam se da je sve ok...ja sam i danas bila samo na ctg-u ovaj put nije onaj stari bio neki digitalni i sve je ok sad oped utorak i tako u krug dok me ne zaboli valda..meni prsti zadnji par dana natečeni a i od čarapa mi ostaje trag valda mi i noge malo natečene,kako ti stojiš s tim naticanjem?

sminkret -> RE: Zimske bebe! (15.2.2013 20:22:29)

Nelly, znači jos nista. A nekak im se i neda pregledavati[sm=smiley36.gif]
Ja sam opako prehlađena, bas mi to i nije trebalo sad... Užas. Nadam se da će proći kroz vikend... U ponedjeljak bi trebala na pregled u bolnicu ali ako bude po rasporedu jedna grozna gin., okrećem se i ići ću tek u utorak ( kod nas napišu tjedni raspored koji dan koji gin radi preglede u bolnici) a budući da je ona velikim djelom kriva za moje horor iskustvo ( i nazalost ne samo meni nego mnogima) idem radije drugi dan. Mada sam već dobro uzbuđena [sm=smiley1.gif]
Meni nisu bas nesto natecene noge, vise onak lagano, ali nista posebno.

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 10:30:51)

tako je i meni s nogama ajme a jučer mi se prsti na rukama pretvorili u ćevape [sm=jezicek.gif] baš su mi neki debeli...kod vas ima raspored kod nas nema ništa i kad mi moja gin.kaže onda idem gore i kad prođe pola sata na ctg-u odmah idem dolje ko nje da vidi jel sve ok i naručuje me za idući put sad sam oped u utorak od 1...ajme nadam se da će te proći ta prehlada mene je kroz trudnoću pratilo curenje nosa i kihalje al se smirilo oko 30tt bojala sam se da me ne dočeka na porodu a znala sam pit čaj neki od sljeza al nije korjen već cvijetovi Agristar kao za dišne putove pravi se da odstoji pola sata onako nije u vrećici 3x na dan i bude mi bolje...ma nije mi jasno kako drže takve da još rade kad svima nešta zezne...joj i ja sam uzbuđena samo me živcira što neznam jel se počelo šta događat ili ne kad me niko ne pregledava,a ništa me ne boli pa onda je i sigurno ništa nemam pojma...ti se u prvoj trudnoći uopće nisi otvarala zato si morala na carski?

evanoi -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 14:55:43)

Curke, da vam se javim!!! Moj kolačić Noa je konačno tu :) Iznenadio nas je 13.2. :) Na svijet došao u 04,42H. I to se sve brzo odigralo, oko pola noći opet stoput na wc da bi mi odjednom šibnuo vodenjak ko blesav, baš onako filmski, vode na sve straen. s pelenom sam išla u rodilište i ni ona nije pomogla, bila sam sva mokra. pregled (već 5 cm otvorena), ctg, klistir, brijanje, tuš, oko 2 i pol sam bila u rađaoni i za 2 sata Noica nam zaplakao! Bilo je zmajski! :)
želim i vama brzi porod... [sm=bravo.gif]

daze -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 16:10:34)

Evanoi cestitam!!!drago mi je da je dobro proslo![sm=bravo.gif]
Vas dvije,drzite se,i vi cete skoro!

Lotte -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 18:50:48)

[sm=bravo.gif]čestitam Evanoi, stigao još jedan Noa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] puno sreće tebi i bebaču!

[sm=smiley36.gif]Nelly, Sminkret - čekamo vas!!!

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 20:11:16)

Cestitke[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebe! (16.2.2013 20:56:40)

Evanoi, ludnica!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] ne mogu vjerovati kako si brzo i ranije rodila! Čestitam!

Ja sam sad 100% sigurna da ću zadnja roditi, Nelly na tebi je red!
Pisal bi vše ali me prehlada ubila u pojam[sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Zimske bebe! (17.2.2013 15:27:14)

Evanoi cestitam na novom clanu obitelji, a vama cure zelim da i vi ubrzo drzite svoje bebace

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (18.2.2013 14:35:17)

Evanoi čestitam [sm=bravo.gif] baš mi je drago da si imala brz porod i da je sve super završilo [sm=smiley1.gif]..i samo da prokomentiram pa šta je ovo??? Moj će Noa bit tek treći i to samo među zimskim bebicama a ja mislila pa nije često ime [sm=jezicek.gif]....Sminkret ti si danas na pregledu pa se javi ako nerodiš u među vremenu [sm=smiley1.gif]....ja neznam kod mene nema promjena ja ga čekam a on ništa i sinoć nisam mogla spavat samo sat vremena sam uspila i onda jutros nekih tri pa sam od dosade išla pit vodu pa u wc i tako cijelo vrijeme,mama me jutros nešta čudno gleda reko šta je bilo?Kaže pa nešta ti koda stomak odjednom buknio a reko super malac je od mrvice došo do diva[sm=jezicek.gif]...hvala vam cure na lijepim željama[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Zimske bebe! (18.2.2013 20:34:05)

nelly68 da se nadovezem na tvoj komentar [sm=smiley14.gif] kao i ti ja mislila da je Noa rijetko ime pa ga još prije deset godina odlučila dati sinu ako ga budem imala, ali očito je u današnje vrijeme postalo često, međutim ipak nisam odustala od njega [sm=smiley20.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebe! (18.2.2013 20:38:36)

Evo me Nelly, nisam rodila. Zapravo sam danas bila na pregledu i ctg i baš su me izbacili iz takta. I soc.gin i privat gin su rekli da imam indikacije za carski, a u bolnici druga priča. Uvijek svi pričaju da se sve gleda kroz prvi carski rez, a sad ispada da uopce nije tak. Ono kaj me posebno uznemirilo jest da će čekati do 41.tjedna... Poučena s prethodnim iskustvom, to mi je stvarno prestrašno. I da će me onda staviti na drip, a nikog ne zabrinjava moja sitna tjelesna konstrukcija i dijete od 4kg s rezom na maternici... Ah, bas sam sva neka jadna. U petak idem ponovno na pregled...
Kad ti ides ponovno Nelly? E da, i pomaknuli su mi termin na 26.2....
Drzim fige da ti sto prije krene i da se brzo porodis!!!

sminkret -> RE: Zimske bebe! (18.2.2013 20:43:25)

Vgaspic i Nelly, i moj je trebao biti Noa [sm=smiley1.gif] Predivno ime, ali i u vz jako često. Na kraju je curka birala, između mog i tatovg prijedloga. A kak je ona u zadnje vrijeme na ženskoj strani[sm=smiley36.gif] - zvat ce se Pavao!

maminangel -> RE: Zimske bebe! (18.2.2013 20:54:48)

Evanoi čestitam,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],a vama moje zimulje koje ste ostale da što prije i što bezbolnije rodite.Pusa..

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (19.2.2013 8:40:30)

Sminkret jesam dobro shvatila ovaj će put pokušat prirodno pa ćeš dobit drip i sve i onda oped završit na carskom?[sm=zmeden.gif]....ma ja nisam uopće znala ni jednog Nou i sad ih kod nas nema ima jedan malac od 2 god.a baš mi je to ime uvijek bilo lijepo i baš sam mislila da nije često a u zimskim bebicama nas ima [sm=bravo.gif]...i da ja danas od 1 oped idem na ctg.pa predpostavljam oped u petak kao i prošli tjedan kako je bilo pa se javim kasnije jer nevjerujem da ću ostat kod mene je još sve u stanju mirovanja izgleda osim što maleni navečer lupa sve jače pa sam malo malo na wc-u[sm=jezicek.gif]....sviđa mi se ime za malenog brat mi ima slično on je Pavo [sm=smiley1.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (19.2.2013 8:41:45)

maminangel hvala na lijepim željama [sm=smiley1.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebe! (19.2.2013 9:51:25)

Čestitke Evanoi, a vama ostalima želim brz i lak porod, drž' te se :)[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebe! (19.2.2013 15:38:01)

hej Sminkret evo da se javim nisam ostala[sm=smiley1.gif]...i danas mi gin.kaže da se više nevidimo kao termin je sad 23.u subotu pa moram onda ujutro u 8 na pregled i provjeru plodne vode tek sad ono što ste ti i Evanoi već obavljale...i nešta me na tren dolje bocne i odmah prestane jedva čekam subotu da vidim u kojoj sam fazi...i maleni se baš pošteno rito danas na ctg-u...kako si mi ti???

sminkret -> RE: Zimske bebe! (19.2.2013 16:57:54)

Nelly, jel su to i tebi pomaknuli termin? Drago mi je da su te pozvali na pregled, a možda ga i ne dočekas![sm=smiley1.gif]
Ja sam ti danas ujutro osjetila kako su mi mokre gaće, idem pogledat, a ono smeđe gusto želatinsto, jedva sam se očistila[sm=smiley36.gif]. I mislim si jel to onaj čep koji ispadne pred porod, i nazovem svog gin u sunce, pregledo me, izvuko još te tvari, pogledo pod mikroskop i velii da je to to. I da bi po njegovom porod usljedio sljedeća 2-3 dana[sm=duda.gif] Sve mi lijepo objasnio, problem jest da se maleni jos nije smjestio u zdjelicu, objasnio mi neka se smirim i lezim na lijevom boku, malo secem pa ce mozda dobit volju da se postavi za porod. Obavili usput i ctg, on je jos uvijek nemiran jer se glava nije smjestila u zdjelicu. Ali ti ne mogu opisat koliko me taj razgovor smirio, ono jucer samo sam šizila, i noćas, a jedan topli ljudski razgovor toliko pomaze. Ohrabrio me, ma super. Sad lagano lezuckam i bas sam nekak smirena. Razlika prema jucer 100:1!
Hvala svima na lijepim željama, i Nelly i ja jedva čekamo da napustimo ovu grupu[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>