RE: Zimske bebe! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

seraphyme -> RE: Zimske bebe! (20.11.2012 21:22:44)

neeeee, nije to problem osim u slučaju loših bubrega jer se višak jednostavno izlučuje u urinu

Lotte -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 7:17:17)

Ajme Bumbi, koliko je L narastao od prošli puta, čudesno! Jedva čekam sljedeći pregled da vidim koliki je naš bracika.

Jully, ti kao i ja! Imam osjećaj da više rintam sada nego prije trudnoće! Tješim se da ću si olakšati porod ako budem aktivna (teza propala u vodu u posljednja dva poroda). Moraš malo usporiti; mislim crijep i drva? Poroditi ćeš se na dvorištu!

Kod mene ista stvar; kremu faktu na kraju nisam koristila jer mi je puno ljudi komentiralo da nije dobra za trudnice, nego nekako preživim Hemopropin i preko dana svinjsku mast! Nadam se samo da će ubrzo proći, jadna sam, užasno boli...

Točkica28 -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 11:00:46)

Končno se i ja ulogirala. Meni zlo danas fuj. Mali u vrtiću pa čekam da idem po njega. Kak ste vi?

seraphyme -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 11:26:38)

ja sam živa i živahna [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image] nema ritanja više, samo naguravanje u neki dio mog tijela. danas na meti je slezena

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 11:39:53)

Hej Točkice pa di si ti?ne javljaš se baš često..
Evo ja radila šećer jutros i 7.8 je[sm=bravo.gif]..nemoram zvati gin.Slijdeći tjedan moram opet ponoviti.
Ja danas oprala još jednu mašinu robice,a imat ću ih još.A za peglanje da ne pričam koliko imam,sad ove 2 oprane mašine i još nešta našega[sm=smiley29.gif]

bomboncic02 -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 12:07:25)

Pozdrav trudnice..ja u poslu.
Ovih dana me žgaravica rasturala i trbuh malo bolio jer stalno nešto petljam po stanu.
Jučer sam ispekla suhe kolače, sad ću ići raditi baklavu i kasnije tortu mužu za rođendan koji je sutra.
U međuvremenu idem na roditeljski u vrtić.
Sad hopsam po lopti.
Panika me hvata jer mi muž noćne radi i iskreno se nadam da me neće ništa uhvatiti još dok ne odem 29. opet u bolnicu.

[sm=bravo.gif] Bumbi za šećer, sad smiješ navratit do mene na kavu i kolače, pogotovo baklavu [sm=smiley36.gif]..čisto da održiš tu visinu šećera.

Dekica je gotova, uslikala sam ju, a poslije ću stavit u album, javim kad to napravim.

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 12:24:44)

Ajme draga stvarno si vrijedna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]...de ti malo uspori.Super za kolače.Ja bi rađe došla na suhe kolačiće,baklavu nikako ne volim[sm=smiley36.gif]..Ne brini zasladit ću se ja malo kasnije s keksima,sad sam se najela ručka[sm=smiley1.gif]
Super za dekicu,čekamo slikicu[sm=smiley1.gif]

Jully -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 20:30:20)

Bok cure! Vidim da ste mi sve dobro (ako izuzmemo hemeroide i žgaravicu). [sm=jezicek.gif]
Evo ja od danas počinjem mirovati. Doteglila sam si mašinu sa servisa i od sutra samo odmaram i šivam i tipkam s vama. Mm konačno lakira krevetić tako da uživam u miru i tišini [sm=smiley1.gif]

bomboncic02 -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 22:50:12)

Ok, panika me uhvatila [sm=smiley36.gif].
Imam inače kofer složen pošto sam stalno u bolnici, imam za prvu ruku i nakon poroda, ali sutra ću složit ruksak baš za porod + kofer.
Inače, neznam jesam li već pisala, ja sama s dečkima, muž mi radi noćnu [sm=smiley13.gif].

bomboncic02 -> RE: Zimske bebe! (21.11.2012 22:57:11)

Dekica u mom albumu, pa tko hoće može vidjet..
Nije umjetničko djelo, ali obzirom da se tek učim, ja mislim da je dobro i ispala.

daze -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 11:01:34)

jutro drage majčice [sm=kava.gif]
ja taman pijem prvu jutarnju kavicu pa da vidim malo šta ima kod vas, kako vam prolaze ovi jesenski dani.
maja se ne javlja, biće da je i rodila, bonbončić se spakirala, samo što nije [sm=bravo.gif] btw dekica ti je super, odlično si ti to napravila s obzirom da kažeš da ti je prva [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
e, Bumbi baš mi je drago da Luka lipo napreduje, bome termini se lagano bliže.
a ove naše trudničke boljke, žgaravice, hemeroidi i sl., ma zaboravit ćemo na to kad dobijemo bebice u ruke[sm=smiley36.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 12:17:07)

Bombončić dekica je odlična,svaka ti čast[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Znači panika radi svoje[sm=smiley36.gif],nadam se da te E neče baš preko noći iznenaditi dok nema tm[sm=smiley36.gif]
daze vidim da ti piješ kavu,kako vi ostale stojite s kavom?
Meni na početku nije odgovarala zbog mučnina,pa ni poslije nisam imala potrebu,iako me sad zna sada koji put uhvatiti želja da ju popijem[sm=smiley36.gif].Tako sam i s D,ali sam s njim kasnije probala popiti i jako loše mi je legla,pa zato sad ni ne probavam

bomboncic02 -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 12:25:24)

I ja se nadam [sm=smiley36.gif]..
Meni kava u početku nikako nije odgovarala, onda sredinom trudnoće sam pila isključivo nescaffe s mlijekom, nakon nekog vremena me žgaravica uhvatila i sad zadnje tromjesječje uživam u turskoj kavi-dok mogu..Znam ih popiti po dvije-tri šalice, ali one manje dnevno..
Ako popijem samo 1 šalicu kave onda navečer popijem zeleni čaj, on mi na neki čudan način pomaže sa žgaravicom.

Dekica će biti najljepša kad umotam malenog bombončića u nju [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 12:28:53)

Joj,meni turska nikada nije odgovarala...ma neću još piti,kad rodim onda nastavljam s nesicom[sm=smiley1.gif]
Da,da onda će biti najljepša.
Ja danas idem po još neke sitnice što mi trebaju i onda mi ostane za kupiti samo ono u ljekarni

daze -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 14:49:42)

a vidiš meni apsolutno ne smeta kava, a kako uopće nisam imala mučnine nije mi smetala ni u početku trudnoće.
ne znam jel koja od vas pušila prije trudnoće ili još puši,al ja jedva jedvice prestala. [sm=zmeden.gif] niti malo mi cigara nije smetala,još mi i pasala tako da se i sad znam uvatit kako razmišljam da bi rado zapalila.užas...

Lotte -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 15:52:59)

Ja kavu od prestanka mučnina popijem ujutro na silu jer kako uglavnom ne spavam, bez jedne turske ne mogu nastaviti dan. Ne smeta mi na želudac, nego okus koji mi ostane u ustima poslije nje. A i cigare sam ostavila, nisam pušila ni u jednoj trudnoći, smrdile su mi. Sada mi ne smrde, ali u trudnoći kao da sam cijepljena protiv cigara: uopće mi ne nedostaju, kao da ih nikada nisam ni stavila u usta. Ali zato čim rodim dobijem želju, pa se suzdržavam zbog dojenja!

Jules -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 16:41:52)

Dan :)
Jos smo 3u1. Puuunih 36tj. [sm=nosecka.gif]
Bumbi super da je secer dobar!
I ja sam bivsi pusac, prestala taman prije nego sam se udala. Ne smrde mi ni sad cigare, a ni ne privlace me bas...

sax52341 -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 17:40:48)

Ja bas planirala sutra do ljekarne; BUMBI sta sve mislis tamo uzet?

Jully -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 19:52:13)

Daze znam kako ti je. Ja sam prestala piti kavu i pušiti zbog trudnoće. Jedno mi bez drugoga neide :). Još me jako vuče da zapalim i često sanjam da pušim. Najgore je kada nešto radim pa u pauzi baš fali. Ali niti jednom nisam prekršila [sm=smiley1.gif]

Bombončiću dekica ti je predivna. [sm=bravo.gif] Ne mogu vjerovati da ti je prva. Evo ja sam stavila i svoju prvu dekicu u album, ali nije ni približno tako uredna kao tvoja.

Sax u ljekarnoj ti treba Tyrosur prašak , sterilne komprese i Octenysept za pupak. I još su ti super one mrežaste gaćice za nakon poroda. Ja nisam ništa drugo uzimala.

[sm=bravo.gif] Jules želim vam da izdržite što duže.

Maja je sigurno već rodila, ali u zadnje vrijeme se ne javljaju ni Vesna ni Tuck [sm=zmeden2.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 20:00:27)

Sax ja ću u ljekarni uzeti kremu za guzu(ta mi je najbolja),bepanthen,sterinlne gaze,bivacin prašak,mrežicu za pupak i alkohol.
Danas sam kupila zadnje sitnice što mi trebaju,jedino sam zaboravila kupiti baby ulje.I za sebe sam kupila nešta od kozmetike i uloške,jedan paket ima 32 komada(neke u Mulleru sam uzela,njihova marka)
Ja te gaćice nisam kupovala,a mislim da ni neće(iako ih svi hvale),neznam zašto[sm=smiley36.gif]
Moram si samo uzeti još par običnih gaćica i možda uzmem jednu spavaćicu dugih rukava,imam 2 kratke.

Jully -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 20:06:06)

Bumbi Bivacin ti se već dosta dugo ne prizvodi, umjesto njega je Tyrosur antibiotski prašak, a alkohol nemoj stavljati na rane ni na pupak. Uzrokuje lokalnu nekrozu tkiva pa smeta zaraštavanju i peče. Puno bolja dezinfekcija je sa Octeniseptom ili plivasept tinkturom i ne peku.

BUMBI -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 20:11:40)

Ma znam,i mislila sam da je to što si ti napisala.
A nisam znala za alkohol,onda neću njega kupovati,uzet ću onda Ocentispet.
Jully jel tvoje sve spremno?

Jully -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 22:39:34)

Joj Bumbi što se mene tiče sve sam pripremila što sam mogla.
Čeka se samo mm i krevetić (navodno je u subotu gotov), majstor za kuhinju (do utorka kaže da je gotov) i kutna garnitura (kažu dostava u subotu). Ne kupujte namještaj u Harvy Normanu, nama su rekli dostava za 4 tjedna, a evo 12. tjedan već prolazi, a mi se i dalje gužvamo na dvosjedu.
Lakše mi je kada znam da ako sutra završim u bolnici, moja mama dolazi kod mene i sve će srediti dok se mi vratimo. Baš mi fali, da mi je barem malo bliže [sm=smiley19.gif]
Jel i vas pati nesanica?
Ja vilujem do neko doba i onda se ujutro ne mogu ustati. Više ne znam jesu li to živci, panika pred porod, žgaravica, hormoni ili nešto deseto [sm=smiley13.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebe! (22.11.2012 22:47:18)

Tu sam ja, jos sam u komadu, sutra ulazimo u 39. tjedan i idemo na kontrolu pa na ctg pa cu vamm javiti sta kaze gin :D bila sam u srijedu na ctgu i kazu uredan je... :)

moram i ja u ljekarnu ici kupiti jos su mi ostale te gacice da kupim...i kupit cu to sto vi pisete, nisam ni znala da mi treba :$

Jully -> RE: Zimske bebe! (23.11.2012 0:25:25)

Tuck meni je patronazna dala spisak. Sretno sutra.
Ja sam si nasla zanimaciju za nocas. Otkrila sam net na mobitelu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>