do koje granice tolerirati opijanje (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Obitelj i partnerski odnosi

Poruka

Amy77 -> do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 9:00:33)

Više neznam kako dalje, što napraviti, možda preuveličavam problem al on je tu, i muči me. Naime, mm se zna opit na feštama obavezno i tu nema mjeru, svaki put kaže da neće više pa opet ponovo! A najgore što kad popije onda zeza druge do te mjere da se oni čak i naljute, al to kao ne kuži i dr.dan se ne kaje jer ne vidi problem i da se loše ponio. Već sam dva puta otisla od njega na par dana da skuži kako bi mu bilo samom i svaki put se popravi al za mrvicu. Sa druge strane zna napravit ručak kada radim nedjeljom,pažljiv je sa djecom ali kao da uvijek traži razlog da popije, i onda tu nastaje uplitanje okoline a ja sam u sredini i trpim sve al više nemogu. Kako da se postavim u takvoj situaciji?

Nika 24052006 -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 9:59:46)

Uh,teško mi je komentirati,jer imam muža koji nikada u životu nije popio ništa alkoholno.Otac mu je liječeni alkoholičar,pa ima traume iz djetinjstva i totalno se boji alkohola.Ne znam što bi ti pametno rekla,ako mu nije ništa značilo što si odlazila,teško da će se samo tako promijeniti...Vjerujem da ste imali i razgovore...Očito je dobar muž i otac,izuzev problema...Ako se on napije samo na feštama,možda bi ja to i tolerirala,ajd,nekoliko pta godišnje,nije strašno,ali ako je to češće,ili,ne daj Bože,svakodnevno,onda bi mu potražila stručnu pomoć...Sretno u svakom slučaju

pincirotvajler -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 14:10:42)

ja neznam kaj reći,mm ne pije uopće..nikad..
ak je to jedina mana koju teško probaviš onda valjda moramo trpiti ,jer bi bio presavršen[sm=smiley36.gif]
po meni si napravila sve kaj možeš pa vidiš da ništa ne pali [sm=smiley13.gif]

modesty blaise -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 14:38:10)

ni moj niš osim sokova ne pije pa ne znam..al brijem da ne bi tolerirala opijanje

Amy77 -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 21:28:04)

Da,slažem se. Da nema poroka bio bi savrsen, al valjda mora uvijek nešto biti. Malo sam razmišljala i još ću se probat obratit dokt.opće prakse. Možda sa tim upali nešto, jer mu očito treba stručna pomoć. Više nisam pametna..

mamacita -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 22:41:46)

Ovdje uopce nije vazno sto svi drugi muzevi nikad nista ne popiju, ovdje je zena iznijela problem, koji ne bi smjela ignorirati niti tolerirati. Suzivot sa alkoholiziranom osobom je tezak. Ti mu mozes odobravati takvo ponasanje i samim time sto mu se ne suprostavis. Reci mu da zelis da ode po savijet kod udruga sto se bave lijecenjem od alkoholizma. Sa njegovim tako zvanim prijateljima popricaj i reci im koliko to njihovo druzenje utjece na vas zivot. Tesko je to kada osoba pije samo sa prijateljima, koji isto tako popiju zajedno s njim. Savjetuj se prvenstveno kod dr. a onda reci i njemu da zelis da ode s tobom kod dr. zbog toga sto je razvio ovisnost. Osobe koje mogu bez alkohola one se ne napijaju, i one unatoc drustva ostanu trijezne i bez alhohola u krvi. Sretno!

lidac0605 -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (13.5.2012 22:56:20)

Ja ne bi uopće tolerirala...odrasla sam uz alkoholičara i sam miris alkohola budi u meni stara sjećanja.Alergična sam na alkohol.Možeš se super zabavit i bez tog s_anja...

Zvonki -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (14.5.2012 11:11:53)

Do koje granice tolerirati opijanje? Do one gdje to nikome ne smeta. Ovdje smeta tebi i njemu - dakle - rješavaj!

inesica -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (15.5.2012 21:03:16)

Alkoholicar je ovisnik. Znaci ne zna za granice, tj. gura ih naprijed dokle ide...imam iskustva s tom bolesti u obitelji, i znam da nema rjesenja ako on sam ne zeli nesto poduzeti i prihvatiti strucnu pomoc.

mala pcelica -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (15.5.2012 22:04:37)

Osobe koje mogu bez alkohola one se ne napijaju, i one unatoc drustva ostanu trijezne i bez alhohola u krvi. Sretno!

mamacita nebi se slozila sa ovim,ne znaci da je covjek alkoholičar ako se ponekad u drustvu napije.većina nas se barem jednom u zivotu napila u drustvu sto nas ne predstavlja alkosima... kao sto kaze zvonki mozes tolerisati do te mjere dok nepočne da vredja druge,sve vise od toga prelazi u problem i neugodu i za tebe i za drustvo,a za njega nema neugode čak ni kad se otrijezni... ako se on ne opija svaki dan onda ja to nebi vidila kao problem,veci problem stvara to sto on tebe i druge dovodii do neugodnosti pa makar se i jednom godišnje napije (dajem samo primjer)...dakle razgovarajte o njegovom ponašanju u pijanom stanju ...

pticica -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (15.5.2012 23:20:49)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Do koje granice tolerirati opijanje? Do one gdje to nikome ne smeta. Ovdje smeta tebi i njemu - dakle - rješavaj!

slazem se

i jos da kazem da za mene nista strasno nije ako se popije ponekad na nekoj festi, pa ne festa se svaki dan

Amy77 -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (25.5.2012 12:50:29)

Evo ici ce na razg.kod psihijatra, njegova dokt.ga salje. Ali neznam zasto jos uvijek nisam mirna, osjecam da gubim samopouzdanje

pincirotvajler -> RE: do koje granice tolerirati opijanje (25.5.2012 12:52:32)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
valjda se bojiš da nebu ništ drugačije iako ide na razg[sm=smiley13.gif]
držim fige [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Stranica: [1]