|
rosalye -> Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (11.5.2012 14:42:51)
|
Bok drage moje, naime muči me jedna stvar; ako je ginekolog preko HZZO-a, da li mi smije naplačivati pregled ultrazvukom. Več 4mj sam kod ove doktorice i naplatila mi je samo prvi ultrazvuk kad sam došla na pregled jer sam sumnjala da sam trudna (to razumin da je naplatila jer nije znala hoću li kod nje i dalje vodit čitavu trudnoću), i tako sam ja kod nje dolazila na redovne kontrole, čak sam imala i neke komplikacije, nikad mi ništa nije naplačivala,ali nakon 4mj sam došla na ugovoreni pregled, pregleda ona mene ultrazvukom preko trbuha, smješka se bebi na ekranu ( a meni ga nije okrenila), i kaže možeš se obuć, što se mene tiće ja sam zadovoljna beba se odlično razvija. Nit slike od ultrazvuka, nit mi je ekran okrenila, al mi je zato njena med. sestra naplatila 50kn za ultrazvuk, naravno bez računa. Uredno plačam dopunsko osiguranje, imam zdravstvenu iskaznicu, sad odjednom moram plačat. Prijateljica mi je rekla da njoj njezina nije naplačivala jer se to trudnicama ne naplačuje ako je doktor preko HZZO-a.
|
|
|
|