Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rosalye -> Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (11.5.2012 14:42:51)

Bok drage moje, naime
muči me jedna stvar; ako je ginekolog preko HZZO-a, da li mi smije naplačivati pregled ultrazvukom. Več 4mj sam kod ove doktorice i naplatila mi je samo prvi ultrazvuk kad sam došla na pregled jer sam sumnjala da sam trudna (to razumin da je naplatila jer nije znala hoću li kod nje i dalje vodit čitavu trudnoću), i tako sam ja kod nje dolazila na redovne kontrole, čak sam imala i neke komplikacije, nikad mi ništa nije naplačivala,ali nakon 4mj sam došla na ugovoreni pregled, pregleda ona mene ultrazvukom preko trbuha, smješka se bebi na ekranu ( a meni ga nije okrenila), i kaže možeš se obuć, što se mene tiće ja sam zadovoljna beba se odlično razvija.
Nit slike od ultrazvuka, nit mi je ekran okrenila, al mi je zato njena med. sestra naplatila 50kn za ultrazvuk, naravno bez računa. Uredno plačam dopunsko osiguranje, imam zdravstvenu iskaznicu, sad odjednom moram plačat.
Prijateljica mi je rekla da njoj njezina nije naplačivala jer se to trudnicama ne naplačuje ako je doktor preko HZZO-a.

mariwa -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (11.5.2012 15:01:41)

Bok! Ja isto imam gin preko HZZO-a i niti jednom mi nije naplatila ultrazvuk. Ako imaš dopunsko nije mi jasno kako ti može naplatiti i to bez računa. Zašto šutiš, pitaj ju a što se tiče toga da ti nije htjela pokazat bebicu nije u redu. Meni je moja svaki put okrenula ekran i pokazala bebicu i dala sličicu i mjere.

anamarijapupek -> RE: plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (14.5.2012 11:51:22)

Definitivno se slažem sa mariwom. Nema ti ona što naplaćivati ako si kod nje registrirana i imaš karton. Posebno je sumnjivo to što ti nije dala račun!!! Slikicu meni nije dala niti moja gin na prošlom ultrazvuku ali ja sam ju tada pitala da li nam može dati na sljedećem i potvrdno je odgovorila. Iz iskustva znam da tko pita ne skita. 50 kn nije neka cijena ali za te novce možeš kupiti nešto sebi ili svojoj bebici, i to su tvoji novci koje si zaradila. Nije vezano za ovu temu ali ja sam svog zubara pitala i provjerila da li se bijele prombe naplaćuju 100 kn, i to je ok. I svaki puta ja moram tražiti račun. Još me njegova sestra onak pogleda, kao što ju sad zaj** sa tim računom. Neka pišu račune i pune proračun, a ne da nas još kradu. Eto, nadam se da buš nas poslušala [sm=zmeden.gif] I sve što te zanima pitaj doktora, traži da ti okrene ekran da vidiš svoju bebicu [sm=duda.gif]

rosalye -> RE: plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (17.5.2012 14:00:17)

hvala Vam, pa i meni je bilo sumnjivo, ako već plačam zdravstveno a ona radi preko njega, pa zašto onda moram plačat.
sljedeći ću joj put baš reć

svrcica -> RE: plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (17.5.2012 14:13:58)

Ja sam isto plaćala ultrazvuk, ali tek nakon trećeg. Znači, tri su mi bila besplatna, a poslije sam plaćala. Nije mi jasno kako je to kod svakog doktora drugačije, ali nije mi žao jer mi je doktor u jednom navratu dao nekih 6 ili 7 sličica, pa bar znam što sam platila [sm=smiley36.gif]. Mislim da bi ova u drugoj smjeni dobila sjede da zna [sm=hudicek.gif], jer kad sam bila kod nje (moj dr. je bio na godišnjem) zamolila sam je sličicu i ona mi je jedva jednu otisnula (i to promjer glavice, tako da se vidi samo mozgic), te mi je napomenula da je taj papir za UZV jako skup.[sm=zmeden2.gif]

mala pcelica -> RE: plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (17.5.2012 14:27:10)

dotičnu mozes i da prijavis u hzzo da ti je naplatila uzv (koji se ne naplaćuje) i da ti nije dala račun ...tako ces pomoći i ostalim zenam koje ce opelješiti...kao sto cure kazu nije to neka cjena al nek napravi danas npr. 5 uzv to joj je 250 kn nit orala nit kopala,a zasto bi joj to dale kad ne trebate

melpomena_mel -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (30.5.2012 14:24:26)

...da i meni je bilo sumnjivo kad sam čula da neki dr. naplaćuju svaki UZV, pa sam se odvažila pitati svoju gin i ona veli da u normalnoj trudnoći bez komplikacija HZZO pokriva po tri UZV...

anamarijapupek -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (30.5.2012 14:40:16)

Pa to je takva debilana!! To znači da ti ne mora gin uvijek raditi uzv kada dođeš na redoviti pregled....pa onda se napravim glupa i odem na hitnu, tamo malo foliram i naprave mi besplatno....mislim koji su to ****** Ali dopunsko i ostalo nije ograničeno i to moraš plaćati svaki mjesec.....

melpomena_mel -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (1.6.2012 11:04:17)

...mogle bi u nedogled raspredati o tome što ne valja u našem zdravstvu i državi, ali vele da je trudnoća blaženo stanje pa se radije ne zamarajmo onime što ne možemo promijeniti...

wana -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (1.6.2012 16:22:39)

nikad nisam platila ultrazvuk , a sličicu sam dobila , čak i da nisam za nju pitala. jedino što se ja sjećam da sam platila za vrijeme trudnoće je trudnička knjižica i to je bilo nešto sitno.

sina -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (1.6.2012 21:24:29)

meni moja uredno naplati 100 kn SVAKI PUT. Ljuta sam zbog toga i morati ću ju mijenjati što mi je žao jer je super,ali zašto davati 100 kn svaki put ako se to ne plaća!?

wana -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (1.6.2012 21:31:49)

iskreno, ja nisam ni znala za to plaćanje dok nisam vidla ovu temu. a možda da pitaš zašto ti moraš plaćati? nije mi jasno kako netko kasira, a netko ne..

seraphyme -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (1.6.2012 22:10:23)

ev cure moje, ja sam baš u struci i ne plaća se ništa, niti jedan pregled, niti uzv svakoj ženi osiguranoj preko hzzo-a. žene koje se liječe od neplodnosti i trudnice su oslobođene po članu 69. plaćaju samo one koje idu privatno ili nemaju hrvatsko zdravstveno osiguranje.

NETKO VAS PLJAČKA!!!!!

sina -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.6.2012 10:48:48)

najgore od svega je to da sam svjesna toga,a neda mi se pokrenuti tj. ići kod drugog gin. jer sam ih dosta mijenala i ova mi je savršena u svemu,samo kaj naplačuje i to me ljuuuti,al idući tj. ću se prebaciti sigurno

seraphyme -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.6.2012 10:58:17)

de ti nju pitaj na temelju čega ti naplaćuje uzv.

anamarijapupek -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.6.2012 14:23:36)

Pa ovo je nevjerojatno. Ja ću definitivno tražiti ako ništa drugo račun ako me bude kunu tražila. Ne pada mi na pamet davati novce a posebno toliko svaki mjesec. Ja sam trudničku knjižicu platila 20 kn i to mi je u redu, ipak imam sve na jednom mjestu (iako sigurno ne vrijedi toliko) ali u redu. Ali ovo 50 kn, 100 kn.... nema teoretske šanse. [sm=smiley21.gif]

Lotte -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (29.7.2012 8:36:47)

Moj ginekolog je kupio novi 4 d ultrazvuk (koji je ujedno i ovaj obični) i isto ga naplaćuje 50 kn. Treba čovjek pokriti troškove. Jedino što sam čula da kada te pregleda 4d ultrazvukom (koji košta 200 kn), ne naplati ti nekoliko narednih običnih.

Indy -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (29.7.2012 10:59:16)

ja sam obje trudnoće vodila kod doktorice preko hzzo, samo sam platila trudničku knjižicu 20kn i ništa više. svaki mjesec sam išla na kontrolu i svaki put mi radila uzv, nisam to ni kune platila.

forum -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (27.11.2012 20:41:50)

Drage dame,
evo update vezano uz plaćanje uzv u vrijeme trudnoće. Upravo danas sam dobila sve info od pravnice na HZZO-u jer meni moj ginekolog uredno naplaćuje 100 kn uzv bez računa naravno. Ovaj put sam uzela račun i potpisala nekakvu izjavu koju nisam uopće razumjela a sestra na pultu mi nije htjela fino objasniti već mi je to objasnila žena u Hzzo. Naime to šta oni rade je zaista prava bezobrazna muljaža a mi smo bedaste i to sve plaćamo. Oni su plaćeni od Hzzo za svaki naš uzv u trudnoći a ona izjava koju sam potpisala je značila da ja razumijem da plaćam uslugu dodatno (naravno pravnim jezikom kojeg ja ne razumijem a sestra nije htjela lijepo objasniti, kako bezobrazno zar ne). No ono što možemo napraviti u najmanju ruku je tražite račune, skupljajte ih i onda fino sa zamolbom i kopijom trudničke da se vidi da ste u tom periodu bili trudni, otići na hzzo i zatražiti povrat tog novca i dobit ćete ga! Ja sam tako ljuta bila kad sam to sve saznala i od sada pa nadalje tražim račun svaki put. Oni tako mlate pare na taj način i to beskrupulozno od onih koji bi trebali biti zaštićeni. Apsolutno besramno to rade i zamislite oni uredno plaćaju kazne Hzzo-u jer im se i to više isplati koliko dobiju od nas dodatno na taj način- Eto, žene barem tražite račune i dobit ćete povrat.

kiar -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (28.11.2012 8:39:15)

meni moj nenaplaćiva ništa,a idem na uvz svako cca.20 dana !

rosalye -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.12.2012 0:09:15)

forum , di si prije bila, nisam ni znala da s računima moš otič na hzzo da ti vrate taj iznos, ja ono šta sam malo njih imala ko zna di su završili. jer isto nisam ispočetka tražila račun, al nisam ništa tribala potpisat

girlpower -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.12.2012 10:01:11)

Prvi put čujem od vas sad za takvo naplacivanje i nevjerujem[sm=zmeden.gif]ja u cetiri trudnoce nikad ni jedan uzv nisam placala.svasta od tih doktora covjek dozivi

Papalina -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (2.12.2012 18:40:15)

ja nikad nisam morala nišplatit kod mog ginića... lani nisam imala dopunsko pa sam morala platit 30 kn al drugo ne...stvarno nisam ni znala
da se može naplaćivat [sm=zmeden.gif]
svašta!

Fever -> RE: Plačanje ultrazvuka preko HZZO-a (4.12.2012 21:31:00)

Meni moj naplaćuje svaki uzv 100 kn i to uvik bez računa....i prije 2 god sam jednom trazila račun i sestra se sva nakostrušila.....iako mi 2 puta nije naplatia....sad sam i ja ljuta ali šta jest jest uvik je tu kad god nešto triba, zove ako san u bolnici

Stranica: [1]