Kontrakcije u trudnoći.... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

andydea -> Kontrakcije u trudnoći.... (9.5.2012 11:34:11)

pozz,trudna sam 26tj.jučer sam prvi put u intervalima osjetila bolno grčenje i polako opuštanje maternice.Pošto se moj dečkić jako rita to je bilo još jači osjet boli....uz to bole me jako leđa(križa),a i noge...danas sam bila kod ginek.na redovitom pregledu i otvorena sam skoro jedan prst...moram strogo mirovati i piti magnezij 300...e sad dali je netko imao ili ima neko iskustvoi dali postoji mogučnost nastavljenog otvaranja ako se krećem ili se ipak ne mogu tako brzo otvoriti???sljedeći pregled mi je za 3 tj...beba je super,sve je u redu...hvala

lidac0605 -> RE: Kontrakcije u trudnoći.... (9.5.2012 12:53:52)

Zalegni i ozbiljno miruj! Treća ti je trudnoća i vrlo lako bi se to otvaranje moglo nastaviti.Ja sam u četvrtoj tr.od 24 tj imala takve kontrakcije,sa 29 se cervix skratio na 1/3 i otvorila sam se za prst do bebine glave,tj.nakon toga završila u bolnici na injekcijama za sazrijevanje bebinih pluća jer su bili uvjereni da ću ranije rodit,sa 34 tj 3 prsta otvorena,sa 36 isto al grlic skroz nestao,sa 39 ostala u bolnici 5 prstiju otvorena i inducirali me.Strogo sam ležala od 24.tj,pila Mg i Normabel,relacija wc-krevet je bila moja i vidiš kak je to išlo,a kaj da se nisam toga držala?!
Mislim,tvoja odluka,al ja si ne bi mogla oprostit da se nekaj dogodilo ovom malom prdeku pored mene zato kaj ja nisam htela poduzet apsolutno sve da očuvam trudnoću do kraja.

BUMBI -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (9.5.2012 14:37:08)

Lezi i ne mrdaj[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

andydea -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (9.5.2012 15:25:44)

hvala lidac....imaš pravo mirovat ću...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....bumbi i ti se čuvaj...

marija0 -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (16.5.2012 12:11:33)

evo i kod mene strogo mirovanje, bolove sam osjetila još u 26 tjednu al nisam se tada otvorila i gin mi nije ništa da. onda me opet bolilo par dana i od prije par dana sam na strogom mirovanju kući zasad, točno od 30tj.
pijem magnezij 300, normabel i heferol. al isto me boli preko dana- jel zna neko možda jel to od tableta[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ili se još otvaram[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

andydea -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (16.5.2012 12:47:17)

marija...koliko ja znam ne bi te trebalo boliti od tableta...meni je rekla moja ginek.da ako će me i dalje boljeti da joj se odmah javim...zovi...to je moj savijet...ja sam sad dobro...mene je bolilo i grčilo 2-3 dana...sretno i javi se

marija0 -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (16.5.2012 14:21:27)

ok, takvo je i moje mišljenje, al dobro je čut još nečije... kasnije idem na pregled pa se javim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

andydea -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 17:29:10)

cure moje evo me u 33+4....i opet počelo....jaka grčenja u preponama,trbuh napet ko puška,piškim svakih 10min...i ne mogu hodati uopće...bila na pregledu u petak...glavica je smještena već dole,otvorena 1prst i dalje...ne znam kaj da mislim...osjetim kako me gura nogama gore...čudan mi je pritisak dole i sad ležim i mirujem...vidjet ću kako će se odvijati do navećer...

mala pcelica -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 17:33:08)

andydea mozda su laznjaci ... miruj i opusti se ...

BUMBI -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:19:27)

Lezi i odmaraj,nadam se da se smirilo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

andydea -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:29:30)

evo samo da javim....malo  se smirilo...hvala vam cure na brizi...voljela bi ipak izdržati do 36tjedna...

BUMBI -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:30:35)

Bitno da se smirilo.Probaj što više ležati i odmarati

andydea -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:33:32)

budem Bumbi,kako si ti i tvoja mrvica???

BUMBI -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:35:48)

Dobro smo,hvala[sm=smiley1.gif]

mala pcelica -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (2.7.2012 20:45:59)

dobro je nek se samo smirilo [sm=smiley1.gif]

marcella -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (6.8.2012 12:19:14)

pozz trudnice.Ja imam kontrakcije od 20-og tj,ali su bile bezbolne.Bolne su mi se pojavile oko 27tj,sad sam u 32 tj.Iako sam pila Mg nitsa mi nije pomagalo.U 30-om tj sam zavrsila u bolnici zbog bolnih kontrakcija i pocela sam se otvarati,u dva dana skoro prst.Bila sam na tokolizi,a sad pijem Partusisten(tablete protiv uranjenih trudova) +ormidol,jer ove prve izazivaju lupanje srca.Sad sam na mirovanju,i stanje se smirilo.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ako su ti rekli da moras mirovat mislim da bi to trebala ozbiljno shvatiti,znam da je tesko ali izdrzat cemo sve zbog [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]

rosalye -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (15.10.2012 7:46:01)

pomoć.........
termin mi je 18.10
već par dana osječam skroz dolje kao neko rastezanje, peckanje, rezanje (slično kao kod hemeroida) ali ne čitavo vrime, tu i tamo ma uhvati. od sinoč su me počela boljet jako križa pa kasnije drob, a evo sad me probudila jaka bol dolje, doduše i mali me zdimija.
malo sam švrljala po netu, pa me zanima, onaj čepić šta triba izač,jel on izađe prije trudova ili trudovi mogu počet da on još ne izađe. znam da kad on izađe, sljedi puknuće vodenjaka pa trudovi. znam da se nekima vodenjak buši u bolnici, tako da mi baš sad nije jasno. čekat ču oče li me opet zabolit i gledat razmak ako bude
hvala

seraphyme -> RE: kontrakcije u trudnoći.... (15.10.2012 8:49:01)

rosalye : trudovi kad krenu bit će u početku neredoviti, pojavljivati će se kako kad i trajati nejednako. ovisi koliko si udaljena od rodilišta, ali kad budu razmaka svakih 5 min onda odeš. ranije odeš ako ti pukne vodenjak, počneš krvariti. mani se čepa

rosalye -> RE: Kontrakcije u trudnoći.... (15.10.2012 8:56:33)

ok, hvala ti
za sada me samo blago bole križa i trbuh, nema naglih bolova

seraphyme -> RE: Kontrakcije u trudnoći.... (15.10.2012 9:35:24)

to i nije nagla bol već se postupno povećava do vrhunca i onda jednako tako i smanjuje.

girlpower -> RE: Kontrakcije u trudnoći.... (15.10.2012 14:05:15)

Je istina,nebude to jaka bol,ja sam imala 3sata lagane bolove,kao kad imas mengu.tek kad je čep otisao i vodenjak onda sam zvjezde brojala...al nije svima isto.imala sam 4 poroda i svaki je bio razlicitog pocetka.s prvim su me "ubijali" jaki trudovi 24sata dok nije izasao,drugi nisam imala neke posebne trudove pa su me na drip,treci mi je prvo vodenjak pukao trudova nije bilo ni 2sata poslije pa opet drip,cetvrti sam predhodno opisala...svakome i svaki put je drugacije.zato slusaj sebe,to je onaj tren sto kazu kad"znas" da je to to

BUMBI -> RE: Kontrakcije u trudnoći.... (17.11.2012 13:45:19)

.jaka grčenja u preponama,trbuh napet ko puška,piškim svakih 10min...

Upravo ovo se danas meni događa od jutra,sad se smirilo i nadam se da se neće vračati.

Stranica: [1]