Do kad dojenje? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

Poruka

spongebob -> Do kad dojenje? (4.5.2012 17:31:48)

do kad su vaši bebači dojili? moja curica ima 7,5 mjeseci i više joj se uopće ne da dojiti, po danu nikako, jedino cica ujutro kad se probudi i navečer prije spavanja/za uspavljivanje... s time da jutarnji podoj traje par minuta.... ne znam jel joj to može bit dovoljno mlijeka? [sm=zmeden.gif]

pincirotvajler -> RE: do kad dojenje? (4.5.2012 19:01:02)

do 21mj 5podoja u danu,tak da se nisam brinula jel to dost mlijeka

spongebob -> RE: do kad dojenje? (4.5.2012 19:12:27)

do 21 mj? dobra si...[sm=smiley20.gif] mojoj se već sad ne da...

cuba -> RE: do kad dojenje? (4.5.2012 21:07:11)

7 mjeseci sam dojila[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Malo prije navršenih 6mj smo krenuli sa dohranom (voćne kašice) i kako bi jedan obrok dojenja zamijenili sa kašicom tako je mlijeka pomalo nestajalo. Kroz mjesec dana ga je nestalo u potpunosti, još se dala navući koja kap ali svakako nedovoljno za podoj.
Onda smo prešli na bočicu Hippa do godine dana, poslije toga na kravlje mlijeko.

A da joj probaš dati bočicu kad već odbija ciku? Ne vjerujem da joj je mlijeka dosta, možda jednostavno više ne želi dojiti. Jesi joj uvela dohranu?

mamacita -> RE: do kad dojenje? (4.5.2012 22:59:18)

1. - 8 mj.
2. - 3 mj.
3. - 14 mj.
4. - 16 mj.

mala pcelica -> RE: do kad dojenje? (4.5.2012 23:12:11)

ja sam 10,5 mjeseci al bila sam primorana da prestanem dojiti zbog nekih tableta,al u svakom slučaju do godine dana mi je ok da djete doji,sve preko toga mislim da nema potrebe,a i ona ako ti nece vise nemoj je forsirati i to sto je dojila je sasvim solidno, ako ona ne osjeca vise potrebu da doji znaci da mozes preci na ad mlijeko i sve 5 ...njoj dosta [sm=smiley36.gif]

bubaMaja -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 0:18:18)

mi smo do 7 mjeseci... kako smo uvodili obroke (od 5. mjeseci) tako je smanjivala cicanje, na kraju sama odustala i cica više ni kap nije dala ))))

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 8:04:43)

IZVORNA PORUKA: spongebob

do kad su vaši bebači dojili? moja curica ima 7,5 mjeseci i više joj se uopće ne da dojiti, po danu nikako, jedino cica ujutro kad se probudi i navečer prije spavanja/za uspavljivanje... s time da jutarnji podoj traje par minuta.... ne znam jel joj to može bit dovoljno mlijeka? [sm=zmeden.gif]

i moj decko ima puni 9 mj i nekad malo prosmrlja i nece i nece livu cicu nekako a desnu ni primiriast (tako je i od rodjena vise volio jer na desnoj manja bradavica) sad nece nikako i ako ga ostavim bez veccere radije zaspe nego doji pa sad i ja odustajem dajem mu tetrapak mlijeko i lino i pase mu tako d jede covik skoro sve i valjda mu ne treba bolje i to nego da me grize

spongebob -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 8:18:58)

ima dohranu, naravno, i jako voli jesti žlicom, baš je postala ždero [sm=smiley36.gif]...ujutro cica, pa oko 11 voće, oko 14 papa ručak ( meso, povrće....)-taj ručak sam joj morala uvesti "konkretan" jer nije htjela ni prismrdit sisi, a bila je gladna, kad je vidla nas da jedemo gledala je prema žlici i sva se tresla od uzbuđenja i zijevala [sm=smiley36.gif], i popapa stvarno dosta; nekad joj poslije ručka uspijem uvalit sisu, al to je ful kratko, tek da se valjda utaži žeđ; za večeru papa neku žitaricu+Nan ( probala sam s izdojenim raditi al mi to nikako nije uspjevalo, nije se ništa htjelo zgusnuti, a i trebalo bi mi pola dana da izdojim bar 100 mL) i prije spavanja sisa....
čini mi se da je to malo mlijeka, al kako ona jako puno piša, ne znam više ni sama...
nekako mi i žao ako to bude put k prestanku dojenja, ali s druge strane, ionako ću morat prestat kad počnem raditi, pa valjda bolje postepeno nego da je na silu odvikavam...[sm=zmeden.gif]

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 9:42:59)

iskreno vecina kaze da je lakse odvojiti dok je manje ja bi volila da je jos aktivno dojenje ali neka i ljeto je i lakse ce prihvatit odlazak na posao (nazalost) skroz su slicni klinci i mj je bio takav i sad nece nikako vjerojatno im je dosta ili su skontali da na bocu ide lakse [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]dok god papaju nista im a mlijeko bitno da ima bar 2 obroka ima i urugim stvarima mlika pa ubaci jogurte sireve mlade i tako to nek samo papa cura lijepo[sm=smiley1.gif]

spongebob -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 12:06:28)

e da, bočicu neće, primadona [sm=smiley36.gif], grize tu dudu i igra se s njom, ali neće papati iz bočice, pa ni one s kljunom...hm...

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 12:58:42)

hoce hoce kad dobro ogladne ili lino na gusto pa na kasiku joj[sm=smiley36.gif] daj

larousse -> RE: do kad dojenje? (5.5.2012 22:12:42)

Mi smo na 8ipo mj. i zadnjih 10-15 dana na jednom podoju u danu (i to čisto maženje) i 2-3 po noći (uspavljivanje). Meni nije mrsko, radije da se ostavimo dojenja prije odlaska na posao. A ni moj neće na bocu pa me izludi svako jutro 200ml mlijeka na žlicu davat. Bocu nikad nije htio, nije naučio pit iz nje, jer smo dojili od starta, a nikakvu drugu tekućinu dugo nismo uzimali, pa sad sve fino pijemo iz šalice ili na žlicu. Čula sam jednom u brdu onih izjava naših starih majki i baka da je optimalno da beba doji koliko je bila u pupi, ne znam ne znam,...

spongebob -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 13:01:03)

moja je, šta je najbolje, prvih mjesec dana bila i na prsima i na bočici ( jer smo se mučile s dojenjem i trebalo je toliko da to krene kako spada), i uredno je iz bočice pila, a sad više frajla ne zna, ili se pravi luda [sm=smiley36.gif]; jedino ne znam, ako stvarno prestane dojiti i mlijeka nestane skroz, kako ću je uspavat navečer, obzirom da se uspavljuje na sisi.... [sm=zmeden.gif]

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 14:21:07)

ja sam to rijesila tako sto ga najedem malo ranije i onda se uspava sam i samo legnemoali on mi sad drzi rukcu uvijek pod vratom ili na prsima al zaspe nije stvarao problem kad se izmori samo se izgasi[sm=smiley36.gif]

Gardenija -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 15:13:36)

pa nemoj se mučiti, ak nema nema. ionako svi stručnjaci kažu da je djetetu potrebno obavezno dojenje do 6 mjeseci, a kasnije je na tebi. ja neću duže od 6 isto zbog posla, a izdajam se i još imam mlijeka, još mu mlijeko treba jer ima samo 3 mjeseca.

jedno čudno pitanje koje neznam gdje da postavim: kad nestane mlijeka jel se cike smanje? [sm=smiley13.gif]

larousse -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 15:16:40)

E to s uspavljivanjem i mene muči. Nije mi problem ni dnevno spavanje ni ono večernje jer od početka se sam uspava, nego noć, kad se javi, samo ga uštekam, on uzme 2-3 guca i nastavi spavat pa nakon tri sata opet. Sinoć sam mu s namjerom nudila samo praznu siku, ali pajdo neće pa neće. Uru vrmena je on plaka, dok ja naravno nisam popustila i dala punu siku. Tako da mislim da ćemo oplakat dobro kad sike ugase proizvodnju.
A dobro, fala Bogu, ni prvi ni zadnji...[sm=duda.gif]

ruwenzor -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 20:52:38)

IZVORNA PORUKA: Gardenija
jedno čudno pitanje koje neznam gdje da postavim: kad nestane mlijeka jel se cike smanje? [sm=smiley13.gif]

nije čudno pitanje, mislim da su se sve dojilje to pitale bar jednom [sm=smiley36.gif]
meni su prvih 6 mj bile morbidno velike, prepune, nisam mogla ležati ni na boku, na najmanji pritisak bi procurila, a sve majce uske uske, koma... kad je počela dohrana su se počele normalizirati, od 9 mj kad ih isprazni su otprilike ko prije trudnoće, kad su pune naravno malo veće, al mogu spavati na trbuhu[sm=smiley14.gif] makar još ne mogu zakopčati gumbe na košulji [sm=smiley13.gif] sad ima skoro godinu dana i lagano budemo prestale s cicanjem i nadam se da će se vratiti na staru veličinu što prije

pincirotvajler -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 20:56:03)

gardenija,cice se smanje upola [sm=smiley13.gif]
kad sam rodila bile su 8ica,s vremenom su došle na 6icu,i sad 4orka otkako ne cica
prije [sm=nosecka.gif] bila 5ica,nadam se da bude opet[sm=smiley7.gif]

lilia -> RE: do kad dojenje? (6.5.2012 22:08:06)

Ja sam se izdajala do 7 i pol mjeseci, mislim da je najbolje dojiti 6 mjeseci i naravno duže ako ide, ako ne ide, ne ide. Ništa strašno jer najvažnije su dobili...

spongebob -> RE: do kad dojenje? (7.5.2012 7:53:18)

pa da, objektivno je poželjno dojiti 6 mjeseci, sve iznad toga je manje važno...
imam i ja jedno pitanjce glede sisa poslije- jel se one izjednače veličinom? [sm=smiley36.gif] jer, kako moja gospođa nije nikad baš htjela papati iz lijeve, desna mi je dosta veća, naravno...

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (7.5.2012 7:57:09)

nezz ja sam cula da ima kod zena da ostanu cice nejednake a i kod mene hoce livu nece desnu ko da iz jedne tece cokoladno kaze moj muz
e sad mu obe nudim po 5min tj kad hoce da doji pa se nadam da nece bas oku bit vidljiva asimettrija a i svakako smo asimetricni [sm=jezicek.gif]

pincirotvajler -> RE: do kad dojenje? (7.5.2012 8:20:54)

meni su se izjednačile da,kad sam prestala dojiti,sad su obje iste viseće suhe smokve [sm=smiley19.gif]

četvrtabeba -> RE: do kad dojenje? (7.5.2012 8:30:11)

Pozdrav, ja sam rodila troje djece i nakon svakog djeteta su mi bile sve manje i manje tako da sad skoro nemam ništa [sm=smiley19.gif] a ostalesu simetrične.

Imam jedno pitanje za vas mame koje doje više mjeseci...
sad sam trudna sa četvrtim djetetom i htjela bih što duže dojiti pa me zanima imate li mi dati kakav savjet jer sa ovo troje sam se jako trudila i jela sve kako treba i dobila nekoliko kg poslije poroda umjesto da ih skidam ali dulje od tri mjeseca nikako nije išlo...
molim pomoć

ucitelj -> RE: do kad dojenje? (7.5.2012 9:02:07)

IZVORNA PORUKA: četvrtabeba

Pozdrav, ja sam rodila troje djece i nakon svakog djeteta su mi bile sve manje i manje tako da sad skoro nemam ništa [sm=smiley19.gif] a ostalesu simetrične.

bas nas utjesi[sm=jezicek.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>