Osip-pomoć (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

Marti83 -> Osip-pomoć (19.4.2012 17:45:52)

Cure pomagajte!!!
Mali mi ima mjesec dana i u zadnjih 5 dana pojavili mu se sitni crveni prištići na unutrašnjoj strani bedra na dva mjesta,oko mjesta gdje je gumica od pelene,a ispod mošnja i u pregibu guze mu se ljušti koža,u obliku sitnih kružića koji su unutra crveni a na rubovima se jasno vidi kako se guli.Pišo mu se isto kao cijeli počeo gulitii ima ni manje ni više nego 1 taj prištić i na njemu. Koristim platnene pelene jer sam mislila da je počeo od jednokratnih taj osip.Perem ga isključivo vodom,mažem lanolinom... danas sam ga i kamilicom malo oprala,a poslije sve to dobro posušim krpicom...Ne znam više šta da napravim.. E da i nije mi kakao već 4 dana pa me i to još dodatno muči. Dojim ga a ubacim mu i po 1-2 puta dnevno nakon dojenja i ad mlijeko od Hippa.

mala pcelica -> RE: Osip-pomoć (19.4.2012 18:00:16)

pa ja bi ga do sad vec odvela doktoru,mozda su gljivice,mozda dermatitis,mozda mu smeta hip il si ti nesto pojela da mu smeta...uglavnom odvedi ga kod dr nek da ciljanu terapiju

ucitelj -> RE: Osip-pomoć (19.4.2012 18:24:03)

slazem se s malom pcelicom a uostalom malen je pa ne bi nikak riskirala

Tratina -> RE: Osip-pomoć (19.4.2012 23:49:36)

ovi suhi prištići su gljivice. odi u pedijatra. dobiješ kremu za to. u dva dana prođe. i peri ga u kamilici. i pokušaj ga držat malo bez pelena pri svakom presvlačenju. a ovi drugi prištići stvarno ne znam. vjerovatno samo iritacija kože.

spongebob -> RE: Osip-pomoć (20.4.2012 9:21:26)

to su ti gljive, kupi canesten kremu ( može i bez recepta) i maži oko 3 puta dnevno. Stavljaj mu i dalje platnene, najvrerojatnije i je dobio od jednokratnih. Peri ga običnom vodom i pusti guzu da se posuši na zraku. Gljive vole toplu i vlažnu sredinu, posebno pregibe kože, a jednokratne pelene su idealni uvjeti za to.

kanader -> RE: Osip-pomoć (20.4.2012 9:27:34)

na tvom mjestu bih ga odveo kod pedijatra, pa da on vidi što je.ipak ti je vikend pred vratima.možda treba canesten, a možda treba travacort, a možda ništ od toga [sm=zmeden.gif]

Ninaa -> RE: Osip-pomoć (20.4.2012 12:11:27)

Mi isto imamo sitni osip po licu i na trbuhu,ali se to mama malo zaboravila pa pojela nutelu a tamo ima lješnjaka pa je vjerojatno to tak je rekla pedica, a na tvom mjestu ja bi ga odvela kod pedijatra jel bi to mogle biti gljivice možda mu te pelene ne odgovaraju a on je mali da nagađamo. A kaj se stolice tiče moje starije dijete nije kakalo po 7 dana ali kak je bila dojena to je kao normalno, a mislim da ti je njima za crijeva koma kad sišu i piju ad pa ga možda to muči.

ucitelj -> RE: Osip-pomoć (20.4.2012 16:17:49)

i sta bi na kraju s osipom javi nam[sm=smiley1.gif]

Bebač i ja -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 0:02:51)

čuj,ako su gljivice treba neku kremicu pedijatar propisat, ali ako nisu (što je lutrija ovako natucati) onda je super SUDOCREM mast...
mi smo imali osip,namazali se sudocremom,nisu bile gljivice,prošlo sve u roku 24 sata....eto,tako sam ja počela...da nije prošlo,odmah drugo jutro bi išli pedijatru...

seraphyme -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 1:11:55)

ako ne pali pavlovićka ili sudocrem onda riblja mast. čudesa radi

Marti83 -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 12:10:00)

Danas imamo sistematski pa ćemo vidjeti što je to. Inače mazala sam ga sa Caneseten kremom,prala kamilicom i dosta se povuklo,ali bitno je da ništa novo nije izbilo. Počeo je normalno kakati, 1 dnevno za sada[sm=bravo.gif] Javim još nakon kontrlo šta nam je ped. rekla. I hvala na savjetima[sm=smiley27.gif]

Marti83 -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 20:38:49)

Dobili smo mast Betrion,mažemo 2x dnevno

mala pcelica -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 20:55:17)

pa jesu gljivice ili nesto drugo?

Marti83 -> RE: Osip-pomoć (23.4.2012 21:08:58)

pelenski osip kaže doktorica,nije spominjala gljivice.Definitivno ne koristim više jednokratne,a u platnenima se preporodili.

Bebač i ja -> RE: Osip-pomoć (24.4.2012 21:43:29)

i još jednom,toplo preporučam sudocrem...mala kremica za 40 kn a super je...pomaže u roku odmah...samo prati čistom vodom,dobro obrisati,malo kremice i to je to...

Stranica: [1]