Po kolica u Sloveniju ili...? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Oprema za bebe



Poruka


Krky -> Po kolica u Sloveniju ili...? (25.3.2012 22:04:09)

Opet nešto o izboru i nabavljanju kolica! Moje prvo dvoje vozili su se u Hauckovim, zadnje u Gracovim, a blizanci u TFK twinner, kolicima koja su me doslovno razmazila. I sad već počinjem "čačkat" posvuda, jer su mi uz Gracova prisjele šetnje...ne dam puno novaca, ali bih kvalitetna kolica...i nađem što trebam i što mi se sviđa. BABY BOOM (ne vičem!), Ycombo, prošireni paket ("košara", sportski dio, zimska vreća, kabanica), trokolica, veliki kotači = 312 eura, sve 5! E sad, kako do njih? Do Kopra mi je daleko, ali i iskustva prelaska i kupovine s druge strane granice nemam nikakvih. Ni što se tiče carinjenja ni ičega (osim da možeš prenjet robe u vrijednosti 1000 kn po osobi). Osim toga zanima me da li je itko vidio ili ima ta kolica, a načula sam nešto i da ih je bilo u Rijeci u nekom kupovnom centru. Također me zanima i internet kupovina iz Slovenije, pa da ti stignu doma...što je onda s carinom, koliko to diže cijenu, isplati li se...Uh možda puno pitanja, al pomagajte

PS. Možda se činim pomalo razmaženom ciljajući na točno određeno uz mjerkanje kvalitete i cijene, ali ako uzmete u obzir da ću u šetnju s bebom u kolicima, malcem od 3,5 g. i dvojicom 7-godišnjaka koji su se nedavno navalili na trgovačka kolica u Lidlu (naravno, na istu stranu) izvalivši sebe, kolica i sav sadržaj uz sveprisutno zgražanje (srećom bila sam neprisutna nemilom događaju), pokažite malo razumjevanja pliiiiiiiz[sm=smiley2.gif]




kupa -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 13:24:43)

Mi smo uzeli ta kolica, prije 2 mjeseca, naručila sam ih internetom, ako ih naručuješ u hrv cijena s poštarinom i carinom ti je 400 eur. MI smo imali prijatelje koji žive uz slovensko-hrv granicu pa su nam ih poslali na njihovu adresu u slov za 360 eur. Kolica su ok, sviđaju nam se jedino je unutrašnja presvlaka košare od nekog pliša pa se bojim da će bebi bit vruće ostalo nam se čini ok. Čvrsta su, lako se upravljaju i imaju super kotače.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Ako te zanimaju još koje informacije pitaj.




kupa -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 13:25:50)

Joj sorry mi smo uzeli putnički paket s autosjedalicom ovaj koji bi ti je jeftiniji nešto




Krky -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 13:33:27)

Baš ti hvala! Meni ovo s plišom ne smeta jer bebač treba stići oko 30.09. i košara mi baš treba zbog nastupajućih hladnijih mjeseci, a super mi je i ovaj veliki krović na sportskom dijelu koji se spušta skoro do rukohvata. Kolica mi se stvrano sviđaju, a cijena pogotovo. Jeste li imali problema na granici i da li se ona mogu nabaviti još negdje u Sloveniji bliže granici? Koju boju imate i kakav je vanjski materijal?




lilia -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 16:19:11)

Krky naša Bablica je uzimala u nekom dućanu u Sloveniji ne ta kolica ali mislim na iskustvo i naručivanje..
Uglavnom taj dućan se zove Mali Vragec, ona je tamo naručila kolica i kad im je uplatila novce na račun poslali su joj ih na poštu u Ilirsku Bistricu (jer je ta pošta u Sloveniji nama najbliža), iz Rijeke nam je niti pola sata do Bistrice. Poštarina je bila nekih smiješnih par eura ali ta cijena je samo ako šalju u Sloveniju i to u bilo koju poštu. Dakle ne vrijedi za Hrvatsku.
Sad ako ti je blizu neki drugi dio Slovenije probaj tako.
Što se tiče carine zanam da je nisu platili, mislim da nitko nije ništa pitao a na slovenskoj granici su potvrdili tax free za dobiti povrat. Tax free su im ispunili u trgovini i poslali skupa s kolicima.
Prošli su super, dobit će povrat poreza, znači 20 % jeftinija kolica a nisu platili porez. I da jesu opet je dobro jer su ta kolica tamo jeftinija.
Mi smo po svoja išla u Beba centar u Ljubljanu jer smo zapeli baš za ta i isto nismo platili porez i dobiv natrag pdv.
Ako imaš sreće nepitaju ništa a čula sam i da dječju opremu ne carine. Ali to je stvar sreće, odnosno na kakvog carinika naletiš.
Sretno.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Krky -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 19:27:34)

Hvala na pomoći cure! Kupa, jesi li sigurna za ovu cijenu prilikom internet trgovine? Gdje si uspjela saznati kolika je carina i da li to sve plaćaš odjednom, pouzećem (kad ti stignu) ili kako? Ne bih se htjela iznenadit kad mi stignu pa da u konačnici cijena s carinom bude "pod oblacima". Za 88 eura razlike zaista ne bih išla po njih, samo za gorivo i vinjetu potrošili bi blizu te svotice (auto nam je velik i puno "guta"). Ako bi to zaista bilo tako, bilo bi super! Tnx unaprijed!




kupa -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (26.3.2012 21:19:17)

Cijenu mi je njihov čovijek izračunao i poslao mailom u lipu i to ako šalju za hrv i ako šalju u slo. Mi smo odjednom dali novac prijateljima 360 eur i oni su to platili pouzećem. A kasnije smo ih od njih prevezli u hrv(blizu su granice pa ih nisu zamarali na granici). Ako ćeš ih naručivat ne postoje u niti jednoj trgovini u slo osim u kopru. Sve se možeš mailom dogovorit s njima i mislim da niti ova cijena od 400 eur nije ppretjerana za takav komplet i još dostavu u hrv.( s obzirom da se cijene takvih kompleta kolica kreću od 4000- 6000kn. A kad vidim kotače od većine kolica poludim jer su katasrofa za nas koji nismo u centru grada. Tako da slobodno kontaktiraj baby boom mailom bez obaveze i zatraži da ti izračunaju koliko bi te koštala kolica. Nadam se da sam ti pomogla.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
E da imamo neku novu narančasto-smeđu varijantu, ok je vanjski materijal je kao i na svim ostalim kolicima, a montaža i zamjena nastavaka je prejednostavna.




Krky -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (27.3.2012 10:32:53)

Hvala ti, puno si mi pomogla! Jedva čekam da ih naručim, ali još mi je malo rano (termin mi je 30.09). Sad sigurno znam da ću ih naručiti internetom, jer dok sam izračunala sve skupa (gorivo, vinjete itd) razlika je ispala oko 100 kn. A kolica su mi prekrasna!




Bablica -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (27.3.2012 14:28:44)

Kao što je Lilia napisala mi smo naručili preko web shopa mali-vragci.si bilo me strah da nam nešto krivo ne dođe pošto nisam nigdje našla nikakove informacije o njima, ali sam ipak naručila. Gledam sad po njihovom web shopu ali ne vidim ta koja si navela.
Uglavnom, mi ih naručili 18.2. već 15.3. su nas zvali da ih šalju na poštu u Il. Bistricu (poštarina 5 Eur da dođe na sandučić tako se to zove) platiš unaprijed, kad jave da su došla kolica. U paket stavili po 3 kopije računa koje ovjeriš na granici, poslali ih 19.3. natrag i jučer nam čovjek uplatio 65 Eur povrata natrag. Mi prezadovoljni!
Na dječju opermu nema carine , ali ti mogu naplatit PDV naš 25%. Nas su pitali ako imamo što za prijavit, rekli da nemamo i pustili nas. E sad, da su išli bunker otvarat tko zna kako bi prošli ... Većinom puste i ako kažeš da imaš kolica, ja htjela reć, ali mm da on neće i eto imali sreće. Znam jedne što su rekli da nemaju ništa, otvorili im bunker i vidjeli kolica i svejedno ih pustili - baš ovisi na koga naletiš ...
Pitali smo i slovenca na carini, a on rekao da neće javit, ali da smo trebali neko dijete uzet sa sobom na zadnji sic i skinut zaštitne najlone s kolica (mi ni to nismo [sm=smiley36.gif])

Sve u svemu mi smo prošli skoro 1000 kn jeftinije što nije malo i dobili što smo i htjeli. Imamo i garanciju 2 g na kolica




Krky -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (30.3.2012 15:19:01)

Još jednom vam hvala cure! Kontaktirala sam ih mailom, tak da ću kolica, kad ih naručim, dobit poštom za cca 2700 kn. Super!!![sm=bravo.gif]




BUMBI -> RE: Po kolica u Sloveniju ili...? (30.3.2012 21:02:37)

Super[sm=bravo.gif]




Stranica: [1]