Znamo li tko nam čuva dijete?! (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Roditeljski razgovori

Poruka

martina33 -> Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 14:51:19)

drage curke,moram vam ovo ispričati..jučer prijepodne bila sam s malim na Boćarskom...tamo se igrala slatka djevojčica od 2 godine(Laura) koju je čuvala jedna gospođa...gospođa je sjedila na balvanima oko tobogana i izgledala je vrlo pristojno..oko 50 godina,lijepa frizura,naočale,onako sve u svemu,djeluje fino...mislila sam da je ona baka,ali malička mi je rekla da je čuva ta teta...uglavnom,djevojčica je išla za nama preko cijelog parka,na drugu stranu,a ova nije digla guzicu ni u jednom trenutku..zapravo je pustila dijete od 2 godine bez ikakvog nadzora,a o tome gdje se dijete sve penjalo,meni se stisao želudac...a kaj je još najgore u svemu,ta gospođa je dok je sjedila cijelo vrijeme pričala sama sa sobom..kao luđakinja..ja nisam mogla prestat buljit...sam bog zna kako se ona prezentira pred roditeljima...i da li oni znaju kako im je dijete nesigurno s njom?!

nakon jučerašnjeg iskustva,odlučila sam da će mi dijete ići u vrtić...

lidac0605 -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 17:12:05)

Zato mi nikad al nikad nije padalo dat dijete bilo koje,na čuvanje,bez obzira kakve preporuke dobila i ne znam ti ja kaj...ne vjerujem ja tim "tetama čuvalicama"...
Za moje je samo jedna opcija-vrtić i amen!

Nika 24052006 -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 17:17:23)

I kod mene dolazi u obzir samo moja mama,odnosno vrtić...

danery -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 18:44:23)

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Zato mi nikad al nikad nije padalo dat dijete bilo koje,na čuvanje,bez obzira kakve preporuke dobila i ne znam ti ja kaj...ne vjerujem ja tim "tetama čuvalicama"...

eeee,to.....debeli potpis,jer kad vidim naše lokalne čuvalice po parku i čujem njihove priče.....ma nema šanse....

inesica -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 21:37:10)

IZVORNA PORUKA: danery

eeee,to.....debeli potpis,jer kad vidim naše lokalne čuvalice po parku i čujem njihove priče.....ma nema šanse....

Daaaaa, bas to, uvijek se sjetim onih videa dadilje iz USA sto je sutala bebu, pa ona sto je pustila bebu da se kotrlja po kaucu dok ona gleda TV, pa kako ju grubo nosi, pa udari glavom o rukohvat stepenica...ima i onih koji drogiraju djecu sa sredstvima za uspavljivanje pa je beba mirna a njima cijela kuca cijeli dan na raposlaganju! Mislim, pa ti roditelji sigurno ne bi ostavili dijete psihicki nestabilnoj osobi, znaci da se ona predstavila kao nevinasce....

chichina -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 22:09:11)

vrtić definitivno, a za potrebu samo netko od obitelji može čuvati malu

martina33 -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (21.3.2012 22:14:50)

baš kad sam danas ispričala svojoj mami kaj sam vidjela,rekla mi je da je moju sestričnu "dadilja" drogirala s lijekovima;a to su skužili tako jer kad je god netko naišao u kontrolu dijete je spavalo...a "dadilja" druge sestrične je radila u stanu kupleraj(moj deda naišao i našao neke gole tipove kak se kupaju u kadi pa poludio)..znači ovo su informacije iz prve ruke,iz moje obitelji...UŽAS!

anavi1981 -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 10:51:02)

stvarno katastrofa i užas...ali treba se dobrano provjeriti u koji i kakav vrtić dajete dijete.kod mog sina u grupi je bilo 30-ero djece i svaki ali baš svaki put kada sam došla po njega cijeli vrtić je orio koliko su vrištali i galamili,ja uđem a oni sami,pitam dijete gdje je teta a on kaže da u kuhinji pije kavu i puši sa drugim tetama...za nevjerovati šta su radile.u naš vrtić je mogao doći tko je kada htjeo.sva sreća pa i niti jedno dijete nije nestalo.par puta je netko ukrao njihovu kasicu što su skupljali novce za mali izlet i nikom ništa.a jednog dana pod pauzom na poslu zvoni mi mobitel i teta iz vrtića mi hladno kaže kad budem stigla da dođem u vrtić po dijete jer je eto malo razbio glavu...ja sva u šoku izletila sa posla i sa autom sam stigla za 2min.,a moje dijete sjedi na vani na vjetrometini sav prljav,uplakan i krvav,lice mu se nije vidjelo od krvi i još mu dali prljavi ubrus sa kojim je držao ranu...fuj fuj fuj...užas...a 4 teta kraj njega stoji i drži cigaretu u čvaljama.kad me vidio još više se rasplakao.pitam tetu šta je bilo a ona kaže kako su on i još neki mali trčeli i sudarili se glavama.moje dijete razbilo arkadu a drugom klincu nekim čudom nije ništa,ni ogrebotine.kad smo došli na hitnu išao je na šivanje i imao 8 šavova.doktor me pitao kako se to desilo i ja mu kažem šta mi je teta rekla.na to se on samo nasmijao i rekao da nema teorije da je to bilo od sudara glavama a da drugom malom nije ništa.doktor podnio prijavu-na svoju ruku- a ja se drugi dan vratila sa papirima koje je doktor napisao...cijeli vrtić se uznemirio,stotine isprika,izmotavanja i objašnjavanja...užas...ravnateljica je reagirala i dvije tete su letile zbog zanemarivanja djece.sad paze djecu ko oči u glavi i hvala bogu od tada se ništa tako strašno nije desilo.ima još dosta stvari što je bilo u našem vrtiću ali kada se sjetim-muka mi je.i nadam se da se vašoj djeci nikada neće tako šta dogoditi...

Zvonki -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 10:53:54)

Isuse, koja priča anavi [sm=smiley13.gif] U svakom slučaju pohvalno da se reagiralo u tom slučaju.

ruwenzor -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 11:03:31)

katastrofa... a to su kao žene koje bi trebale voljeti djecu, koma, ne znam jel su me ove priče više razljutile il rastužile
[sm=smiley7.gif]

Krky -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 19:31:20)

Tetu čuvalicu _ nikad izborom, ali kad ga ne bih imala (dugo radno vrijeme, da mi roditelji nisu u blizini ili da ne živim u kući s roditeljima mm ili...ili). I tada bi trebala biti dobro provjerena i preporučena od nekog čiju je djecu već čuvala). Vrtić mi je jedina prihvatljiva opcija (do 2. ili 3. godine ili ja ili baka, deda).

modesty blaise -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 22:32:12)

uf! bome te i ja potpisujem u potpunosti...
ja ostajem doma s malim do 3 godine a onda via vrtić...tak mi je bilo i s prvim djetetom...

mamacita -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (22.3.2012 23:38:41)

Ja cu napisati nesto u prilog jednoj dragoj teti cuvalici koja je cuvala mene i mog brata kada smo bili mali. Bila je starija zena, od povjerenja. Moja mama ju je pronasla preko rekla-kazala. Proculo se o njoj da je prije cuvala jos neku djecu, no u isto vrijeme mojoj su mami govorili da sta ce joj ona jer je zena siromasnog statusa. Moja mama ne budi lijena, otisla do zene, popricala s njom, i unajmila ju. Zena je svako jutro dolazila pjeske k nama u stan iz 3 km udaljenosti. Bila je svako jutro u stanu prije 6 sati, jer je moja mama tako rano odlazila na posao. Kuhala je. Peglala. Cistila. Odvodila me u predskolu, pa kasnije i u skolu. Nikad joj ja i brat nismo ostali na samo da nas je ostavila same. Uvijek smo isli svugdje s njom. Nije pusila, nije pila alkohol. Bila je pobozna i jako strpljiva. Ostali smo dobri prijatelji s njom sve do dana njezine smrti od staracke bolesti. Ona mi je bila vise od rodjene bake, i u datim trenucima mojeg odraslog zivota cak i najbolja prijateljica koja me nikada nije prezirala zbog icega, nego mi je uvijek saslusala sta mi je bilo na srcu. No, to je bilo vrijeme od 1980. pa do 1987. godine kada nas je cuvala svakodnevno. Iskreno vjerujem da je to vrijeme zauvijek nestalo. Ljudi su se iskvarili, nema iskrenosti i nema povjerenja. No, unatoc tome, moja teta cuvalica Barbara, i dan danas mi je u sijecanju kao osoba kojoj vrline ne pisu na celu, nego su joj skrivene od ostatka licemjernog svijeta, duboko u srcu!

Tanjica Tanja -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 7:49:45)

I ja sam imala predivnu tetu čuvalicu, koja je čuvala mog brata (on je 7 godina mlađi). Predivna žena, strpljiva, dobra, nježna i blaga...sve je radila po kući, ali uvijek je bila puna strpljenja....eh da mi je naći neku takvu za H.[sm=smiley1.gif]...pitala sam nju, ali ona je već sad starija i ne bi mogla čuvati tako malo dijete.

Bebys -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 8:10:36)

nije sigurno ni da su zene koje rade u vrticu ok...
ja sam vec svasta vidila i dozivila...tako da ni njima nevjerujem rade kako hoce i sta hoce...bez obzira sta im se kaze...

evo jedan primjer..
molim ih svaki puta da moja ima papuce na nogama jer je pod hladan...najobicnija stvar i najnormalnija...svaki dan kada dodjem po nju moje djete je BOSO I PAPUCE SU PITAJ BOGA GDJE ...ILI SU NA SVOME MJESTU KOD GARDEROBE...znaci nece joj namjerno obuci ako izidju van one ih ne oblace nego djeca hodaju bosa a pod je dolje hladan...prehlade se svi i curi im nos...
to stalno rade...
izlaze van na kisu i vodu djeca sva budu bolesna...dozivila sam da SIN ZENE KOJA RADI U VRTICU pije blatnu vodu  ispred vrtica i valja se u kaljuzama vode...TO KADA SAM VIDILA gotovo da nisam povracala...

eto tko sve radi u vrticu...
nekada je mozda bolje imati PRIVATNO ZENU KOJA CUVA DJETE bar mozes birati koga hoces ali ovako nemozes znati tko i kakva osoba radi u vrticu...uzas...ja zato nedam da mi R. ide vise od 5 sati u vrtic...to je sasvim dovoljno i jedini mi je razlog da nauci jezik jer mi doma pricamo samo hr.
inace ju uopce nebi dala u vrtic ma koliko god joj to trebalo

Bebys -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 8:14:24)

IZVORNA PORUKA: anavi1981

stvarno katastrofa i užas...ali treba se dobrano provjeriti u koji i kakav vrtić dajete dijete.kod mog sina u grupi je bilo 30-ero djece i svaki ali baš svaki put kada sam došla po njega cijeli vrtić je orio koliko su vrištali i galamili,ja uđem a oni sami,pitam dijete gdje je teta a on kaže da u kuhinji pije kavu i puši sa drugim tetama...za nevjerovati šta su radile.u naš vrtić je mogao doći tko je kada htjeo.sva sreća pa i niti jedno dijete nije nestalo.par puta je netko ukrao njihovu kasicu što su skupljali novce za mali izlet i nikom ništa.a jednog dana pod pauzom na poslu zvoni mi mobitel i teta iz vrtića mi hladno kaže kad budem stigla da dođem u vrtić po dijete jer je eto malo razbio glavu...ja sva u šoku izletila sa posla i sa autom sam stigla za 2min.,a moje dijete sjedi na vani na vjetrometini sav prljav,uplakan i krvav,lice mu se nije vidjelo od krvi i još mu dali prljavi ubrus sa kojim je držao ranu...fuj fuj fuj...užas...a 4 teta kraj njega stoji i drži cigaretu u čvaljama.kad me vidio još više se rasplakao.pitam tetu šta je bilo a ona kaže kako su on i još neki mali trčeli i sudarili se glavama.moje dijete razbilo arkadu a drugom klincu nekim čudom nije ništa,ni ogrebotine.kad smo došli na hitnu išao je na šivanje i imao 8 šavova.doktor me pitao kako se to desilo i ja mu kažem šta mi je teta rekla.na to se on samo nasmijao i rekao da nema teorije da je to bilo od sudara glavama a da drugom malom nije ništa.doktor podnio prijavu-na svoju ruku- a ja se drugi dan vratila sa papirima koje je doktor napisao...cijeli vrtić se uznemirio,stotine isprika,izmotavanja i objašnjavanja...užas...ravnateljica je reagirala i dvije tete su letile zbog zanemarivanja djece.sad paze djecu ko oči u glavi i hvala bogu od tada se ništa tako strašno nije desilo.ima još dosta stvari što je bilo u našem vrtiću ali kada se sjetim-muka mi je.i nadam se da se vašoj djeci nikada neće tako šta dogoditi...

ovo ti definitivno vjerujem...svasta sam vec vidila...
zato vam i kazem da osoba nekada privatno BOZE BITI STO PUTA BOLJA JER JE BIRATE SAMI

Krky -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 9:01:05)

Ne kažem da nema dobrih, ima predivnih primjera da ne bi ni vlastite bake bile bolje. Moja kolegica ima i tetu čuvalicu i opciju "vrtić" jer joj je muž često odsutan poslom po nekoliko dana. Kaže da joj je "teta čuvalica" prekrasna i da ne zna što bi bez nje, Kad ne bih imala izbora, bilo bi lijepo naći takvu osobu...S druge strane, slažem se da i u vrtiću ima svakakvih osoba, iako se zgražam nad onim što je Babys napisala o tome kako djeca izlaze po kiši, piju blatnu vodu...halloo!!! (teško mi je to i zamislit iako ti klinci u velikoj grupi iza leđa svašta mogu napravit, a da ne stigneš reagirat). Što se papučica tiće i sama sam imala primjer malca-jasličanca koji nije trpio papučice na nogicama (ja obučem - on skine, doslovno). Jednostavno ne stigneš se bavit jednim parom papučica uz 20-ero drugih na tebe samu. Naravno da sam u jednom trenutku stavila papučice po strani i obukla mu još par čarapica i rekla mami što je na stvari, i ne smatram se zato lošom "tetom". Ali ružnih primjera ima svugdje, i to se može desit i kad čuvaju bake i djedovi (i sama sam to vidjela), a ako se malo bolje "pogledamo u ogledalo" vidjet ćemo da puno puto ni mi sami nismo ni primjer dobrog odgoja, i ne postupamo kako bi trebale. Nekom bi to debelo zamjerile, ali nas "opere savjest", možda se isplačemo, ručice nas zagrle i guramo dalje...

bubaMaja -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 9:23:41)

ma da najlakše je nekog pljuvati....

ja sam godinama radila kao sitterica prije nego sam počela raditit u vrtiću i evo, hvala Bogu i dan danas se čujem sa svom svojom dječicom i njihovim roditeljima. baš prošli vikend mi je bio klinac iz zg i njegovi roditelji na jedan dan druženja da vide moju bebu i nas.. bilo nam je predivno i svi smo uživali.. ja sam s tom djecom bila više nego njihove mame (praktički) kad su ili bolesni ja sam bila uz njih, kad su bili tužni ja sam bila uz njih, sve od njih sam prvi put vodila u zoo, u kazalište u kino.. svaki dan smo bili vani kad bi vrijeme dozvoljavalo, s nekima sam išla i na more i tamo bila s njima - naučila ih plivati - ukratko sve što njihovi roditelji iz ovih ili onih razloga nisu stigli... nikada nisam niti jednom tom djetetu učinila ništa nažao, niti pomislila na takvo što!!! odgajala sam ih kako odgajam svoje dijete, a voljela ma možda samo mrvicu manje nego volim svoju (iako je odgovornost bila puno veća) svatko od roditelja mogao mi se obratiti u bilo koje doba dana noći za savjet ili nešto i svi do jednog me vole, cijene i javljaju se i dan danas iako već godinama ne radim taj posao!!!

i onda otvorim raju i gledam ovu pljuvačinu.. naravno da ima loših i groznih ljudi!!! ali s druge strane ima takvih i majki!! problem je za tu dječicu što lošu sittericu možeš provjeriti , zamijeniti a lošu majku ne možeš!!!

bilo bi bolje umjesto što tu pričate horor priče da se prenosi priča o onim dobrim ženama, curama tetama čuvalicama koje ginu za našu dječicu dok mi rintamo (ili neke sjede na kavama, manikuramafrizuramapedikurama i ne znaju što bi s djecom koju su same rodile)
neke od njih trebaju posao i bit će sve što majka može poželjeti svom djetetu!

btw: mi smo imali tetu koja nam je čuvala malu od 6 mjeseci povremeno kad mi ne možemo jer sam ja počela raditi i bila je predivna i topla, a nije čak niti imala iskustva s čuvanjem beba... ostala je trudna i ima kompliciranu trudnoću pa se mora čuvati i više ne može čuvati moju bebu, i mi smo sad na nekim probnim tetama... ali i dvije cure koje sam za sad uzela djeluju dobro i požrtvovno, a kakve su zapravo, provjerit ćemo kroz nekoliko dana i tek onda pustiti dijete, a na kraju krajeva ima toliko načina da provjeriš što se radi s tvojim djetetom dok te nema - za one koje to ne rade- prije bih se pitala kakvi su to roditelji, nego kakve su im sitterice!

kanader -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 9:35:28)

imamo jednu "tetu čuvalicu " koja ulijeće po potrebi kad nam je frka, žena je 55 godina, vitalna, ok.djecu tretira kao svoju,skuha im, otprati veće u školu ako nas nema...nemam primjedbi. slušaju ju više nego nas[sm=smiley1.gif]i imamo jednu mladu curku studenticu koja uskoči ako mž i ja izlazimo na večer...super smo zadovoljni i eto sve pohvale,više sam zadovoljan nego s bakama i dedama[sm=smiley1.gif]i moram reći da stvarno su ljudi neki put preosjetljivi na postupke drugih dok kod sebe ne vide i puno veće greške..ali to je valjda ljudski, i moram reći moja djeca ne žele nositi papuče[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]ovi u vrtiću su isto stalno u duplim čarapama s onim protukliznim nečim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a to je najmanja stvar...a ako idemo cjepidlačiti pa svakom mmožemo naći zamjerku.mislim da je važno u svemu imat mjeru pa tak i u očekivanjima

ruwenzor -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 11:54:59)

naravno da ima super teta, jedna mm-ova frendica koju jako volim je teta u vrtiću i vjerujem da je klincima s njom super, ona im i doma, u svoje slobodno vrijeme, radi igračke i smišlja zanimacije, trudi se maximalno oko svakog djeteta, ali znam (i iz njenih priča) da ima i totalno drugačijih teta

Ruža -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 12:58:49)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

ja sam godinama radila kao sitterica prije nego sam počela raditit u vrtiću i evo, hvala Bogu i dan danas se čujem sa svom svojom dječicom i njihovim roditeljima. baš prošli vikend mi je bio klinac iz zg i njegovi roditelji na jedan dan druženja da vide moju bebu i nas.. bilo nam je predivno i svi smo uživali.. ja sam s tom djecom bila više nego njihove mame (praktički) kad su ili bolesni ja sam bila uz njih, kad su bili tužni ja sam bila uz njih, sve od njih sam prvi put vodila u zoo, u kazalište u kino.. svaki dan smo bili vani kad bi vrijeme dozvoljavalo, s nekima sam išla i na more i tamo bila s njima - naučila ih plivati - ukratko sve što njihovi roditelji iz ovih ili onih razloga nisu stigli... nikada nisam niti jednom tom djetetu učinila ništa nažao, niti pomislila na takvo što!!! odgajala sam ih kako odgajam svoje dijete, a voljela ma možda samo mrvicu manje nego volim svoju (iako je odgovornost bila puno veća) svatko od roditelja mogao mi se obratiti u bilo koje doba dana noći za savjet ili nešto i svi do jednog me vole, cijene i javljaju se i dan danas iako već godinama ne radim taj posao!!!

i onda otvorim raju i gledam ovu pljuvačinu.. naravno da ima loših i groznih ljudi!!! ali s druge strane ima takvih i majki!! problem je za tu dječicu što lošu sittericu možeš provjeriti , zamijeniti a lošu majku ne možeš!!!

bilo bi bolje umjesto što tu pričate horor priče da se prenosi priča o onim dobrim ženama, curama tetama čuvalicama koje ginu za našu dječicu dok mi rintamo (ili neke sjede na kavama, manikuramafrizuramapedikurama i ne znaju što bi s djecom koju su same rodile)

btw: mi smo imali tetu koja nam je čuvala malu od 6 mjeseci povremeno kad mi ne možemo jer sam ja počela raditi i bila je predivna i topla, a nije čak niti imala iskustva s čuvanjem beba... ostala je trudna i ima kompliciranu trudnoću pa se mora čuvati i više ne može čuvati moju bebu, i mi smo sad na nekim probnim tetama... ali i dvije cure koje sam za sad uzela djeluju dobro i požrtvovno, a kakve su zapravo, provjerit ćemo kroz nekoliko dana i tek onda pustiti dijete, a na kraju krajeva ima toliko načina da provjeriš što se radi s tvojim djetetom dok te nema - za one koje to ne rade- prije bih se pitala kakvi su to roditelji, nego kakve su im sitterice!

Potpisujem od riječi do riječi. Prepiše se bavimo kritiziranjem i pljuvanjem po svemu i svakome bez da smo krenuli sami od sebe i poradili na svojim životima. Imala sam divnu čuvalicu za Markana, sad imamo predivnu tetu u vrtiću. Sve su to samo ljudi kao i mi, nekad imaju bolji, a nekda lošiji dan. Kad vidim kolike su nam grupe djece u vrtiću u kakvim uvijetima rade, s kakvim nadobudnim roditeljima susreću koji ne pozdravljaju spremačice, dižu galamu ako dijete zaprlja skupu majicu i more ostalih idijotarija, ma skidam im kapu!

martina33 -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (23.3.2012 15:03:54)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

otvarajući ovu temu,nije mi bilo ni na kraj pameti nekoga pljuvati već samo provjeriti da li su nam oči dobro otvorene jer ima svega...ima naravno jako dobrih ljudi i loših ljudi...to uopće nije sporno..bilo gdje djetetu može biti dobro ili loše...

niti je ovo tema za svađu..

i nije riječ tko je kakav roditelj...

samo ću reći još 2 primjera gdje su se moje prijateljice klele životom u tete čuvalice:

1.postavila skrivenu kameru i vidjela kako teta psuje bogove i ostale bljuvotine djetetu

2.uhvatila dugogodišnju tetu "od povjerenja" kako joj šamara dijete...

Ni jedan ni drugi eksces tete nisu napravile pred roditeljima već su bile mile,dobre,drage,strpljive i predivne...

Prema tome,napominjem još jednom,ovo nije tema da pljujemo po nekom nego postavljam pitanje da li zaista poznajemo osobu koja nam čuva dijete...U današnje stresno vrijeme,nema nikoga tko nema svojih problema pa se to odražava i na njegovu raspoloženju...

A i gorka je istina,u vrijeme besparice,danas svatko čuva dijete kao da je to samo tako..Onak po liniji,nemam posla pa idem čuvat djecu...Pogledajte malo oglase na dadilje.net pa prosudite sami...Svi bi čuvali djecu kao da su to igračke pa to svatko može?!!

Mog starijeg sina je čuvala predivna žena,ali bome ga je čuvala kod moje mame da svejedno bude pod kontrolom...

bubaMaja -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (25.3.2012 13:29:14)

pa i to se može lako provjeriti ja nemam ništa osobno protiv kamere - mislim da je to odlična stvar a ponekad bi i roditelji trebali pogledati i svoje snimke kako postupaju sa svojim djetetom...
s druge strane dijete će ti na svoj način uvijek pokazati kako se tko odnosi prema njemu_ ako to dijete trči dadilji, odlaziš na posao a ono ne plače, odmah kreće igra i komunikacija među njima i dok si tu, ako to dijete kad dođeš nakon što te pozdravi i zagrli barem ponekad ima želju još se igrati s dadiljom, ako mu je na licu osmijeh na koji si uvijek navikla i nema promjena u ponašanju na gore - ta je žena dobra bebysitterica... ja dajem tjedan, dva zagrijavanja i međusobnog upoznavanja i onda strogo gledam na te stvari... već i bebe od 7 mjeseci mogu ti na neki način pokazati što su radili (neka i ona ispriča pa ćeš vidjeti usporedbu) i to je to....

moj post se odnosio na to da na ovoj raji u posljednje vrijeme non stop netko nekog pljuje i onda odmah svi skoče DA DA TO JE TO I MOJ SVETI PETAR LIJEVI ISTO ZNA JEDNU VJEŠTICU BLA BLA.... a bit je sljedeća: VI imate ružno iskustvo sa sittericom? podijelite to s nama da se netko ne bi zaletio na tu istu lošu osobu (ma čak i ime i prezime, opis blabla) ali nemojte prenositi horor priče rekla kazala, zar nam nije previše horora koje svakodnevno gledamo posvuda oko sebe?
imate divnu osobu koja pazi na vaše dijete? preporučite ju i dalje ako vam ne treba više ili je nešto drugo u pitanju...

ide mi na živce to neprestano isticanje samo zla i opačine!!!

eto to je ono što želim reći...

Bebys -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (25.3.2012 17:07:43)

joj meni i carape najmanji problem..ali piti vodu blatnu i valjati se po blatu...bas mi nije MALA STVAR

i idete mi na zivce vise..majke mi
ni jedna tema se nemoze otvoriti da NEMA BISERA KOJI OKRENU SVE NAOPAKO..uzas
pa imamo valjda pravo reci sta nije uredu i nece valjda neko nekoga za dozvolu pitati STA DA PISE...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ako vam se nesvidja OBIDJITE TEMU...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

bubaMaja -> RE: Znamo li tko nam čuva dijete?! (25.3.2012 17:12:49)

Bebys osim MNOGIH TVOJIH izjava koje su VIŠE NEGO ZATUCANE, beskrajno me živcira kad STALNO NEŠTO ISTIČEŠ velikim slovima!! hvala lijepo znamo i sami čitati i vidjeti što je važno a što nije... na kraju krajeva i mi koji se ne slažemo s tobom imamo pravo na mišljenje...
u net komunikaciji velika slova označavaju deranje i ne smatraju se pristojnima... a o tome što ističeš, o tome se može otvoriti posebna tema, tako da možeš slobodno prestati pametovati i izražavaj svoje mišljenje kao i svi mi ostali!!

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>