|
anaxx -> RE: Učite li djecu kako koristiti mozak? (12.4.2012 10:17:57)
|
IZVORNA PORUKA: Emina mama Video sam pogledala prije nešto više od mjesec dana, i iskreno...od tad dopuštam Emi više stvari kao što su skakanje, vrtnje u krug i sl. i moram priznati da se sada sama penje na stolicu da sjedne...više ne želi u hranilicu...počela se sama penjati na ljuljačku...i to vrlo spretno! Do nedavno sam mislila da je malo šeprtljava i strašljiva, ali zapravo je preplašena od strane nas...roditelja, djedova, baki i dr. Podržavam sve doktorove smjernice i slažem se u svemu...normalno je paziti na dijete da se ne ozlijedi, ali ne moramo ga staviti pod ''''stakleno zvono''''! I još nešto, nisam sigurna da spada pod ovu temu....[sm=zmeden.gif] ...zanima me vaše mišljenje o Emi...neznam koliko je to čest slučaj, ali Ema sa svoje 2 godine broji do 10....nekad ispusti 6 (slično joj je broju 5[sm=smiley36.gif] ), raspoznaje neke osnovne boje....crvena, plava, žuta....počela je pjevati pjesmice kao što su...Ide maca oko tebe, Tika-taka....i sl. brojalice....Išo medo u dućan itd. Neki dan je složila puzzle od cca 20-ak komada, sasvim sama.... Svaki dan je promatram i svaki dan me iznenadi sa nečim novim naučenim.... ...jeli moje dijete naprednije od većine 2-godišnjaka?[sm=smiley3.gif] ...i kako da joj i dalje razvijam taj njen mali mozgić a da je ne usporim u nečemu ili ne ''''unazadim''''?? Nadam se da ste me shvatile[sm=smiley1.gif] i moj T je pred dva tjedna navršio 2 god i isto smo često iznenađeni što sve može i zna boje su za njega laka igra, raspoznaje sve, od osnovnih plava, crvena, zelena, žuta do onih težih roza, smeđa, narančasta, ljubičasta, bijela... ma sve.... broji do 5, a onda počne brkati do 10... puzle su mu opsesija i slaže sve živo, najviše mu kupujemo one drvene, ali ne ispod razine 3+ pjeva pjesmice, a najsmješniji je kad pjeva: Kako ću joj reć da varim....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] penje se za bratom na tobogan, preskakuje zidiće u vrtu (dok mi sa strahom gledamo, ali odlučili smo ne kočiti ga), trči, vozi biciklić, slaže kockice, crta, papa sam... da li je to napredno ili ne ???? ma, mama je zadovoljna!!! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|