|
troubled -> prvo, drugo, treće dijete... (21.2.2012 17:57:29)
|
baš sam se od srca nasmijala...i prepoznala...ima dosta istine... što kažete? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Odjeća: 1. dijete: počinjete nositi trudničku odjeću čim vam ginekolog potvrdi trudnocu 2. dijete: nosite normalnu odjeću dokle god je to moguće 3. dijete : Vaša trudnička odjeća je vaša normalna odjeća Ime za dijete: 1. dijete: čitate knjige s imenima, radite popise najboljih imena, odbacujete, dodajete i tako u nedogled 2. dijete: netko mora nazvati svoje dijete po prabaki Štefici. Zašto to ne bi bila ti? 3. dijete: otvorite imenik, zatvorite oči i pogledate gdje vam je zastao prst. Zdravko? Odlično. Pripreme za porod: 1. dijete: vrlo ozbiljno shvatite vježbe disanja 2. dijete: ne opterećujete se sa vježbanjem jer vam disanje ionako nije pomoglo prošli put 3. dijete: tražite epiduralnu u 8. mjesecu trudnoće Oprema za bebu: 1. dijete: pažljivo perete svu robicu, slažete ju po bojama i uredno spremate u bebin ormarić 2. dijete: provjerite samo je li roba čista i odbacite samo onu s najvećim mrljama 3. dijete: i dečki mogu nositi ružičasto; zar ne?! Brige: 1. dijete: Sa znakovima prve uznemirenosti - plačete; na svaki znak nezadovoljstva - uzimate dijete. 2. dijete: Uzimate ga u naručje tek kada prijeti da će probuditi prvorođeno 3. dijete: Naučite vašeg trogodišnjaka kako da njiše kolijevku Aktivnosti: 1. dijete: Vodite vaše dijete na gimnastiku, plivanje, igraonice, izlete, šetnje 2. dijete: vodite bebu u šetnje 3. dijete: vodite ga u supermarket Izlasci: 1. dijete: zovete dadilju svakih pet minuta 2. dijete: baš prije nego što ste izašli, sjetili ste se da bi mogli ostaviti i broj telefona gdje vas može dobiti 3. dijete: smije vas nazvati samo ako vidi krv Kod kuce: 1. dijete: Provodite veći dio dana zadivljeno buljeći u bebu 2. dijete: Veći dio dana motrite na starije dijete da slučajno ne bi ozlijedilo mlađe 3. dijete: Svaki dan, barem na kratko, pokušavate se sakriti od djece Odgoj djece traje od rođenja, pa sve dok ne pobjegnu od vas. U međuvremenu pazite što im govorite. Iznenadili biste se koje sve izjave mogu graditi svjetonazor. Majka me podučila: - bezuvjetnoj ljubavi: "Dođi, ljubavi... Vidi samo kako si pokakan." - logici: "Ako padneš s te ljuljačke i slomiš vrat, sve ću kolače ja pojesti." - primanju: "Dobit ćeš svoje kad stignemo kući." - medicini: "Prestani se kreveljiti, lice će ti ostati u tom blesavom položaju." - tome kako narasti: "Ako ne pojedeš svu mrkvu, nikad nećeš narasti." - filozofiji: "Ako se utopiš, dobit ćeš batine. Zato, pamet u glavu." - kako misliti unaprijed: "Ako ne ispraviš jedinicu iz kemije, nikad nećeš naći dobar posao." - izvantjelesnoj percepciji: "Obuci se. Ja najbolje znam jel'' ti hladno ili nije." - kako prihvaćati izazove: "Kamo si mislio? Odgovori kad te pitam... Kako smiješ majci odgovarati?!" - humoru: "Nemoj meni trčati kad ti ta kosilica odreže noge." - seksu: "A što misliš, kako si se ti našao ovdje?" - genetici: "Isti si kao i tvoj otac." - korjenima: "Vidi! Kakav nered. K''o da si rođen u štali!" - intuiciji: "Vidjet ćeš kad ti otac stigne kući." - mudrosti: "Kad budeš u mojim godinama i ti ćeš razumjeti." - najvrednijoj od svih stvari - pravdi: "Jednog ćeš dana imati djecu i nadam se da će ispasti isti kao i TI."
|
|
|
|