jess
|
Kontesa Nera....jesam napokon, već sam mislila da se nitko nikad neće javiti, doslovno sam visila na telefonu. bebica77 meni je gin. preporučio Petrovu, a i čitala sam na netu, dosta hvale Petrovu pa smo se zato za tam i odlučili. winkice evo nešto o vrkuti i ostalim čajekima...nadam se da se neće nitko ljutiti ako ovdje to zalijepim, nije tema za to...al mislim da bi moglo pomoći... Čaj od vrkute, odnosno vrkuta pije se i za neplodnost, a menstruacija i ovulacija postaju urednije i redovitije. Vrkuta u trudnoći se isto može piti. Evo kako piti vrkutu... Vrkuta je jedinstvena po svojoj ljekovitosti. Iscjeljuje različite upale, čireve, bolne menstruacije, pojačan sekret, ublažava simptome klimaksa, jača srčani mišić, djeluje i kao diuretik i popravlja krvnu sliku. Kod žena koje se teško porađaju liječi slabost maternice, a zaštita je i od pobačaja. Bilo bi poželjno da svaka buduća majka od trećeg mjeseca trudnoće pije čaj od ove biljke. Kad se pomiješa sa rusomačom (hoću-neću travom) (Capsella bursa-pastoris) vrkuta predstavlja univerzalan lijek protiv svih ženskih bolesti, čak i protiv ispadanja maternice. Vrkuta je odlična i kao sredstvo protiv debljine, dovoljna je količina od 2-3 šalice na dan, i vitka linija je osigurana. Čaj od vrkute sadrži trjeslovine katehinskog tipa, flavonoide, gorke tvari i saponine. Djeluje kao adstringens i opušta grčeve. Preporuča se kod bolnih menstruacija s jakim krvarenjem. Kod liječenja neplodnosti u žena, često se pije čaj koji pomaže zadebljanju sluznice maternice. Koristi se za grgljanje kod upala usne šupljini i ždrijela. Osobama koje imaju probleme sa želucem, jetrima ili žuči, ne preporučuje se uzimanje pripravaka od vrkute. Čaj od Marulje (macina trava, očajnica) poboljšava rad jajnika. No, potiče i izlučivanje sline, žuči te probavnih sokova. Koristi se i kod bronhitisa jer djeluje kao ekspektorans. Čaj za jajnike, odnosno jajovode je između ostalih macina trava očajnica koja ima različito djelovanje. Macina trava sadrži gorke tvari i trjeslovine. Potiče izlučivanje sline, žuči te probavnih sokova. Marulja pomaže kod manjka apetita te kod upale želučane i crijevne sluznice. Poboljšava rad jajnika. Koristi se i kod bronhitisa jer djeluje kao ekspektorans. Marulja (macina trava, očajnica) je ljekovita biljka kojom se žene tradicionalno liječe od neplodnosti. Od ove trave spravlja se čaj - tri puta dnevno po čašu u vrijeme kad žena želi zatrudniti. Ne piti za vrijeme menstruacije. Također i čaj od omana njegovog korijena koristi se za liječenje plodnosti i sprječavanje pobačaja. Pozitivno utječe i na sluznicu dišnih puteva, ublažava kašalj. Zeleni čaj kontrolira razinu triglicerida i kolesterola u krvi. Supstance iz zelenog čaja štite organizam od upalnih procesa, reguliraju krvni tlak i smanjuju rizik od infarkta. Crni čaj smanjuje nivo kortizola (hidrokortizon) koji je povišen kod kroničnog stresa. Bijeli čaj utiče na hormone stresa preporučuje se i za akutni i za kronični stres. Čaj od bosiljka (vrsta Ocimum tenuiflorum) snižava nivo kortizola. Čaj od bobica ( Lycium barbarum) je bogat antioksidantima, pojačava imunitet i dobar je u borbi protiv stresa. A ja sam uzela zdravac (preporučila nam ga je splicanka) pa ću i njega početi konzumirati.
< Poruku je uredio jess -- 23.2.2012 22:13:29 >