|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Puzanje....
24.4.2012 11:21:59   
mariwa
Moj je počeo puzati sa 8mj i to samo unazad a zadnjih par dana ide i naprid i počeo se penjati di stigneuser posted image

Karlo 6.7.2011.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 26
24.4.2012 15:40:47   
ucitelj
evo moj ce napunit sad krajem mj 9mj i ne puza vec se nekako cudno vuce na laktovima i rola kao da ne zna odljepit trbuh od poda nije mi pravo jer smo imali kravrenje na mozgu pa isli na vjezbice ali ne forsiram samo ga cesto ostavim na podu tada je najveseliji
jos uz sve to niti zna sam sjesti a kad mu dam ruke ustaje na noge i to cvrsto samo se malo ljulja dok ne ulovi ravnotezu skroz je zbrkanuser posted image

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu mariwa)
Neposredna veza do poruke: 27
24.4.2012 16:05:24   
larousse
Kod nas je sve išlo nekako školski. Prvo se kolutao po krevetu, naučio sjest iz ležečeg položaja, dizao se na sve četiri, pa puzao unatrag, ljulja se na rukicama i koljenima naprid-nazad, i sad, ima dva tjedna, nešto prije osmog mjeseca naučio puzat kako treba, bez forsiranja, samo mu došlo. Pametno mamino...user posted image user posted image

20.08. naša srećica

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 28
24.4.2012 16:07:59   
ucitelj
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu larousse)
Neposredna veza do poruke: 29
25.4.2012 0:57:58   
Tratina
počeli smo sa 7 mjeseci.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 30
11.5.2012 14:37:20   
ucitelj
Molim savjet ili pomoc
bebac je napunio 9 mj i niti sam ustaje da sjedne niti puza vise se vuce na trbuhu niti hoce ista sam samo legi i kotrlja se sad mi je malo vec kriticno jer vidim da su vasi i ranije posjedali se sami 22.5 nas je kod neuropedijatrice na kontrolu(imao krvarenje na mozgu pri porodu) i sad me nekako strah otici
imate li kakv savjet kako da ga potaknem bar da se sam posjedne nezz vise sta da radim
vec par tjedana ga po pola sata pokusavam na podu savit u sjedeci polozaj i puzeci on se samo opruzi na trbu i gotovo znam bez forsiranja ali po drima bi sad trbao cak i uz stvari hodat a on ni ne sidi sam
hvala na odguser posted image

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 31
11.5.2012 21:40:53   
ruwenzor
vi ste išli na vježbice već, jel da? kaj je fizijatar rekao?
evo jedan user posted image , nemoj se bedirati, djeca su individualna, ja nisam ni puzala ni vukla se ni ništ do 11 mj dok nisam prohodala a odmalena se bavim sportom i ništ mi ne fali user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 32
11.5.2012 22:16:07   
inesica

IZVORNA PORUKA: ucitelj

Molim savjet ili pomoc
bebac je napunio 9 mj i niti sam ustaje da sjedne niti puza vise se vuce na trbuhu niti hoce ista sam samo legi i kotrlja se sad mi je malo vec kriticno jer vidim da su vasi i ranije posjedali se sami 22.5 nas je kod neuropedijatrice na kontrolu(imao krvarenje na mozgu pri porodu) i sad me nekako strah otici
imate li kakv savjet kako da ga potaknem bar da se sam posjedne nezz vise sta da radim
vec par tjedana ga po pola sata pokusavam na podu savit u sjedeci polozaj i puzeci on se samo opruzi na trbu i gotovo znam bez forsiranja ali po drima bi sad trbao cak i uz stvari hodat a on ni ne sidi sam
hvala na odguser posted image

Najbolje ce ti reci fizijatar kad vidi dijete. Ali ne brini, tri mjeseca kasnjenja od prosjeka se ne smatra problemom. Znaci ima fore do 12 mj. Mozda dobijete neke vjezbe, pa se zabavljajte tako doma a mnoge komentare uzmi s velikom dozom opreza, tipa"dijete prohodalo sa 6 mjeseci" i tome slicno. Upravo s 9 mj. bi dijete trebalo pocinjati puzanje, a uz puzanje cesto ide i samostalno sjedenje, cak moze i nakon puzanja. Sve ce biti OK user posted image

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 33
11.5.2012 22:25:00   
bubaMaja
puzat dijete uopće ne mora! ima dosta djece koja puzanje jednosatvno preskoče...
nemoj se bedirati to nije nikakvo kašnjenje - gledaj samo da mu je muskulatura ok (da nije mlitav) stavi ga u krilo na sjedenje i pomalo se ljuljaj pa gledaj kako održava ravnotežu uz pridržavanje - tako će ojačati leđne mišiće, ali po meni najprije sačekaj pregled i pusti dijete da odrasta svojim tempom - ni prerano ni prekasno nego točno kad je za njegov organizam najbolje!!

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 34
12.5.2012 0:51:20   
Tratina
svako dijete je individualno. sjedenje sa 6, puzanje sa 9... to su samo smjernice. neko to obavi ranije, neko kasnije. ja ne vidim nikakav problem u tome što tvoj malac još ne puzi.
čisto za usporedbu, znam žensku kojoj se mali nije ni okretao sa 9 mjeseci i onda su (radi drugih problema) otišli sa malim na vježbice. u roku od 15tak dana malac se počeo okretati, puzati... sa 12 mjeseci se sam pustio.
čak i ako te fizijatar ne pošalje na vježbe, provaj sama sa njim doma vježbat (informiraj se što i kako). čisto da ojača. onda sve ostalo krene samo od sebe.

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 35
12.5.2012 7:02:06   
ucitelj
da isli smo na vjezbice dok je bio mali i kasnije svaki mj na kontrole a fizijatar kad ga vidi odmah govori kako je super i napreduje ali vidim na njem da nema ovih funkcija
da sto kazete sve je istina ali malo me trta da nas ne vrate ponovo na stalne preglede i svasta sto im padalo na pamet
hvala vam na malo ste me smirile user posted image

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 36
17.5.2012 11:15:58   
Indy
moj domi ima 9mj. i počeo je sam sjediti tek prije nekih 10ak dana, puže ali na stomaku, još se sam nepodiže na noge. meni je pedijatar jučer rekao čak da ga nestavljam puno da sjedi već što više na stomak, da oni tako vježbaju leđne mišiće.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 37
17.5.2012 11:35:08   
ucitelj
ej indy malo me utjesi nas je 22 neuropedijatru sva sam nervozna nezz sta ce bit ne da mi se opet vuci ga po vjzbam juce sam ga odvela u jetrve na parket i frajer jo leze na pod ii ocisti kucu puze ono vukuc se na rukam i stommaku ko glista i lupne glavom ali se ne da kad sam dosla dom stavim ga na tepih nista samo legne i leziuser posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 38
20.5.2012 18:06:27   
Indy
možda se malo umorio, pa više nije htiouser posted image , samo ga na stomak stavljaj, tako ojačava leđne mišiće i po dobi, vjeruj mi, ništa nekasni.

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 39
20.5.2012 20:47:42   
mišica 666
učitelj gdje idete kod neuropedijatra i kod kojeg

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 40
21.5.2012 7:59:23   
ucitelj
ja sam iz bih idemo u mostar
bas nas je sutrana kontrolu i sve mi se ne da

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 41
23.5.2012 14:19:36   
cocco
kak je prošla kontrola? nemoj brinuti, sve se događa preko noći! samo odjednom počnu nešto novo raditi. moj je s nekih 6 mj počeo plaziti na trbuhu, jako brzo, kao mala zmija! mislila sam da nikad neće propuzat i naučit se posjedat i s 9 samo odjednom počeo. i nakon par dana odmah dizanje na noge.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 42
23.5.2012 15:05:31   
ucitelj
mislim da su dokt malo nidje veze dosli skinula ga on ziv vrti se i ne da se smirit ona mene pitala jel ustaje uz stvari i puza li(sad poceo vuci se po vojnickiuser posted image ) par neki poteza napravila snimala mu uzv mozga i na kraju dobar je on meini ajte vi otidjite kod fizijatra pa se narucite kod mene u 9mj

e stavrno me to sve zbunjuje ali meni je glavno da je on ok i da nema nikakvi losi stvaari na uzv a sad mi je poceo cvrsto stajati lagano koraca i plazi ko vojnik samo sto se jos slabo zna drzaiti sam sve nekeko kod njeg naopako

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 43
26.5.2012 18:08:12   
Indy
domi počeo danas puzati onako pravo na koljenima i rukama, i sav je sretan zbog toga, stalno se smije i mi s njimuser posted image

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 44
27.5.2012 10:12:06   
Hubertica
Mi smo krenuli puzat unazad sa nekih 5 mj, onda sa 6 mj je isao kao tuljan-ispruzio bi ruke prema naprijed a za sobom vuko guzu i noge... Pravo puzanje je krenulo sa nekih 7.5-8mj... Sad bi se sa 10 mj mogli vec prijaviti na Olimpijadu kojom se on to brzinom krece user posted image

.1.8.2011. u 14.20h stigao nam mali Šimun - 3950g i 53cm
27.09.2014. u 16,55 stigla nam je princeza Gloria - 3720g i 53cm

..

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 45
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!