Plač kod igranja (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Hladna -> Plač kod igranja (2.1.2012 19:51:22)

Zdravo cure.
otvorila sam ovu temu jer imam problema sa svojim sedmogodisnjim sinom.
Uvjek kada igramo neku drustvenu igru on mora pobjedit jer u protivnom place. Kako da to rjesim sa njim? jel ima koja slicni problem?
Kako djete naucit da ponekad mora i gubiti?
Znam da nije dobro za njega da uvjek popustam, al posto sam rastavljena i sin mi vise vremena provodi sa ocem nego sa mnom i mojim dragimtesko mi je gledat ga kad place samo zbog igre a opet znam da to nije dobro za njega.
cesto zna i iskoristavati, naucen je da mu svako malo kupujem nesto i nikada nije zadovoljan, kupim mu igricu za 120 kn i za 5 minuta on bi jos nesto. odvedem ga u kino i kupim kokice i sok ali on bi jos i cips i bonbone.
Objasnjavam mu na sve moguce nacine ali ne shvaca.
najteze mi je kad mi kaze da bi htio stalno zivjet kod mene- naravno ja bi bila najsretnija da bi tako bilo no sud mi ne odobrava posto bivsi suprog ima kumu koje je glavna u centru za socijalnu skrb na zalost ( odvjetnik mi je rekao da je tesko protiv toga ali sa 12 god sam ce odlucit gdje zeli biti no jako puno je kod mene pa sam bar zato zadovoljna), no imam osjecaj da on kaze da zeli zivjet kod mene samo zato sto mu pruzim kolko god mogu-mada kad bolje pogledam znam da bi radije bio kod mene.
Jel ima koja dobar savjet kako rjesiti plac kad izgubi u igri i kako rjesiti iskoristavanje s obzirom na situaciju?




berny -> RE: Plač kod igranja (2.1.2012 20:03:45)

nije dobro da mu popuštaš. neki se rastavljeni roditelji ponašaju prema djetetu kao "vikend djed mrazovi". djeca to naravno iskorištavaju. to ih samo razmazuje i nije dobro za njih. nezadovoljni su jer zapravo trebaju granice. to im je razvojna potreba. bez obzira, dakle, što nije stalno s tobom dobro je da mu postaviš granice. lijepo je da mu daš izbor prije odlaska u kino i da se odgovorite koliko toga smije dobiti uz kino kartu. ako je dogovor 2 stvari neka to budu 2 koje on izabere.
što se tiče nezadovoljstva kod gubljenja... on je izgubio vašim razvodom . to mu nije drago. ne može to prihvatiti. zbog toga ne može prihvatiti ni druga gubljenja u životu. ipak, život je i biti će gubljene i dobivanje. postepeno će naučiti da je uredu ponekad izgubiti. bilo bi dobro da mu pokažeš na svom primjeru. npr. ako izgubiš neki fascikl ili ključeve (nedaj bog), pokaži mu da ti nije drago ali nije smak svijeta. svi ponekad gubimo i ne postoji čovjek na zemaljskoj kugli koji nije nekad nešto izgubio. i on je na ovoj zemaljskj kugli u igri koja se naziva život. igraj čovječe ne ljuti se i trenirajte gubljenje. sretno!




Stranica: [1]