Izbijanje zubića (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Luna21 -> Izbijanje zubića (17.12.2011 21:41:21)

Zanimaju me vaša iskustva s prvim zubićima,kada je počelo,kako su se bebači ponašali,i da li ste uopće uspjele skužit da
kreću zubići van,prije nego ste ih vidjele naravno?

Mi sada imamo 3,5mj.Al zadnjih mj dana si stalno gura ruku u usta,i žvače.Počeo je jako sliniti,a pred 3dana sam primjetila da
si jako žvače i donju usnicu.Ja se iskreno nadam da neće još prvi zubić doć,bar neka 2mj.Premali mi je još =( pokušavam ga i naučit na onu žvakalicu za zube,al bi se on igrao s tim i bacao,ne svidja mu se baš žvakat ju... a i onaj bezubi osmijeh želim još neko vrijeme gledati =)

Kako ste vi olakšale svojim bebačima izbijanje zubeka?

pincirotvajler -> RE: Izbijanje zubića (18.12.2011 11:35:39)

http://www.ringeraja.hr/clanak/rastu-nam-zubici_1021.html
http://www.ringeraja.hr/clanak/prvi-zubici-prava-su-muka_796.html
nama osobno calgel pomagao kod prvih zubića,kod kutnjaka ništ

ikica84 -> RE: Izbijanje zubića (18.12.2011 12:19:55)

i moj mali ima 3mj i poceo je gurati rukice u usta i da bali,on sad istrazuje svoje rukice pa ih gura,jos je rano za zubice.sad se desni pripremaju za zubice [sm=smiley1.gif] ja sam kupila jantarnu ogrlicu,jer sam sa prvim isto stavila i nismo imali nikakvih problema sa izbijanjem,malo je bio nervozan kad su mu trojke izlazile al sa ostalima nismo imali problema.prvi zubic mu je izasao sa 6mj.

jelena j. -> RE: Izbijanje zubića (18.12.2011 12:30:47)

nije to rano za zubice moja mladja curica je sa 3 mj dobila zubic a starija sa 3 i po,zubi su u pitanju sigurno ali ne mora znaciti da ce odma izaci to zna trajati i po par mjeseci

Luna21 -> RE: Izbijanje zubića (18.12.2011 14:15:50)

Znaci mogu racunat na zubice :-P hehe.Ma primjecujem zadnjih par dana da je sav neku nervozan,placljiv...pa me panika hvata.

A ovo sam cula za jantarnu ogrlicu,ona kao preko koze djeluje,i otpusta ljekovita svojstva? Smije nju i zvakati?
I koliko je to uopce "zdravo"? Ja sam pitala u par ljekarni jer sam cula da bi oni trebali imat,al nitko ziv nit zna za to nit ima

Bebač i ja -> RE: Izbijanje zubića (19.12.2011 0:20:34)

ma zaboravi ju...ne žvače se jantarna ogrlica,nego nosi oko vrata...neki naivci dopuštaju djetetu i da spava s tim oko vrata...navodno sprečava bol zubića itd...

uzmi CALGEL u apoteci i masiraj mu desni dva tri put na dan jako malu količinu na vrh prsta...

mojem mališi izašle dve donje jedinice u razmaku od tjedan dana...prvi izašao sa 4 i pol mjeseci..

Luna21 -> RE: Izbijanje zubića (23.12.2011 12:50:10)

Kupili smo gel,i vec mu par dana masiram,al nista,uzas..sinoc smo se satima plakali,svi skupa =(
Sve gore gore mu bude,a onda je jos vise razdrazljiv jer mu se spava,a ne da mu spavat bol.

Dal bi taj gel trebao i hladiti? Jer nisam primijetila to...

Vise stvarno ne znam kak mu pomoc,uzas kako je neutjesan =((

Bebač i ja -> RE: Izbijanje zubića (6.1.2012 23:58:25)

mislim da je ta bol zubića skroz individualna...
moj Ljepotan to odlično podnosi iako mu je stalno nešto u ustima,ima nekih noćnih vrištanja i dnevnih cendranja...
jučer skužila da mu rastu i gornji zubići,donja dva već imamo...
u principu,puno pažnje,maženja,igre odvlači mu misao na zubiće...

Indy -> RE: Izbijanje zubića (20.1.2012 19:05:48)

ja sam primjetila kod domija 2 bijele otekline kao 2 zubica ali u celjusti i moze se prstima napipati, to sam primjetila prije 3 dana i nikako da izadju. a, o slinjenju i trpanju svega u usta da nepricam. grize si sam svoj palac.

ana85 -> RE: Izbijanje zubića (23.1.2012 17:00:17)

Moja je počela slinit i gurat ruke u usta sa 2 mj., sa 4 mj sam skužila da ju dosta svrbi jer je sve grizla i bila je prilično nervozna. Prije 3 dana je dobila prvi zubić[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image],a ima 6 i pol mj., donju jedinicu, a vidim da će joj i drugi isto vrlo uskoro izbiti. Njoj nije bilo naotečeno, ni crveno zubno meso, al je bila nervozna i sve grizla. Ovak i onak ne spava, pa njeno nespavanje ne pripisujem zubićima.

ana85 -> RE: Izbijanje zubića (23.1.2012 17:02:34)

luna21 probaj s homeopatskim pripravcima. Ima ih u ljekarni i nemaju nuspojava

Indy -> RE: Izbijanje zubića (23.1.2012 18:00:31)

evo, napokon i mi imamo zub! jucer sam primjetila, samo se vrh zuba zasad vidi, a i osjeti pod prstom ostro. ja mu mazem sa calgelom, mislim da ne treba hladiti, nego on djeluje kao lokalni anestetik. nemamo problema sa spavanjem

Hubertica -> RE: Izbijanje zubića (24.1.2012 21:47:59)

Meni je jantar ogrlica bas ok, mali je manje cendrav i manje nervozan. Dva dana sam mu je zaboravila stavit i bas je bio skroz nemiran, a meni kasno kliker proradio da sam skinula ogrlicu i stavila je punit na sunce... Imamo i calgel i Gengigel junior ali ni to bas puno ne pomaze... Ali svakako ublazava ;) ... Samo neka vise izadu ti zubici
Jantar ogrlicu mozes ovdje narucit ( tu sam je ja bila narucila)i : http://www.jantar-nakit.com/

alessia -> RE: Izbijanje zubića (20.2.2012 21:50:01)

Ja sa starijim nisam imala problema oko izbijanja zubica ali sa mlađim imam jaaako...imamo 8 mj i niti jednog zubica,slini mjesecima  jako,,dajem mu puno vise tekućine,i onih zvakalica sa gelom pa mu to ohladim,,a najvise nam pomaze colgel kazu svi da je najbolji,,,djelovanje mu je za nekih 20-ak min ali mog malenog dosita smiri,,barem da zaspi...naravno imamo dana kad nam ni gel ne pomaze pa mu kapnem macčice paracetamola i prođe..pa ti vidi,,,hladni cajijici(ne prehladni)mu umiruju desni,,,hladni pire  od jabuke itd....

spongebob -> RE: Izbijanje zubića (22.2.2012 11:14:45)

imamo 5 mjeseci i dva donja zubića [sm=bravo.gif]

anastassia -> RE: Izbijanje zubića (26.3.2012 16:06:24)

mom su drugom djetetu izbili jedan za drugim 6 komada i to do sedmog mjeseca. Sa 7 mjeseci imao 6 zubića, a netko ne dobije toliko ni do godine dana.. heh. šta ćeš [sm=smiley1.gif]

Tratina -> RE: Izbijanje zubića (22.4.2012 23:08:19)

kad izbijaju petice? mali mi sve dude prožvače u 10tak dana i gurka ih skroz u krajeve. mislim da ga muče petice. ali mi imamo tek godinu i 5 miseci. jel petice izbijaju nakon druge godine? neće valjda ovako još pola godine???!!!
inače, još nam fale 3 trojke (imamo jednu trojku koja je tek provorila).

ucitelj -> RE: Izbijanje zubića (23.4.2012 10:51:28)

mi imamo skoro 10mj i samo dva dojnja zubica nismo imali neki problema samo bali puno ali takko je od njegova 3.mj a stavila sam mu jantarnu orlicu cisto jer ju je dobio i nezz ima li ili nema ucinka ali on nema ni placa ni temp al ko zna mozda je takav
usput evo ti link gdje se vodi rasprava o jantaru http://www.ringeraja.hr/forum/Jantar_ogrlica/m_610277/tm.htm

Tratina -> RE: Izbijanje zubića (23.4.2012 23:43:01)

ma već sam na toj temi o jantaru [sm=smiley36.gif]
samo sam tila pitat jel iko zna kad otprilike izbijaju petice...

Stranica: [1]