|
mirna -> RE: čokolino, medolino, keksolino... (14.11.2011 11:31:13)
|
Nisam davala do prve godine i čak više... Industrijske kašice sadrže ogromno šećera, dodatnih vitamina i svašta nešto... Sve to bebi nije potrebno. Zdraviji za bebu je običan gris ili palenta u mlijeku ili s vrhnjem ili jogurtom. Ako bebu prerano navikneš na sladke industrijske kašice, možeš imati probleme kasnije jer ti domaće hrane ne bude htjela jesti... Kasnije će se ionako navući na nezdravu hranu... Dok je beba beba ili dok je dijete malo imaš barem utjecaj na njenu prehranu i možeš pripremati zdrave, sviježe namirnice. Alternativa su i zobene pahuljice s jogurtom i bananom npr... Od kupovnih sam ja kupovala jedino milupa kašicu (onu s rižinim i koruznim pahuljicama bez glutena)... Sada naš mališan za mueslije kaže da su hrana za ptice, ali barem je kao beba zdravo jeo i skoro nikada nije bio bolestan... Svega 2 puta do sada je bio na antibioticima, tako da prehrana po meni itekako ima utjecaj na zdravlje djeteta. Naravno svaka majka sama odlučuje o tome i puno lakše i brže je pripremiti čokolino nego skuhati gris...
|
|
|
|