Ranice od izdajanja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

Poruka

uspavana -> Ranice od izdajanja (20.9.2011 21:17:24)

Čime mogu nekako zaštititi bradavice... jučer kad sam se krenula izdajati napravila mi se ranica na bradavici i baš je krvarila jako. Tako da se dana niti nisam izdajala jer koja mi korist da se mučim kad ne mogu krvavo mlijeko dati Marti da jede.

Gledala sam u dm-u, ali nisam ništa našla...ili mi je možda promaklo.
Jel koja od vas imala takvih problema?

Sad ne znam da li se to možda dogodilo zbog svih situacija stresnih, stresa općenito... pa sam se preforsirala malo....ili se dogodilo samo od sebe.
Hvala na pomoći!!

pincirotvajler -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 21:23:35)

ja melemom ali meni nije bilo tak jako
ima neki purelan..u ljekarnama pogledaj[sm=smiley1.gif]

magdalenaa -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 21:28:19)

ja se izdajem i glavno ti je da ručno malo mlijeka izdojiš pa namažeš bradavicu prije  nego počneš sa izdajalicom jer ako je vlažna lakše će ti uletiti u onaj livak i smekšat će se,a za ranice ti je super purelan krema je skuplja al je super i možeš dojiti s njom bebi nesmeta,,namažeš i ostaviš na zraku, ma brzo prođe,,,,i onda  možeš sa svojim mlijekom mazati pa pustiti da se osuše,al purelan je zakon,,,,,

Anoniman -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 21:49:32)

Ja sam srećom kratko koristila Multi-Mam liniju proizvoda, pomogle su mi komprese koje djeluju umirujuće i brzo zacjeljuju rane. Inače dosta su poskupe u ljekarni možda ti je jeftinija ona Purelan krema koju su cure navele. Meni je ostalo par komada kompresa pa mi pošalji adresu na pp ako želiš probati.
To je ovo ... http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/319/

Sretno

mamacita -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 21:55:50)

Sta su ti dr. rekli, kada bi ju mogla poceti dojiti? Sto se tice krvarenja prilikom izdajanja, i meni se znalo desavati, ja sam koristila melem, i kad sam mogla sto vise sam imala grudi samo prekrivene nakom pamucnom pelenom, da mi na zraku brze zacijeli. jer onako u grudnjaku sa jastucicem za dojilje, ni mrvicu zraka ne dodje do tamo.

uspavana -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 22:15:17)

Doktori vele da je Marta još preslaba za dojenje..a niti ja imam već toliko mlijeka da bi joj bilo za cijeli obrok. Tako da se sad izdajam koliko mogu (moram priznati da Hipp čaj za dojilje pomaže-ili se poklopilo pa imam više mlijeka od kad ga pijem) [sm=smiley1.gif]
pa onda kombiniramo njihovo i moje mlijeko (ovisi koliko ga imam)..ali sad već jedemo 45 ml po obroku-a ja imam mlijeka od 40-60 dnevno (ovisi kako koji dan)...

Možda ćemo probati dojenje jednom kad dođemo doma...
a imala sam već ranica kad sam došla doma iz bolnice, i na zraku je to brzo prošlo, al sad mi je problem jer sam većinu dana u bolnici... pa baš ne mogu biti bez grudnjaka....
al probat ću melem za početak...ako neće pomoći onda idemo u nabavke krema...

hvala vam!!

martina87 -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 22:18:23)

hej draga,probaj s ribljom masti to imas za kupiti u ljekarni nesto sitno dode.ali meni je jako pomoglo.sretna[sm=smiley1.gif]

drugasrecica -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 22:21:39)

Kako je pinci rekla, purelan je dobar. Imala sam ranicu na bradavicu i mazala je purelanom i brzo mi je prošlo. Ako me sjećanje ne vara dođe oko 70 kuna i od prirodnih je sastojaka koji nisu štetni za bebu. Ljubi Marticu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

berny -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 22:39:12)

drago mi je da situacija s Marticom ide na bolje.
meni je isto pomogao purelan. do sljedećeg dojenja ili izdajanjacika bi bila skoro ko nova.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
purelan ne moraš isprati s cike prije dojenja.

medo1 -> RE: ranice od izdajanja (20.9.2011 23:21:51)

Avent krema za bradavice.Malo je skuplja ali je zakon!!! Ne mora se ispirati prije dojenja. Ja mazala na prvi znak ragade i sve zacjeljuje

mayathebee -> RE: ranice od izdajanja (21.9.2011 0:20:08)

Meni je purelan pomogao, a stvarno je bilo gadno, komadići bradavica su mi se otkidali. Ja bi poslije dojenja i izdajanja prvo namazala svojim mlijekom, pustila da se osuši na zraku, i onda namazala purelanom.  

jagodicabobica -> RE: ranice od izdajanja (21.9.2011 9:12:02)

mazi bradavice sa tvojim mljekom i nekom kremom sto su cure preporucile
imas kupiti gumene,providne bradavice pa pokusaj pumpati preko nji..moja je mala dojila tako..

Ninaa -> RE: ranice od izdajanja (22.9.2011 14:09:49)

Meni je pomogla iz dm neka njihova krema to je mala tubica za bradavice baš i dođe nekih 10 kn,a probaj čim više piti nije bitno čega možeš i vode, barem se u mom slučaju pokazalo ko djelotvorno, kaj sam više tekućine pila to sam više mlijeka imala. Sretno cure

jagodicabobica -> RE: ranice od izdajanja (22.9.2011 14:19:55)

IZVORNA PORUKA: jagodicabobica

mazi bradavice sa tvojim mljekom i nekom kremom sto su cure preporucile
imas kupiti gumene,providne bradavice pa pokusaj pumpati preko nji..moja je mala dojila tako..

mislila sam na ovo [image]http://intra.sba-sweden.se/img/produkter/thumb/amningsnapp-621.jpg[/image]

Stranica: [1]