Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

višnja 27 -> Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 9:55:17)

Ovako cure imam pitanje, možda če zvučati glupo...al eto ja ču izvalit pa me vi izgrdite [sm=smiley36.gif]
...rodila sam prije mjesec i pol dana, i bila sam na pregledu nakon 6 tj. pa mi je gin. rekla da kao zato što dojim vjerovatno neču dobiti menstruaciju dokle god dojim...da većina žena tako....pa me sad zanima....da li mogu ostati trudna iako nemam menstruaciju kontam da mogu., al ajd...bolje da pitam, a još si onda kontam....a kak ču znati da sam trudna ak nemam menstruaciju...hhe....užas...

Ira_ -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 9:57:35)

Možeš ostati trudna, pa ako ne želiš još jednog bebača tako brzo, kontracepcija obavezno ili apstinencija[sm=jezicek.gif]

bubaMaja -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 10:07:02)

u principu dok ju nemaš ne možeš ostati trudna, ali PRIJE PRVE menge dolazi i PRVA ovulacija.. dakle možeš ostati trudna prije nego teoretski dobiješ menstruaciju...
većina žena dobije mengu do 4 mjeseca nakon poroda... ja sam npr. dobila nakon dva, tako nda se prvo nismo seksali onih 6 tjedana, onda nismo našli vremena, i već sam dobila prvu mengu (((

tako da nema seksa bez zaštite dok ne misliš imati bebu [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

mamacita -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 10:08:12)

Dobro dosla!!
Kontas ti ispravno. Mozes zatrudnjeti i bez te menstruacije nakon poroda. I ja sam dojila i zatrudnjela, dakle dojenje nije nikakva zastita od trudnoce.

pincirotvajler -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 13:09:24)

IZVORNA PORUKA: mamacita

Dobro dosla!!
Kontas ti ispravno. Mozes zatrudnjeti i bez te menstruacije nakon poroda.

wana -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 13:16:02)

poznanica mi ima klinca od 10 mjeseci i trudna je s drugim već 7.-i mjesec tako da očito ipak možeš ostati trudna :)

Bebys -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 17:26:50)

ne nasjedaj na nikakve price da se nemoze ostati u drugom stanju dok se doji i nema menge...ni slucajno...itekako se ostane u drugom stanju...i to jako brzo..

i nemozes znati sto je najgore...znam iz bliskog iskustva...dok ne vidis neke simptome...trudnoce ako ih uopce ima...

chichina -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 22:03:42)

a što se tiče toga da većina žena ne dobije mengu sve dokle doje, ne znam... ja ne znam nijednu svoju priju koja nije dobila mengu za vrijeme dojenja[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sve do jedne su je dobile nakon par mjeseci. nekako si mislim da je možda prije to vrijedilo, al danas više ne - mi žene smo evoluirale, najviše zbog drugačije prehrane i načina života [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

kupa -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (3.9.2011 23:26:17)

Znam curu koja je odmah nakon poroda ostala ponovno trudna, dakle naravno da možeš ostat trudna iako kažu da je to teoretski ne moguće. Ali gledajući tako da neke žene uspjevaju zatrudniti već nakon prvog puta a neke se trude mjesecima i ovdje se radi o tome. Zato odaberi neki od brojnih načina kontracepcije, osim ako ne želiš malu razliku među dječicom[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

njanja -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (4.9.2011 8:58:32)

naravno da mozes ostati trudna, iako nemaju žene menzis, mogu imati ovulaciju.
preporučam, u najmanju ruku, obavezne kondome jer prekinut snošaj nije kontracepcija...

inesica -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (4.9.2011 22:05:18)

IZVORNA PORUKA: Bebys

ne nasjedaj na nikakve price da se nemoze ostati u drugom stanju dok se doji i nema menge...ni slucajno...itekako se ostane u drugom stanju...i to jako brzo..

i nemozes znati sto je najgore...znam iz bliskog iskustva...dok ne vidis neke simptome...trudnoce ako ih uopce ima...

Ziva istina, i ne nasjedaj. A mozes i dobiti menstruaciju, iako dojis. Tako je bilo kod mene!

višnja 27 -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (7.9.2011 20:56:44)

pa kontala sam ja...nešto mi tu smrdilo [sm=smiley36.gif], a to za menzu mi je gin. na pregledu rekla da kao pošto dojim, neču dobiti dokle god dojim, i još gleda na ultrazvuku, kao nevidi se da ču uskoro dobiti menstruaciju...pitaj boga... baš bi mi trebalo da ostanem trudna, djete 2 mj. a ono op....[sm=duda.gif]drugo..a ni neskontaš...hehe ni za ovo prvo nebi skontala da mi nije kasnila... simptomi... 0 bodova...uglavnm...ako se i stignemo seksati...trebamo zaštitu hehe...to je zaključak[sm=bravo.gif]

pepeljuga -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (7.9.2011 20:58:46)

Ja doila vise od godine a menstruaciju dobila dva miseca posli poroda a i brzo ostala opet trudna[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

višnja 27 -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (7.9.2011 22:50:10)

eto znači dokazano [sm=jezicek.gif]...hvala cure[sm=bravo.gif]

Rebeka -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (19.9.2011 15:32:54)

Meni je moj g. rekao ništa od kontacepcije dok dojim-jedino spirala ili prezervativi...
Spirala ne dolazi u obzir, a prezervativi, ajme majko koja komplikacija[sm=zmeden.gif]

Luna21 -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (12.12.2011 13:08:19)

Ja sam prvu mens.dobila odmah mj i pol nakon poroda,mislila sam da nece bit mozda onako "prava",ali bome je bilo.Iako sam bila par dana prije toga na pregledu i dr mi je rekao da sljedecih mj dana sigurno necu dobit menst.i da se ne moram paziti -.- da,vidjela sam...
To nitko ne moze znati kako necije tijelo funkcionira,a ovulacije imas 2tj prije prve menst,a ko zna kada je to?!

TanjaP -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (16.1.2012 12:22:12)

Zanima me nešto drugo.Naime željeli bismo drugo dijete odmah mada sam ja rodila prije 3 mjeseca(zbog godina 39).Gin je dao zeleno svjetlo,jer je sve uredno. Interesira me ona druga strana.Da li naš tata može na porodiljni ako ga ja prekinem i odem na bolovanje (održavanje trudnoće).[sm=zmeden.gif] Ima li tko kakva saznanja?Ako da kolika je naknada tada.Prvo održavanje trudnoće sam imala max. cca 4200kn

ruwenzor -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (16.1.2012 14:11:07)

Prvih 6 mj je rodiljni dopust i "odrađuje" ga mama, drugih 6 mj je roditeljski dopust, može i tata, i njemu onda traje čak 8 mj [sm=smiley1.gif]
Za određivanje naknade je svejdeno jel mama il tata na dopustu, određeni su maximumi (za rodiljni mislim da je oko 4800, a za roditeljski oko 2800), a ako je plaća niža od toga onda je naknada jednaka iznosu plaće.

TanjaP -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (16.1.2012 22:13:59)

OK..DAKLE AKO JA PREKINEM NAKON 6 MJESECI PORODILJNI I AKTIVIRAM BOLOVANJE MUŽU ĆE SE OBRAČUNAVATI PROSJEK PLAĆE..A KOLIKA ĆE ONDA MOJA NAKNADA BITI AKO OTVORIM PONOVO BOLOVANJE, MISLIM ŠTO SE GLEDA S OBZIROM DA SAM JA BILA NA ODRŽAVANJU TRUDNOĆE PA NA PORODILJNOM OD 2 MJESECA 2011.INAČE SAM STALNO ZAPOSLENA S NEPREKIDNIM RADNIM STAŽOM OKO 14 GOD OD ČEGA U ZADNJOJ FIRMI 5 GOD.

pepeljuga -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (16.1.2012 22:45:37)

Muz nece dobivati prosjek place nego maksimalnih 2660,nisam sigurna u tocni iznos....a za tebe nisam sigurna al mozda bi bilo dobro da odes raditi 2-3 mjeseca bas zbog prosjeka[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

TanjaP -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (18.1.2012 8:43:20)

uh to je i najveći problem...naime odselila sam se iz svog grda jako daleko...nema šanse povratka na staro radno mjesto...zato sam i htjela,između ostalog ,odmah na drugo dijete zbog tog da eventualno novo radno mjesto(AKO GA USPIJEM NAĆ S OBZIROM NA OVAJ CIRKUS OKO NAS), ne dovodim u pitanje zbog porodiljnog...

Andrjana -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (5.3.2012 18:39:51)

eee i ja sad imama takav problem , proslo vec mjesec i pol od porođaja , i sad imam uzasne grčeve , bila sam danas kod ginekologa i on je rekao ako me nastavi jos 3 dana bolit stomak da sam trudna , a ja malu dojim jel ja mogu znat po maloj ako sam trudna oce ona imat kakve siptome .. ?? i koristili smo kondome , i nije da me boli stomak već me grči , al od dns popodne me nije nikako , to me zna uvatit samo preko noći ? pa jel moguće da sam trudna ? :O

Ninaa -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (5.3.2012 23:29:35)

Po meni je to glupa izjava od doktora ak imaš grčeve si trudna, pa nek te pregleda i ustanovi jesi trudna ili ne, otiđi na pregled i na uzv pa će se vidjeti. Ili izvadi krv. Kupi test na trudnoću i napravi ga. Ja sam dojila 11 mjeseci, a mengu sam dobila 6 tjedana nakon poroda. Možeš ostati trudna ako niste koristili nikakvu zaštitu

Indy -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (11.3.2012 11:43:12)

ja sam nakon 3mj od prvog poroda imala grceve, onako povremeno i trajalo je tako nekih 3mj kad sam dobila mengu. sad isto osjecam grceve vec 15ak dana, ali jos nisam dobila i mislim da nisam trudna. ta doktorova izjava je totalno glupa.

Tratina -> RE: Zatrudnjivanje nakon poroda!!! (14.5.2012 23:50:46)

mislim da su grčevi od vraćanja maternice. često dok žena doji može osjetiti grčeve. mislim da se tokom dojenja maternica brže vraća u prvobitno stanje.

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>