ticino masa (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

elle1 -> ticino masa (1.9.2011 23:07:35)

postoji li kakav jednostavniji recept,bez glukoze ,fruktoze i takvih stvari...?

lidac0605 -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:17:37)

Da-kupiš gotovo [sm=jezicek.gif]
šalim se...kolko ja znam ne.Pa kaj ti je tu komplicirano-fruktozu kupiš u dmu,glicerin u apoteci,dodaš želatinu i šećer u prahu i piči!

natalijax -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:22:30)

ja pravila,imaš na colinark
5dkg biljne masti
pol kile štauba,ja stavila 10dkg više
3 žl lim.soka
2 žl.vode i to kuhaj,Ukucaj u colinarku pise ti sve detalnjo

elle1 -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:29:43)

sad sam nasla taj recept na coolinarki i sutra cu ga probat,jel se moze ranije pravit pa u frizider il je bolje da je tek napravljeno?,hvala

elle1 -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:30:56)

i natalijax kako ti je ispalo?jel se dobro razvlacilo?

natalijax -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:35:51)

IZVORNA PORUKA: elle1

i natalijax kako ti je ispalo?jel se dobro razvlacilo?
ispast če ti ko kamen,i nečeš moć rukama izmjesit,uzmi nož i struži u lističe i onda mjesi,ja sam na foliji valjala i pravila neke figurice,samo kad budeš stavljala boju bit če ti mljackavo,vrati u frižider nek se mal stegne i opet bude fino

natalijax -> RE: ticino masa (1.9.2011 23:38:40)

e da i ak češ stavljat preko cjele torte,vjerovatno če ti se mal i pokidat ,malo zagladi sa mokrom žlicom

katy mama -> RE: ticino masa (2.9.2011 7:23:49)

ja sam radila sa bombonama (onim pjenastim) malo vode i secerom(nakon 2 pravljenja sad mogu sve stavljat otprilike)

nisam maslo stavljala [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

i bilo je super
ako bi se malo osusilo na zraku ili ako se stvrdne samo nazad u mikrovalnu i bude [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
i meni nije pucalo nimalo

pufna* -> RE: ticino masa (2.9.2011 7:36:53)

moj prvi neslavni pokušaj je bio s bombonima, neznam, nikako nisam mogla umjesiti smjesu, sve mi se zaljepilo za ruke, užas jedan, završilo u smeću. drugi sam radila po receptu iz minjine kuhinjice, imaš i video prikaz, savršen! negdje sam morala ubrljat, kupila sam bezvezne boje, nikako schwartau, tako nekako se zovu, boje su bile preblage, nikako nisam mogla dobiti one jake boje koje sam trebala (bumba), tako da sam nabrzinu izvukla stvar, iscrtala hello kitty.. boje iz plodina su okej, a jeftine.

elle1 -> RE: ticino masa (2.9.2011 8:02:04)

meni treba crvena boja pa sam mislila da stavim ekstrakt od maline,jel moze tako?ili trebam bas kupiti posebnu boju

elle1 -> RE: ticino masa (2.9.2011 8:02:49)

joj sta cu kad nisam nikad pravila pa nemam pojma

marijola -> RE: ticino masa (2.9.2011 9:53:22)

a zašto ti je problem kupit fruktozu? pa to je obični voćni šećer koji imaš kupiot u bilo kojem dućanu
bojim se da ti extrakt maline neće bit dovoljan, ostat će to rozo a ne crveno. imaš u konzuma kupit boje u prahu, 15 kn komad, prizvođač sonex

marijola -> RE: ticino masa (2.9.2011 9:55:51)

http://www.coolinarika.com/recept/ticino-fondan-masa-provjereno/

ovaj recept ti je izvrastan, ja ga radila

elle1 -> RE: ticino masa (2.9.2011 10:24:16)

hvala curke pogledat cu u konzumu :)

pticica -> RE: ticino masa (26.11.2011 14:29:25)

Marshmallow fondant- nova masa za oblaganje i dekorisanje= [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/9/b/9bd536aee1aa5e97256028fb0b0f7c27_content_medium.jpg[/image] Sastojci 250 gr marshmallow-bijeli 500 gr secera u prahu 1,5 kasike vode
secer u prahu za ra Priprema 250 grama marshmallow
sa 1,5 kasikom vode prelijte pa stavite u mikrovele da malo odmekne toliko da se moze mijesiti .Uoriginalnom receptu pise da se na pocetku radi sa mikserom ali ja sam radila rukom .Ako nemate mikrovele marshmallow otopite nad parom u cjediljci bez dodavanja vode ili u rerni isto sa vodom kao u mikrovele.Marshmallow OTOPITI ne rastopiti znaci samo malo da se ugrije i da se moze raditi rukom da nije vrelo po prstima.Prvo stavite pola kolicine secera i onda dodajete i ostalo postepeno mijesajuci .Masa je dobra kad mozete da je valjate u rukame kao loptu a ne lijepi se za dlanove .Bitno je da nemozete pogrijesiti -ako je smjesa rijetka dodajte secer ako je tvrda malo je ugrijte u mikro ili na pari ponovo malo navlazite .Masa je tako dobra za oblaganje da je mozete tako lako raditi ne razvlaci se , ne puca ne susi se brzo ali ne i dugo.Ako dodajete tecne boje ponovo dodajite secer u prahu dok ne dobijete zeljenu cvrstinu
Zelim vam puno uspjeha i radosti koliko sam je ja imala sa ovom masom

savjet
marshmallow kupim u marketu gdje stoje bombone one kako ih ja zovem spuzvaste ima ih raznih boja ali i bijelih a moze masa da stoji i do 120 dana ako je umotate u prozirnu frisch foliju i u hermeticki zatvorenoj posudi

sa cokolinarke

Stranica: [1]