Kraj trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


Luna21 -> Kraj trudnoce (27.8.2011 11:05:00)


Drage moje!

Evo nama je ostalo jos 3tj do kraja.
Pa sam Vam se htjela javiti da cujem kako je vama bilo pred kraj trudnoce...
Ja sam bila prije tj dana na kontroli i dr.kaze da sam se otvorila za prst,sada opet idem u pon pa cemo cut kakvo je stanje.
Sve teze mi postaje i nosit ga,i nikako da se namjestim nit za sjest nit za lec,strasno... :-P
Al zanima me da li se i vama ovo dogadjalo i sta to znaci,naime,ovaj tj me je vec par puta jako "probadalo dolje". Na par minuta,i prodje. Ali nocas me
je toliko probadalo i boljelo,da me je cak probudilo,i trajalo dobrih 20min. Procitala sam negdje da je to normalno pred kraj,takva bol, zbog spustanja
bebe.Da li je i vama mozda tako bilo??




nemammaste -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 11:09:32)

Mene je kroz cijelu trudnoću nešto probadalo,nisam sigurna da li je pred kraj to bilo jače izraženo.Ako si se već malo i otvorila,mislim da je to sasvim normalno.Pa ti si onda već i u terminu,ako ti je ostalo 3 tj.Ja se jedino sjećam da sam se već jedva kretala pred kraj i da sam se osjećala ko prekooceanski brod,strašno.Nikako se namjestiti.Još malo ajde! [sm=smiley1.gif]




wana -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 11:59:13)

meni je termin 26,9. . bila sam prošlu srijedu na pregledu i slijedeći mi je tek 7.9. [sm=smiley13.gif] i mene je probadalo u donjem djelu trbuha, pitala sam dok i ona je rekla da je to normalno za zadnje tjedna. ni ja se ne mogu namjestiti ni naspavati pošteno,al još malo i ta "muka" će nam se isplatiti. drži se :)




emaemily -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 12:02:15)

Meni je termin za 6 tjedana na pregledu sam bila prije 2 ipo tjedna i sad cu opet za koji dan .. nisam bila otvorena ali vanjsko usce ulozivo za prst i receno mi je da odmaram i pazim se.. e sad mene vec par dana kukovi razvaljuju i trtica.. inace sam i prije trudnoce bila na fizikalnoj terapiji jer sam imala problema s donjim dijelom ledja i mislim da je to sad normalno .. ja nemam nikakva probadanja osim sto me uhvati neko zarenje u predjelu janika, barem gdje su bili prije trudnoce :) Sad da li se ja otvaram pa me zato bole kukovi ne znam..ugl. ja samo cekam da udjem u 9. i bit cu mirna jer cijelu trudnocu sam se morala malo paziti pa vise dosadilo.. Sretno ti i nadam se da ce sve biti dobro. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mm1209 -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 12:22:13)

Meni je termin za 2 tjedna i to probadanje je normalno, mene već 2 tjedna tako probada i boli. Isto sam prst otvorena i teško mi je namjestiti se. Još malo pa će to sve proći...[sm=smiley1.gif]




Bebys -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 12:26:16)

SRETNO SVIMA




mm1209 -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 12:33:31)

hvala bebys [sm=smiley1.gif]




drugasrecica -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 12:43:28)

U obje trudnoće su mi pred kraj bila učestala stezanja, priprema maternice za porod i nije baš ugodno. Stomak bi mi se skroz stvrdnuo i trajalo bi par minuta. Prvi put sam rodila 7 dana prije termina a drugi put 2 dana nakon. Nikad nisam vidjela taj famozni čep, pri kraju sam stalno išla u wc, nisam loše spavala, al znala bih se probudit tek tako usred noći i ne bih opet mogla zaspat. I da, baš je bilo teško nać dobru pozu za sjedenje. Smišno mi je bilo i kako bi se okretala u krevetu s jedne na drugu stranu pridržavajući stomak [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Sretno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image] Još malo i stiže beba




Luna21 -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 14:17:52)


Hvala puno svima!

Ma meni sve teze i teze postaje,o spavanju i sjedenju da ne pricam. U trbuhu nemam nikakvih nit bolova nit probadanja,zna me jedino nekad uklijestit zivac kad se on namjesti.
Ali ovo je bas grozno,i to tocno dolje probadanje,ko s iglom. I evo maloprije opet..Vjerujem da je u trudnoci sve to normalno,vidim da je i vama bilo tako,ali opet,dal upucuje to na nesto? Osim toga da mi se blizi termin :-P Ja ne znam kak je vama bilo,al mene ubija vise ovo iscekivanje i napetost,kad ce,sta gdje i sl. Jedva cekam da krene to sve i da dodjemo domeka iz bolnice =)

Cure,vama takodjer sretno i zelim da nam svima sto lakse i bezbolnije prodje ovo =)




mala99 -> RE: Kraj trudnoce (27.8.2011 14:25:28)

I meni je bilo grozo, posebno zadnjih 15 dana. Možeš misliti da me stalno boljelo i stezalo da kad su počeli trudovi nisam znala da li su to trudovi ili normalna bol, užaš! Inače uopće zadnjih 10-15 dana nisam spavala tako da sam se ponekad pitala da li ću  imati snage roditi. Znam da vam je teško, još malo izdržite i proći će sve! Sretno cure!




rajka0 -> RE: Kraj trudnoce (1.9.2011 17:57:47)

Evo žene, ja sam nova na forumu, ali pred kraj trudnoće. Termin mi je 28.09. Jučer mi se dogodilo nešto što mi se nije dogodilo u prvoj trudnoći. Za prvu sam bila naručena na porod, ali sada se nedam do zadnjeg. Jučer sam primjetila onaj famozni čep (nadam se da je to to, kako su opisivali), pa me sad zanima jedno. Da li ima tko saznanja šta o tome? Jer mene naime nagovaraju da nazovem svog doktora, ali mene je strah jer je i on dosta veliki paničar i odmah bi me poslao da ležim u bolnici, a ja želim stvarno osjetit doma trudove i doći roditi, a ne oper 13 sati provest u bolovima u rađaoni.




Sonyhka -> RE: Kraj trudnoce (1.9.2011 19:31:30)

Kažu da čep može ispasti par sati do 2-3 tjedna pred porod, tako da je moj savjet da se opustiš i ne obazireš... Ako želiš čekati do kraja, čekaj ili trudove (kažu što kraći razmak) ili plodnu vodu.
Ja sam isto na samom kraju, termin 21.09., otvorena 4cm i bez cerviksa, beba jako nisko - očito se nekome žuri vanka... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Al bolovi su tu, kao i svima... Jedva sjedim zbog trtice koja ubija, a zdjelica me boli i prepone već 2 mjeseca kao i stidna kost - kažu da je to širenje kosti, da je dobro. Isto probadanja dolje, na koja se više ne obazirem. Samo me strah da zbog svega toga neću prepoznati prave trudove, a imam osjećaj da će moj malac vanka već na samom početku trudova, on je već na priprema pozor... fali SAD! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Dok nisam ušla u 9. mjesec bila sam kao na iglama i sve osluškivala, svaku malu bol. Sada sam opuštena, i pretpostavljam da je sve to normalno, da se tijelo priprema na bebača.




mala99 -> RE: Kraj trudnoce (1.9.2011 20:55:11)

Svakako i obavezno odi do doktora da provjeri da li je čep ili neko nedaj Bože drugo krvarenje, ipak ti imaš još 20-tak dana do poroda. Inače meni je čep ispao dan prije trudova, ali ja sam već bila prošla termin pa sam čekala trudove doma.

Ispadanje čepa spada u početak poroda, ali ti se svakako javi doktoru da ustanovi da li je to, to i sretno![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




rajka0 -> RE: Kraj trudnoce (1.9.2011 21:45:06)

Od kad mi je ispao čep strašno me bole leđa, al u ponedjeljak kad sam bila na pregledu nisam bila otvorena (reko mi da za vršak prsta), al da je beba skroz nisko. Drugi tjedan idem ponovno kod njega i na ctg i ultrazvuk. Na baš je bio smeđi prošaran sa žilicama. Ne znam kaj da radim al iskreno bojim ga se zvati jer će me odmah poslat u bolnicu, a strah me da se ne ponovi prvi porođaj. Vidjet ću sutra kad radi, pa da otiđem do njega, jer od trudova ni t. Reko mi je da bi to moglo biti ranije jer je beba od početka jako nisko.




ruwenzor -> RE: Kraj trudnoce (2.9.2011 14:21:53)

Meni je čep ispao 6 dana ranije, frendici 2 tjedna prije poroda. Ako uredno osjećaš bebu mislim da nema mjesta žurbi. Sretno!




lanays -> RE: Kraj trudnoce (2.11.2011 23:54:19)

Imam bolove u preponama i bolove u leđima i sad su mi se pojavili i povremeni bolovi kao da trebam dobiti menstruaciju al neznam dal su to kontrakcije ili samo bolovi jer ne osjetim nikakva stezanja maternice (mislim možda je to to a da ja ne lužim).
ostalo nam je još svega 10 dana i bila sam danas u trudničkoj i napisali su mi da je cc uloživ do uu koje se ne forsira. Dal itko zna kaj bi to značilo i što bi značilo uterus toniziran?
Dokror je reko da je sve ok i da se priprema za porod no svejedno bi me zanimalo što to znači što je napisano tamo!?molim vas pomoć!




ivanajan -> RE: Kraj trudnoce (24.11.2011 19:49:25)

ej...imam jedno pitanje,nije skroz vezana uz tu temu,ali posto nema druge teme otvorene na to pa se nadam da ce neko mi odgovorit na moje pitanje [sm=zmeden.gif]! sad sam u 38 tjednu trudnoce,termin poroda mi je 05.12,i sad prije dva dana sam bila kod svog ginekologa na pregledu i on meni veli da termin poroda po mengi zadnjoj mi je 05.12, a po uzv 15.12 [sm=zmeden.gif]!! ,i da se ne iznenadim ako se to desi,mislim sad se on meni sjeti to reci [sm=smiley7.gif]?! radila sam na pocetku trudnoce beta hcg ono kaj ti vade krv da vide dali si trudan i koliko i sve mi odgovara da bi mi bio termin 05.12...sad mi nije nis jasno,u 36 tjednu trudnoce bebina tezina je odgovarala mojem tjednu trudnoce tako da...neznma stvarno,moze koja pomoci [sm=zmeden.gif]?? ima tko iskustva??




fiola23 -> RE: Kraj trudnoce (29.11.2011 9:11:04)

meni se dogodilo suprotno...po zm mi je termin 1.01.,dakle još 4 tj otp i sad prije tjedan dana na utz kaže meni moj dr da bi moglo prije,naime,utz kaže 17.12.bebica je malo veća...imam dijabetes i na inzulinu sam al su svi nalazi pod kontrolom,tj savršeni...pa sad,ja si računam da bi mogla rodit između ta dva datuma,ako ne prije...duže me nebudu držali zbog šečera,a prije bi mogla jer sam se počela otvarati...tak da sam i ja malo zbunjena,al evo,čekam...s tim da meni moj dr radi ult od 20 tt svaki put jer sam prvu trudnoću izgubila sa 26tj...i do zadnji put je bilo sve da mi je termin 01.01...neznam,al evo,ja sve spremila,još neke sitice i čekam...još 10 dana i mogu rodit bez straha[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamica29 -> RE: Kraj trudnoce (29.11.2011 9:23:12)

Sretno Fiola, držim fige da prođe čim bezbolnije[sm=smiley1.gif] i da čim prije ugledaš bebicu




mamica29 -> RE: Kraj trudnoce (29.11.2011 9:24:32)

koji ti je doktor? napiši u pp




Stranica: [1]