Lažna menstruacija - mit? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Nadamo se zajedno

Poruka

Sunshine28 -> Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 9:33:11)

Svo ovo vrijeme od kada vijamo bebu muci me jedna stvar - tzv. "lazna menstruacija".
Da li je to mit ili se dogadja? Ima li netko iskustava?
Procesljala sam internet na tu temu i naisla na zabrinjavajuce izjave zena da su u pravilu po dva mjeseca znale dobivati M uredno, obilno, uobicajenog trajanja i da su na kraju tek u trećem mjesecu saznale da su trudne!!!
Kako je to moguće?
Pomozite, zabrinuta sam. Ja cesto imam jake glavobolje koje ne prolaze bez ibuprofena, imam i problema sa cirkulacijom pa i zato moram ponekad (posebno ljeti) uzimati tablete koje mogu šteti bebi...a ako cemo biti iskreni, iako mm i ja izbjegavamo zbog bebe alkohol, tu i tamo u drustvu popijem i koju casu vina viska...Sve to kroz dva mjeseca ne moze nikako biti dobro za plod....

Krky -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 10:28:42)

Hmm...nisam baš shvatila jesi li trudna ili sumnjaš u to. Što se tiče alkohola i tableta - sigurno da nisu dobri, ali ne vjerujem da u tolikoj mjeri mogu naštetiti. Brufeni i ibuprofeni se pogotovo izbjegavaju, ali ih je moja prijateljica pila u kasnijoj trudnoći zbog nekih bolova jer ništa drugo nije pomagalo. Ja sam ih u trudnoći zamijenila Lupocetom jer sam imala jake glavobolje. Je da sporo djeluje i da je slabiji, ali jedino je to koliko toliko sigurno da bebi ne šteti. E sad: alkohol tu i tamo....nisam uvjerena da i to može štetiti ukoliko to stvarno nije redovito i nije opijanje. Naravno, sve pod uvjetom da je trudnoća sama po sebi zdrava i uredna, da je s plodnošću oba partnera sve ok. A ovo s menstruacijom...hmmm...koliko sam ja čula iskustava, te lažne menstruacije nisu bile iste kao ona prava: više su to bili tragovi ili nekakav smeđi iscjedak. Ako je bilo baš krvarenje može biti da je kakav hematom u pitanju, i nisam baš sigurna da bi se pojavljivalo u redovitim razmacima kao prava m. A to da može trajati mjesec-dva-tri - može, da se trudnoća može previdjeti, da može biti bez nekih tipičnih simptoma prva dva-tri mjeseca - isto može.

Sunshine28 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 10:52:52)

Nisam se dobro izrazila...

Ovaj mjesec mi je [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bila malo cudna - krace trajala, manje oblina i tako...pa sam pomislila da bi to mozda mogla biti ta "lazna" menstruacija o kojoj se toliko po netu prica. U tom duhu me zanimalo da li postoji netko sa stvarnim iskustvom - zena koja je imala urednu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] mjesec-dva i da je tek kasnije shvatila da je trudna...da mi kaze kako je to izgledalo...

Sve kako se ne bi dovela u situaciju da sam trudna, da to i ne znam i da nastavim uzimati lijekove i alkohol (iako, ponavljam, oboje izbjegavam....lijekove uzimam samo kada moram, a koju casu vina kada se nesto slavi...)

lavica81 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 12:08:34)

iskreno čula sam za slučajeve kad su cure imale menzes a bile su trudne, ali nikad nisam pitala je li im to bilo kao prava menstuacija ili ne.

što se tiče tableta popričaj s ginekologom i reci da želiš ostat trudna i pitaj postoje li kakve zamjenske tablete koje bebi ne štete.
što se tiče alkohola potpisujem Krky, a ako želiš biti sigurna jesi li trudna napravi test svaki mjesec da budeš sigurna. pogledaj na e bayu ili amazonu, prodaju ih po 20, 30 ,50 komada za malo novaca (one u obliku trakica) a pouzdani su (meni su pokazali trudnoću)

sretno

Sunshine28 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 13:05:44)

Hvala Lavice! potrazit cu te testove... i meni je palo na pamet da jednostavno svaki mjesec nakon [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] napravim jedan, ali nisam bas u situaciji da bacam novac...

mala pcelica -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 13:25:21)

evo moja mama dok je samnom bila trudna nije znala jer je imala normalne menstruacije 3 mjeseca,stim da je treci mjesec dobila odliv i otisla kod dr i ovaj kad ju je pregledo kaze :gospodjo pa vi ste trudni 3 mjeseca [sm=smiley1.gif] moja mama je tad imala 40 godina mozda je i to bio uzrok tome...poslje vise nije krvarila i normalno je iznjela trudnocu tj. mene do kraja [sm=smiley36.gif]

Sunshine28 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 13:49:25)

evo, tocno me ovakve price plase [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ako ima tko na nasoj ringeraji da zna zanima me kako je tako sto moguce?!

Anoniman -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 14:16:14)

DRAGA MOJA DA TI ISKRENO REČEM ŠTO MISLIM? MISLIM DA TI OČAJNIČKI ŽELIŠ ZATRUDNIT PA SE HVATAŠ ZA TU OPCIJU JER TO SE RIJETKO DOGAĐA,AKO SUMNJAŠ DA SI TRUDNA KUPIŠ SI TESTIĆ OD 30 KN NAPRAVIŠ POSLJE MENSTRUACIJE I BUDEŠ SIGURNA ! ALI ŠANSA DA SE IMA MENSTRUACIJA I BUDE TRUDAN JE 1:10000 ŽENA!

bubaMaja -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 14:33:53)

Anonimna nema potrebe za deranjem ...

moja mama je imala samnom tri menstruacije i sve je bilo ok... nije to toliko rijetko, pogotovo jedan mjesec, ali nisu tako obilne kao "normalne"

jedino kako ćeš znati je da provjeriš testom ili odeš vaditi betu?? ne moraš nakon svake menge to raditi nego kad se sve stvari poklope...

malo alkohola neće štetiti , za tablete ne znam ... pusti redovne dušebrižnice i furaj svoj film! ako želiš bebu samo naprijed, 90% beba začeto je uz malo alkohola i sve su ok

Juanita -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 15:00:37)

ne postoje lažne menstruacije, postoje krvarenja u ranoj T koja mogu sličiti na menstruaciju, ne moraju nužno značiti prekid trudnoće, ali u pravilu se svako krvarenje u T treba uzet za ozbiljno.
kupi test jedino ti je rješenje ako sumnjaš.

Anoniman -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 16:44:18)

nije deranje,zaboravila sam na velika i mala slova,ali mi je grozno što svi dajete lažne nade ženi i uvjeravate da je sve moguće, moguće je ali rjetko,a ona ako sumnja danas je 21 stoljeće,pa ima testova od 20ak kuna,bete...a očito ima nekih poteškoća u zatrudnjivanju čim ide na sve moguće solucije i doslovce se hvata za slanmku! samo sam realna i iznosim mišljenje! želim joj svu sreću,čudi me da je niste počeli uvjeravat da kupi test i stvarno umisli da je trudna iako daj bože da je ili da joj se ta želja što prije ostvari! sorry iskrena sam jer to je stvarno rjetkost,koliko žena ima na ringeraji,a od njih je  trudnoću i menstraciju imalo maximalno njih 5-10 ,a ostalima se tek po izostanku menstruacije potvrdila trudnoća...

bubaMaja -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 17:12:29)

pa si joj ti došla reći veliku ISTINU jer smo mi sve lažne babe vračare???
i to pod anonimna forom??? ma daj...
svjesna je i opna sama da od lažnog uvjeravanja bebe ne nastaju, ali tvoj pristup je kao da žena treba dva kubika cigle,a ne želju koja nam je većini u genskom zapisu??

kad malo pročitaš što smo svi mi napisali i iza toga priče žena koje su stavile te komentare, onda ćeš i uvidjeti da nju nitko ništa ne uvjerava, samo govorimo svoja iskustva...

sve da se žena i lažno nada, da si utuvi da je trudna sve do poroda... pitanje je tko ima pravo suditi joj

marsupilami -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 17:47:16)

poslije svega što sam vidjela i pročitala znam da nije nemoguće da žena ima tzv.menstruaciju, krvarenje nazovite kako hoćete, u trudnoći u vrijeme očekivane menge, to nije toliko ni rijetko, dajte samo pogledajte na youtubeu ili Discovery Healthu dokumentarce   - I DIDN'T KNOW I WAS PREGNANT-    a ima ih ihihi žena koje ne samo da su imale krvarenja i simptome identične menstruaciji, nisu uz to imale nikakve simptome trudnoće te užasnute gledale doktora koji im je rekao da upravo rađaju kad bi došle u bolnicu s neizdrživim bolovima, ima ih čak i sa blizancima [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mamacita -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 17:47:49)

OMG, pa zar zaista je potrebno postati anoniman da bi se bez griznje savjesti moglo nekome dati iskren savjet. Anonimna, mogla si sve to reci sa normalnim nickom jer sve sto si rekla ima smisla. Ja isto nisam dozivjela da imam normalne menzise dok sam bila rano trudna, a hvala Bogu, bila sam trudna 4 puta. Uvijek mi je ona menstruacija nakon oplodnje bila slabija, smeckastija i nije trajala uobicajeno dugo. No, unatoc svemu tome nikad nisam niti skontala da sam truidna sve do nekih 4 ili 5 tjedana. Mala je vjerojatnost da bi mogla unistiti ili ostetiti plod na nacin koji si navela. Uistinu, pice uopce izbaci ako imas bojazan od toga. To uopce nije kao da MORAS piti, dok ljekove mozda MORAS uzimati. Pa barem jednu opasnost svjesno ukloniti je svakako plus. Posebno ako ljekove ne smijes na svoju ruku iskljuciti. Da sam na tvome mjestu, ja bih sebi kupila par testica, i koristila bih ih periodicki, no jedino ako sumnjam na trudnocu, jer nema smisla testirati se svaki put nakon menzisa, jer kao prvo nekad testici znaju bili lazno negativni (eto ti jos nesto za "brigu"... naime meni je u jednom navratu test bio negativan i do tri tjedna od izostanka menzisa). U tom slucaju posebno mozes misliti da uistinu nisi trudna, a kad tamo jesi. Sretno u svakom slucaju.

Sunshine28 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 22:58:09)

Za pocetak, mislim da bi bilo jako dobro da kada netko komentira na forumu naprije procita naslov teme i prvi post, tako ne bi dolazilo do rasprava kojima ovdje uopce nije mjesto...

1. Temu "lažna menstruacija - mit?" otvorila sam da bi se (kako naslov i kaze) - na prvom mjestu - povela rasprava o toj pojavi obzirom da sam ju previse puta trazila po netu, a uvjerena sam kako nisam jedina zena koja pokusava zatrudnjeti i koja je to činila. Velik djelom bas zato sto sam i htjela cuti da je to rijetkost i da se u buduce okanim misli kako mi je svaka slabija menstruacija "lažna". Kao i da kada netko drugi sutra, za mjesec dana googla taj pojam moze procitati nesto pametno od zena sa iskustvom....

2. Kako shvacam da je zatrudnjivanje proces u kojemu se svasta moze dogoditi zanimalo me u nacelu da li lijekovi i alkohol mogu jako nasteti plodu u ranoj trunoći. Bas zato da bi alkohol prestala piti uopce, a da bi se oko lijekova dodatno savjetovala sa ginekologom.

I jos nesto. DA ja ocajnicki zelim ostati trudna, kao i, vjerujem, velik broj zena na ovom forumu. I DA, cesto umisljam svasta od tog ocaja, od svih simpotoma vec na prvi dan kada mi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] izostane, do laznih menstruacija. Mislila sam da ako igdje, bas na ovom forumu zene razumiju takve stvari i da smo bas zato sve mi tu - da se razmijemo i da si budemo podrska. Ne trazim ja nikoga da mi laze, cijenim postove koji govore o malim sansama za [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] u trudnoci, ali vjerujem da su oni koji ih napisali to mogli uciniti i na nacin da me izmedu redaka ne prozovu neukom, jadom i ludom. I ako ti isti sada okrecu ocima misleci kako je strasno sto se nekim ljudim stvari moraju govoriti u "rukavicama" odgovaram da jesam preosjetljiva trenutno. Tesko mi je, oduzila se ova borba...  

njanja -> RE: Lažna menstruacija - mit? (24.8.2011 23:20:30)

mislim da je već vrijeme ad se ove anonimne koji su izrazito bezobrazni, počinju kašnjavati, makar razotkrivanje nicka..

tema je vrlo ozbiljnai mogu reći da je to jedan od mojih većih strahova bio nakon poroda, iako smo koristili kontracepciju, kao ono zamisli da se desi (dok sam koristila flastere) pa saznam nakon 3 mj.....koliko god ružno zvučalo, niti onda, a niti sad ne želim 2. dijete kategorički, pa bi mi to bilo ufff...tako da je tema vrlo zanimljiva, pa nek se tako anonimna i počne ponašati

tina02034 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (22.8.2013 10:55:36)

E DA I JA DODAM ovdje svoje iskustvo, lažna menstruacija, očito postoji to nešto , meni došla isti dan kad i normalna, ali bila je odmah čudna, nije bila obilnija, nije bilo ugrušaka i što je najbitnije nije bilo nikakve boli u trbuhu, eto tako je izgledala kod mene, trajala je ko inače i onda nakon tri dana opet tragovi krvi il sta vec tako da sam 7 dana poslje te menge radla test i [sm=rozacrtici.gif]
očito je sve moguće

ivana1112 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (22.8.2013 18:42:59)

Suny draga, nisam sigurna koliko se moja situacija uklapa u ovu temu, ali samo sam htjela reći da sam 2.put ostala trudna, upravo pod menstruacijom, i k tome sam još dojila. [sm=zmeden2.gif] Pa eto, sve je moguće. [sm=smiley36.gif] I da tu večer kad je 2. [sm=duda.gif] začeta, slavili smo rođenje nećaka, pa sam popila 2 čaše bambusa, i nadam se da nema štete zbog toga. A što se tiče lijekova, osim propisanih antibiotika, nisam pila ništa već skoro 2 godine, jer sam prvo bila trudna, pa sam dojila, pa sam u međuvremenu opet ostala trudna, al ja mislim da se bez brufena ipak može. Ja sam bila ovisnik bez njih, nisam trpila nikakvu bol prije, al u trudnoći sam se navikla ne uzimati takve tablete, pa su i bolovi sami prolazili [sm=smiley1.gif]

Sunshine28 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (23.8.2013 14:48:31)

ivana nadam se da si skuzila da je ovo tema stara cca. 2 godine [sm=smiley36.gif]
nisam ja jos spremna za drugu rundu!

ali vidis, tvoja situacija je ociti primjer da je sve moguce!

i ja sam bila kao ti, tesko bez brufena, isto se odvikla u trudnoci, sada samo lupocet, brufen iskljucivo za jake menstrualne bolove...

ivana1112 -> RE: Lažna menstruacija - mit? (25.8.2013 11:33:33)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] haahhaha, iskreno Suny, nisam skontala, uopće nisam gledala datume [sm=smiley9.gif] A nema veze [sm=smiley2.gif]

Stranica: [1]