Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamacita U biti sta je, ja kada sam pocela uvoditi pravu hranu djeci koju sam uz to jos i dojila, najprije sam ih nahranila sa konkretnom hranom. U vocne kasice sam uvijek umijesala nesto rizinih pahuljica. U juhu sam uvijek iznjecila kuhani krumpir i mrkvicu. Tada, kada bi oni to pojeli, tek tada sam im davala dojiti. Kao desert. Jer u biti dojenje ih samo omete u utazenju gladi. Zato, kad god ides vani s Briggy, ponesi sa sobom kasicu, jogurt vocni, ili puding, bilo sta... i zlicicu tako da kada pocne biti gladna da joj uvijek to prvo ponudis, a ne dojiti ju na prvi znak placa. Ja sam tako radila sa svima. Bili mi u ducanu, parku, shopping centru, ja sam uvijek imala staklenku neke kasice i to su papali. Probaj. Mamacita, to i radim! Za doručak joj umutim mljeveni keks u kašicu. Ili skuham gris. Juha sama po sebi kao tekućina mi nema smisla, tekućinu dobiva dojenjem, uvijek je u njoj zdrobljena mrkva, krumpir i što se već od povrća u juhi kuhalo, list kelja, blitve, korabica, malo puretine, ili piletine, miksane... dajem joj i čokolino s kravljim mlijekom... čak sam joj i bolognese neki dan dala. Vani ju dojim samo kad nemam nešto sa sobom, to što si jednom vidjela nije pravilo. Uglavnom imam kašicu sa sobom, ali tu po kvatru ju ne nosim jer nisam planirala tako dugo ostati, ali eto, kad već jesam, dala sam joj cicu. Dam joj i kruha u ruku ili baby keks, dajem joj i sokiće, ali na čašu, žlicu i sl. jer neće bočicu. Dobiva i željezo u sirupu. Vidjet ćemo kad nam se dr vrati s g.o. javim se tad s nalazima.
|