Kruh (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

darica.marica -> Kruh (23.6.2011 9:35:36)

pozdrav!
Zanima me kad ste počele davati svojim bebicama kruh i na koji način i s čime? (nemamo još zubića) moja ima 8 mjeseci i po kalendaru kojeg se držim bi sad smjela ga jest, ali sam čula dosta komentara da je to još prerano zbog celijakije. da li vi znate šta o tome?? I još jedno pitanje....šta da radim kad mi dijete ne želi jesti nikakve žitarice?

pincirotvajler -> RE: kruh (23.6.2011 9:37:56)

čisti kukuruzni kruh smo jeli kad smo uveli gluten..mislim s 8mj
a bijeli kasnije nekad

Bebys -> RE: kruh (23.6.2011 9:39:58)

ako je alergicno na gluten bit ce to i poslije..dakle jednom moras probati...ali ta djeca su u vrlo malom postotku i celiakalija je jako jako nasljedna bolest dakle ako je nema nitko za koga znas od tvojih i suprugovih nema problema
ja sam svojoj vec i prije davala kruh a i griz i sve je bilo u savrsenom redu...

zitarice...??
pa valjda ih nevoli...davaj nesta drugo a mozda kada bude starije hoce...vjerovatno se nesvidja okus...probaj staviti nesta slatko unutra..kao dodatak...SAMO NE MEDA jer to bebe do godine nebi smijele jesti

danery -> RE: kruh (23.6.2011 9:50:09)

potpisujem bebys....
ja sam dala sa nekih 7 mjeseci da gloca koricu,sad jede sve vrste kruha....
što se žitarica tiče,ja joj sad cornflakes ili zdrobim pa smiješam sa voćem i jogurtom ili dam na žlicu sa mlijekom,hoće pojesti...

cuba -> RE: kruh (23.6.2011 12:25:18)

Sa 7mj sam mu dala koricu kruha čisto da proba i malo gricka. Oduševio se[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Dala bi mu malo, uvijek sam bila kraj njega kad bi ga jeo jer me bilo strah da je ne utrpa u usta.

tyna -> RE: kruh (23.6.2011 21:32:17)

otprl.sa 7 mj. sam mu probala isto dati koricu kruha, svidjelo mu se, ali je kasnije počeo trpati cijeli komad u usta pa me bilo frka i od onda mu natrgam na male komadiće, pa se on sam zabavlja i hrani sa time. nekad mu znam i namočiti u juhicu i to mu je jako fino.
što se žitarica tiče, jesi li probala one kupljene kašice od žitarica koje se pripremaju sa mlijekom/vodom/voćem? možda bi se to svidjelo bebici.

Ally -> RE: kruh (23.6.2011 22:40:27)

Mislim da smo i mi krenuli sa 7 mjeseci.

ZVRK -> RE: kruh (24.6.2011 15:39:34)

moja ima 6i po mjeseca i jela je malo kruha bijelog od sredine...malene mrvice

mali_macic -> RE: kruh (24.6.2011 23:22:23)

mi smo isto Ellici dali s nekih 7-8 mjeseci koricu domaceg kruha ga glođe kad bi joj zuljalo zubice a i ovako kad bi bili u setnji umjesto keksica. i jos dan danas najvise voli jest kruha svih vrsta. jeda ga s gustom kao druga djeca slatkise.

lilia -> RE: kruh (25.6.2011 1:29:07)

Nisam mu još dala kruha, osim par mrvica.
Panično se bojim gušenja pa odugovlačim...

ZVRK -> RE: kruh (26.6.2011 17:25:05)

danas sam mojoj dala koricu u rukicu da drži i ona sva začuđena ostala
nije djete znalo šta da radi sa time[sm=smiley36.gif]

Stranica: [1]