Ketica -> RE: Dilema...Epiduralna ZA ili PROTIV? (7.6.2011 19:39:59)
|
Evo ja sam prvi put rodila uz epiduralnu i to je bilo genijalno iskustvo; djelovalo je bas kako treba, nisam osjecala bolove, ali sam osjecala napetost za vrijeme trudova i nagon za tiskanjem takodjer. Sve je proslo super, bila sam svjesna svega i nije mi nista utrnulo [sm=smiley36.gif], sto znaci da nisam imala ama bas nikakvih nus pojava. Sve 5 i svakom bi preporucila. Posebno mi se svidjelo to sto sam u potpunosti mogla sudjelovati u svakoj fazi poroda, bila sam svjesna svega, promatrala sam sto se dogadja i uzbudjeno cekala da upoznam [sm=duda.gif]. Drugi put kad sam dosla roditi, stigla sam u radjaonu prekasno za epiduralnu inace bi ju trazila ponovno; bila sam otvorena vec 8 prstiju. Ipak, ginekologica mi je prethodno bila naglasila da u rodilistu rijetko daju epiduralnu viserotkinjama, tako da ju najvjerojatnije ne bi dobila niti da sam ju trazila. E sad, s obzirom da imam iskustvo i jednog i drugog ne znam sto bih ti rekla; meni su ova iskustva bila carobna. Ako se bojis, ako ti je prvi put i strah te neizvjesnosti jer ne znas sto te ceka... toplo bi ti preporucila epiduralnu. Meni je isto tako vrlo drago sto sam drugi put isla skroz prirodno (odbila sam drip s obzirom da sam dosla u rodiliste pred sam porod) i sto sam na vlastitoj kozi iskusila te iskonske bolove. Jedno moram reci: oporavak mi je bio brzi drugi put nakon prirodnog proda, nego prvi put nakon epiduralne. Vjerujem da je to sve individualno ali eto, imala sam manje komplikacija drugi put. A i sve te manje boli nakon sto prodjes bolove od poroda [sm=jezicek.gif], manje si osjetljiv na neke stvari nego kad uopce ne skuzis kako to boli.... Sretno!!!!!
|
|
|
|