gubitak kose nakon poroda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Poslije porođaja

Poruka

honey -> gubitak kose nakon poroda (30.11.2008 23:22:22)

haj,
zanima me ima li netko iskustva sa opadanjem kose poslije poroda, odnosno ja sam rodila prije 5 mj,a kosa mi otpada već tri mjeseca.Kad bi to trebalo prestati? HELP [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

njanja -> RE: gubitak kose nakon poroda (30.11.2008 23:28:44)

isto kao i meni....rodila sam u 6 mj, a počelo je cca u 9 mj.....kupila sam neki VICHY šampon protiv opadanja u apoteci i sad je malo bolje....da li od šampona ili samo make prirode, ne znam, ali sada pada daleko manje nego prije 3-4 tj.... evo, baš sma i ja bila otvorila tu temu pred mjesec dana pa pročitaj... http://www.ringeraja.hr/forum/tm.asp?m=49224&mpage=1 

honey -> RE: gubitak kose nakon poroda (30.11.2008 23:30:58)

tnx na info, nova sam pa se još snalazim...

piggy -> RE: gubitak kose nakon poroda (30.11.2008 23:33:41)

Kasno u trudnoći možda ćete primjetiti da imate raskošniju frizuru nego ikad prije. Nakon poroda, možda ćete privremeno gubiti više kose. Ispadanje kose zbiva se brzinom od oko 100 vlasi dnevno, najviše za vrijeme četkanja i pranja te traje dok se faza rasta ponovno ne uspostavi. Za vrijeme trudnoće, kosa ostaje dulje vremena u fazi mirovanja. S obzirom da dnevno ispada manje vlasi, odjednom na glavi imate puno više kose. Nakon poroda se slika mijenja. Faza mirovanja se skraćuje. Više kose ispada, a u folikulima dlake započinje rast nove kose. Oko 6-12 tjedana nakon poroda, možete primijetiti dramatičan porast ispadanja kose . Nekoliko mjeseci će vaša kosa biti rjeđa, no nakon 6-15 mjeseci ponovno ćete užiati u frizuri koju ste imali i prije trudnoće.

nadam se da sam ti pomogla,pošto sam frizer.
i meni je strašno padala i sada pada ali manje.
možeš si koristiti losion protiv ispadanja kako bi malo to ublažila.

bigulica -> RE: gubitak kose nakon poroda (2.12.2008 1:15:36)

bog svima.  piggy jel mi možeš pomoći. meni kosa počela padati godinu dana nakon poroda i to u pramenovima. promjer 2-3 centimetara mi je skroz ćelavo, onda naraste pa opet tako otpadne na drugom mjestu.  rekli su da je moguće da je od stresa??????

Stranica: [1]