umjetni kuk i trudnoća (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Zdravlje

Poruka

joszde -> umjetni kuk i trudnoća (17.4.2011 21:57:24)

imam  prijateljicu koja od rođenja ima problema s akukovima bili išćašeni i prošla par operacijasvega i svačega tek je napunila 20god.i sada joj je više krajnje vrijeme da nešto napravi jer joj je otišla zdejelica,koljeno ,leđa i svašta nešto da ne nabrajam ,i sada su joj preporučili umjetni kuk i sve super odlučila je staviti njega i da je miran kako su joj rekli barem 30god.alijoj je prvo rekao da nesmije nikako sada ostati trudna ,međutim sada nakon 3mj.od zadnjeg razgovora sa istim doktorom skroz ju uplašio odugovlače sa tom operacijom rekao joj da može odmah ostati trudna jer ako bude kasnije kada stavi umjetni kuku i kada dođu ti neki šarafi da može da to sve popuca i svašta joj napričo ispreplašio ju i sada nezna ni sam šta da radi to je išla u vukovar kod doktora jer tamo blizu živi,da li netko ima bilo kakav savjet iskustvo ili zna kakvog dobrog doktora gdje bi mogla to da obavi ili bilo šta primamo svaki savjet hvala.

natalijax -> RE: umjetni kuk i trudnoća (17.4.2011 22:07:47)

auh joj baš mi ju je žao nemam baš iskustva moj stric je radio u zagrebu ,platio je da dođe na red nadam se da če prijateljici proči sve u najboljem redu

jagodicabobica -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 0:24:26)

IZVORNA PORUKA: joszde

imam  prijateljicu koja od rođenja ima problema s akukovima bili išćašeni i prošla par operacijasvega i svačega tek je napunila 20god.i sada joj je više krajnje vrijeme da nešto napravi jer joj je otišla zdejelica,koljeno ,leđa i svašta nešto da ne nabrajam ,i sada su joj preporučili umjetni kuk i sve super odlučila je staviti njega i da je miran kako su joj rekli barem 30god.alijoj je prvo rekao da nesmije nikako sada ostati trudna ,međutim sada nakon 3mj.od zadnjeg razgovora sa istim doktorom skroz ju uplašio odugovlače sa tom operacijom rekao joj da može odmah ostati trudna jer ako bude kasnije kada stavi umjetni kuku i kada dođu ti neki šarafi da može da to sve popuca i svašta joj napričo ispreplašio ju i sada nezna ni sam šta da radi to je išla u vukovar kod doktora jer tamo blizu živi,da li netko ima bilo kakav savjet iskustvo ili zna kakvog dobrog doktora gdje bi mogla to da obavi ili bilo šta primamo svaki savjet hvala.

citam te i pomalo sam zalosna radi njene sudbine a i suosjecam se snjom jer sam i ja kao djete imala iscesenje kukova...moja operacija je bila u Beogradu kada sam bila mala...poslje toga redovno sam se slikala a jedan kuk mi je vise iscesen ostala sam trudna i otisla na 102 kile...rodila sam ok(prije 6,5 godina)...ali poslje toga sam dobila bolove u ledzima...prije par dana sam otisla i kod ortopeda koji prepostavlja da sam izlizala i kukove i koljena i da su mi ledza otisla..od tad(trudnoce) imam i bolove ali kao ona zelila/zelim sam jos jednu bebu...cekam sada da me pozovu da sve to uslikam i da vidim sta me ceka...mislim da bi bilo dobro da se ja i ona cujemo privat pa da jedna drugu posavjetujemo jer smo u skoro istoj situaciji...

jagodicabobica -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 7:44:52)

nisam jedina koja se porodila vaginalno sa iscesenjem kukova  ali vidim da je vec sada njena situacija teska i da je izlizala zglobove...
nesto kontam da se tjelo i prilagodzava trudnoci na najbolji nacin sto  mozda plasticni kuk i nebi ?ali ja nisam doktor i neznam..mislim da bi tvoja prijateljica trebala se obratiti kod par doktora da dobije par savjeta jer mi taj doktor zvuci nesigurnim...

Bebys -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 7:47:58)

ja znam MOJA TETA neka se ta zena nista ne plasi to su gluposti...a i ono sto joj je na pricao
jos davne 1972 godine moja teta je imala kuk plasticni...i naravno sarafe koji to drze...i dana danas hoda malo po stranu jednu vidi se...sto bi rekli sepa...

a trudnoca s time NEMA VEZE...osim sto mora puno sjediti jer tezina je teska nesmije raditi itd...STO SE PODRAZUMIJEVA NARAVNO...
ali za plod nema veze nista..
i OBAVEZNO MORA ICI NA CARSKI REZ naravno jer se kukovi ne mogu siriti sve bi joj popucalo...

DAKLE SVE JE MOGUCE...samo hrabro i strpljivo...nema straha za plod nikakvoga samo mora mirovati i pomalo setati..nema naprezanja nema teskog tj. nikakvog fizickog rada jer u visokoj trudnoci joj je najbolje lezati...zbog tezine tjelesne...i toga kuka...naravno...sretno

Bebys -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 7:49:46)

aha savijetujem joj da rijesi probleme sa kukovima prije trudnoce...bolje da ima plasticni kuk nego da ide ovako kroz zivot...

joszde -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 10:59:46)

hvala svima ma zaboravila sam još reći da u prvom mjesecu kada je bila na kontroli bilo je još nešto hrskavice na kuku i kao vide se u 6mj.neka razmislii šta će i dobila je uloške za cipele po njoj rađene kao to bi joj malo pomoglo,međutim umjesto u 6 mj.išla je neki dan jer je bol neizdrživa i sada kad su radili ultrazvuk više nema ni to malo hrskavice šta je bilo ali on još uvijek to nešto odugovlači,a šta se tiče mirovanja stalno miruje jer nemože dugo stajati tako da većinom odmara,a što se tiče tih kontrola u biti to je sve krenulo po krivu još dok je bila mala jer je rođena na selu a njeni nisu baš vodili brigu o pregledima i nije bilo tako  napredne tehnologije i svega i mislim da su prekasno krenuli nešto poduzeti i sada ona pati .
moja sestra se rodila sa išćašenim kukovima ali ona je od rođenja pa do godine dana nosila remen i sada je super,hvala svima.

jagodicabobica -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 12:18:40)

IZVORNA PORUKA: joszde

hvala svima ma zaboravila sam još reći da u prvom mjesecu kada je bila na kontroli bilo je još nešto hrskavice na kuku i kao vide se u 6mj.neka razmislii šta će i dobila je uloške za cipele po njoj rađene kao to bi joj malo pomoglo,međutim umjesto u 6 mj.išla je neki dan jer je bol neizdrživa i sada kad su radili ultrazvuk više nema ni to malo hrskavice šta je bilo ali on još uvijek to nešto odugovlači,a šta se tiče mirovanja stalno miruje jer nemože dugo stajati tako da većinom odmara,a što se tiče tih kontrola u biti to je sve krenulo po krivu još dok je bila mala jer je rođena na selu a njeni nisu baš vodili brigu o pregledima i nije bilo tako  napredne tehnologije i svega i mislim da su prekasno krenuli nešto poduzeti i sada ona pati .
moja sestra se rodila sa išćašenim kukovima ali ona je od rođenja pa do godine dana nosila remen i sada je super,hvala svima.

Joj Boze dragi...imam i ja te uloske sve to slabo pomaze...bas mi je zao cure ali mozda i mene sve to ceka a i ja zelim bebu.....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Bebys -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 13:39:52)

ja jednostavno ne razumije ..
zasto nestave plasticni kuk i rjesen problem...pa moja teta je to radila jos davne kazem 1972 i rodila samo mora se na carski rez...

jagodicabobica -> RE: umjetni kuk i trudnoća (18.4.2011 21:11:05)

IZVORNA PORUKA: Bebys

ja jednostavno ne razumije ..
zasto nestave plasticni kuk i rjesen problem...pa moja teta je to radila jos davne kazem 1972 i rodila samo mora se na carski rez...

U pravu si bebys....

lucylu -> RE: umjetni kuk i trudnoća (24.9.2011 9:25:48)

Bog svima...molila bih sve koji imaju bilo kavih iskustava s artrozom kuka da pomognu svojim savjetima...puno bi mi značilo... Imam 24. godine i otkrivena mi je artroza desnog kuka (kao djete sam imala obostrano iščašenje kukova i nosila tzv. kaiščiće, prohodala malo prije 2. god, ali nikad poslije nisam imala problema, donedavno... ), s tim da niti lijevi nije najbolji, ali kažu da može izdržati još neko vrijeme. Posjetila sam nekoliko ortopeda i svi se mišljenja da trebam trpjeti što duže jer sam mlada za umjetni kuk (kako oni kažu), bolovi nisu strašni, povremeno su jači na promjene vremena ili naglo saginanje, čučanje...tablete protiv bolova koje sam dobila uopće ne pijem jer mogu izdržati i bez njih. No, u braku sam već dvije godine i htjela bih postati mama, pa me najviše od svega zanimaju iskustva žena o trudnoći s ovakvim kukovima??? Trebam li na operaciju prije nego zatrudnim ili da se operiram? Ima li itko sličan problem, pleaseee neka pomogne Zaboravila sam činjenicu, koji vjerojatno svi znaju s ovim problem, ortopedi naglašavaju što manje debljanja, a kako to izbjeći ako želim trudnoću??? Hvala svima, pozzzz[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://lb.orbis.hr/images/statusicon/user_offline.gif[/image]   [image]http://lb.orbis.hr/images/buttons/quote.gif[/image]

jagodicabobica -> RE: umjetni kuk i trudnoća (24.9.2011 9:51:39)

IZVORNA PORUKA: lucylu

Bog svima...molila bih sve koji imaju bilo kavih iskustava s artrozom kuka da pomognu svojim savjetima...puno bi mi značilo... Imam 24. godine i otkrivena mi je artroza desnog kuka (kao djete sam imala obostrano iščašenje kukova i nosila tzv. kaiščiće, prohodala malo prije 2. god, ali nikad poslije nisam imala problema, donedavno... ), s tim da niti lijevi nije najbolji, ali kažu da može izdržati još neko vrijeme. Posjetila sam nekoliko ortopeda i svi se mišljenja da trebam trpjeti što duže jer sam mlada za umjetni kuk (kako oni kažu), bolovi nisu strašni, povremeno su jači na promjene vremena ili naglo saginanje, čučanje...tablete protiv bolova koje sam dobila uopće ne pijem jer mogu izdržati i bez njih. No, u braku sam već dvije godine i htjela bih postati mama, pa me najviše od svega zanimaju iskustva žena o trudnoći s ovakvim kukovima??? Trebam li na operaciju prije nego zatrudnim ili da se operiram? Ima li itko sličan problem, pleaseee neka pomogne Zaboravila sam činjenicu, koji vjerojatno svi znaju s ovim problem, ortopedi naglašavaju što manje debljanja, a kako to izbjeći ako želim trudnoću??? Hvala svima, pozzzz[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://lb.orbis.hr/images/statusicon/user_offline.gif[/image]   [image]http://lb.orbis.hr/images/buttons/quote.gif[/image]

javicu ti se pp..

Stranica: [1]