Dječji krevetić (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Što mi treba za novorođenče?

Poruka

uspavana -> Dječji krevetić (24.2.2011 10:01:34)

razmišljam... pa me zanima i vaše mišljenje...
da li blizanci mogu nakon poroda i barem par mjeseci spavati u istom krevetiću?
Razmišljali smo da ne kupujemo krevetić jer imamo super drveni u kojem smo spavali moj brat i ja... ali sad kad ćemo dobiti dvije bebe morat ćemo kupiti još jedan sličan ovome...
a onda mi je idući problem što nam je spavaća soba premala za dva krevetića...
pa sam mislila da ih ispočetka smjestim u jedan krevetić (dosta je veliki, morala bi ga baš ići izmjeriti...)

što vi mislite o tome? jel to u redu ili nije?

m600 -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:04:19)

naravno da je uredu,ali samo dok su mali,poslije će biti teško jer će se i bacati dok spavaju
ali sve ti ovisi koliki je taj krevetić,ja naprimjer imam mali kinderbet i u njega stanu dvije bebe kad su male male,ali poslije više ne [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ZVRK -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:05:31)

po meni možeš jer se bebe ne ''kreću''dok su male.
moja ima 2i po mjeseca i još spava na mjestu i među rolicama

lidac0605 -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:09:06)

Ma naravno da mogu par mjeseci spavat skupa,zakaj ne bi...a i njima će bit ljepše,znaš da blizanci odma vole bit zajedno,blizu jedan drugome..

uspavana -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:13:09)

pa i ja sam tako mislila... a bit će i meni lakše kad ih stavim sa svoje strane kreveta.
A krevetić je stvarno velik. moj brat je spavao u njemu sve do 5.godine i nije mu bio premali...tako da mislim da nemam problem.

Imat ću problem naći još jedan takav krevetić, da bude barem približno sličan [sm=smiley1.gif]

m600 -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:13:59)

imam ja jedan putni ako želiš pa ti ga mogu posuditi...petra ga skoro nije ni koristila [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ima podlogu za spavanje dok su mali,a poslije skineš

uspavana -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:17:49)

hvala ti draga [sm=smiley1.gif]

mislim da nećemo putni... ovaj je skroz ok, drveni... samo ćemo kupiti novi madrac i posteljinu ...i vjerojatno ono da se obloži oko iznutra da se ne mogu udariti kad su još mali i to je to...

gdje je najbolji izbor dječjih krevetića?

Joanna -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:27:58)

A gdje će ti spavati kad malo porastu?? Jer skupa mogu biti jako kratko. Mislim da ćeš morati kupiti još jedan ili nek ti netko posudi još jedan krevetić.

uspavana -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:30:22)

pa da, tak i mislimo... ak će u početku spavati zajedno...mislimo kupiti još jedan krevetić isto veći...
i vidjet ćemo kad više neće moći spavati zajedno da ih odvojimo svakog u svoji...

al za početak čisto sam mislila da je dovoljan jedan-ali vrijedan [sm=smiley1.gif]

Joanna -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 10:48:24)

Onda ti je bolje da odmah kupiš još jedan jer kad rodiš saumnjam da ćeš imati vremena ići u šoping kraj dvoje gladne dječice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 

Imaš još vremena da razmisliš. Samo ti uživaj u trudnoći i u svojim bebama u buši!!!

emab -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:10:57)

baš sam neki dan sa MM-om gledala neku reportažu o blizancima i oboje smo komentirali kako bi da ih imamo sigurno u početku stavili zajedno u krevetić, jer se tako i naviknu u bušici....ali mislim da ti neće dugo moći, nama se maleni već sa mjesec dana počeo "vozati" po krevetiću i cijelu noć bi se naguravao u rub krevetića, zbog glavice smo ga vraćali, a on bi opet se na leđima odguravao dok ne osjeti nešto uz glavu..sve ovisi koliko će ti bebe biti mirne ali ne vjerujem da će moći biti skupa duže od 2-3 mjeseca, pa je možda bolje da si sve isplaniraš prije jer poslije fakat nećeš imati vremena.

Bebys -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:16:47)

to ti je moguce samo do tri mjeseca dok su mirni kasnije mislim da vise NECE BITI MOGUCE...

modesty blaise -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:17:43)

ja neki dan u Adax dućanu vidla kinderbet za blizance....drveni i vele da dugo u tom mogu spavat skupa...hehe , zgleda ko mali bračni krevet....pa ak mogu mama i tata skupa zakaj bebači ne bi mogli ak im je krevet dosta prostran za oboje[sm=smiley36.gif]

između se navodno može metnut mekana pregradica

Bebys -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:20:57)

Ovaj popis temelji se na DVIJE bebe i zato je ovdje napodforumu blizanci, mame s jednom bebom ne zamjerite, samo sve mjere podjelite sa 2 namigujem Pokušat ču ubaciti i slike što više da one nove mame koje još nemaju iskustva vide šta je šta (vi koje znate ne zamjerite, nije to soljenje pameti nego pomoć onima koje neznaju)
Za bebu za prva 2,3 mjeseca vam je potrebno:
Pelene

Ako koristite jednokratne pelene kupite jedan paket pampers (ili neke druge marke) najmanju veličinu. Kad vidite da vam odgovara lako kupite još ili veče. Ako vam trebaju zaista malene prelene najmanje na našem tržištu su Babylove newborn manje su i od pampers newborn.
50-60 platnenih (tetra) pelena, -služit če vam za podlaganje pod glavicu,
bljuckanje,brisanje i široko povijanje
5 -10 švedskih pelena iliti tzv trokuti služe za široko povijnje
ilili jednostavnije je kupiti kamarisove pelene za široko povijanje onda vam netrebaju trokuti i pola tetra pelena. Ako koristite te kamarisove treba vam barem 8 komada (cijena 54kn)
Postoje naravno i pamučne pelene moderne -izgledom kao pampersice peru se u mašini i ne peglaju. Ako ste ekološki osvješteni možete i takve odabrati
12-20 kom( u prosjeku 16) jednokratnih pelena dnevno
30kom gazice -malene obrubljene za bljuckanje i brisanje -ima od Tosame -paketići po 10 kom u raznim bojama

Odjeća
S obzirom da se blizanci najčešće rode sa cca 2500g ili manje onda računajte da vam za početak treba i malo malih brojeva 50 a možda čak i 45 -takve bodiće smo naime mi nabavili i bili su spas jer su im 56 bili kao haljine. Brojeve 50 i manje je teško nači pa zato otvorite oči i tražite na vrijeme.
10-12 benkica u veličinama (50) 56 i 62/68 ili 10-12 bodija nekima su praktičniji od benkica, također u veličinama 56 i 62/68 Postoje i tzv bodi benkice i to je ono idealno ako mene pitate.
bodi benkice-mogu biti ovako sa drikerima ili sa trakicama bočno
10-12 tutica -kombinezona (štramplica, odjelca, u svakoj veličini - (50)56 i 62/68 Meni lično bili su draži oni sa zatvorenim stopalima a jedino bitno na tuticama je da se kopčaju (od ispred) u raskoraku jer to bitno olakšava mjenjanje pelena
4 gornje "jaknice" ako je hladnije doba godine skafanderić a za topliji dio godine pliš jaknice, za izlaske. Ako je zima najidealnija vam je skafander tuta kao vreča ili još bolje ona koja ima nogavice zbog lakšeg vezanja u autosjedalicu.
4 pamučne kapice -meni su bile praktičnije "prave kapice" ane one na vezanje ispod brade
10 pari čarapica -zimi termo
2 (4) para papučica ili šminka "cipelica"
vreča za spavanje za sam početak i nije nužna ali kasnije kad se počne vrtiti zlata če vam vrjediti

Posteljina
4-6 dekica, 2 deblje, 2 tanje i 2 za u kolica
4 kompleta pamučne posteljine za krevetić - u početku dok je beba mala ne mrda se puno u krevetiću a često bljucka lakše vam je često mjenjati tetra pelene pod glavicom da je uvjek čisto nego svaki dan mjenjati plahtu, tako da vam realno posteljine netreba pretjerano puno.
ogradica, poplon jastuk (za kasnije)
praktične su i rolice za spavanje na boku, imate ih od Kamarisa ili u TL veselije varijante sa lavićima

Kozmetika i kupanje
kadica - bolje malo veča da potraje i bolje "ravna" bez profilirane anatomske sjedalice jer je u takvoj lakše i kootnije kupati bebu a anantomsku sjedalicu lako kupite posebno i umetnete i izvadite po potrebi.

O.T. i jastuk za dojenje -koji če vam isto dobro doći za spavanjem dojenje i igranje bebe
krema za guzu
Ako želite maslinovo ulje (u početku se preporučuje koristiti što manje kozmetike i bebu je dovoljno kupati u vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja)
termometar za vodu
vlažne maramice
vata
štapići za uši
škarice s tupim vrhom
četka (i češalj)
pumpica za nosić, cure preporučuju Chiccco ili BebeCOnfort
4 ručnika (s kapuljačom)
bebi ulje za njegu kože i tjemenicu
dječji sapun ili blaga kupka ali realno bolje za početak ne-nije potrebno.

Oprema
2 krevetića ( ili možda za početak jedan ako vam je tako lakše ali po meni ipak bolje dva)
Ormarić za presvlačenje ili podloga koja ide na krevetić -dovoljno čete se nategliti sa dvije bebe da bi još lomili kičmu presvlačeći ih na krevetu.
Bočice (ako ih zatrebate) s obzirom da su blizanci obično manji i slabiji preporuka je Nuk kaučuk dude i pvc boce- minimalno 4 a ako ih koristite za sve obroke idealno je 16kom pa ih perete jednom na dan.
Četka za pranje bočica -ova je praktična i bolja od one "starinske" okrugle
Dozator za prah -ako več jedu zamjensko mlijeko olakšajte si život
ovaj na slici je Aventov i košta 58kn 3 pretinca (za blizance premalo), u dm-u ima od babylove 4 pretinca (šareni tuljac) i košta 29kn (meni je bolji a možete i spojiti dva zajedno)
Praktično je nabaviti i jednu plastičnu ili staklenu posudu sa hermeto poklopcem u kojoj čete držati zamjensko mlijeko jer ga nije prekatično svaki puta vaditi iz vrečice u kutiji
Ako perete bočice na ruke praktičan je i ocjeđicač bočica i naravno treba vam barem 1 četka za pranje bočica
Dude varalice -barem 4 kom (kasnije i više)- za početak uzmite 2 avent i 2 nuk pa čete vidjeti koji oblik im više paše
Steriliztor -ako več koristite bočice i imate ih gomilu jer imate dupliče onda vam je ipak lakše imati sterilizator nego prokuhavati bočice i još i na to paziti
Dobro če vam doći i grijač za bočice
Kuhalo za vodu -olakšava vam život jer nemorate uvjek paziti gdje vam je voda za bebu u tome stoji cijeli dan, uvjek spreman i odvojena
2 ležaljke -"obavezna" oprema ja bi rekla, to su vam dodatne ruke i najbolji pomočnik, bila obična ili šminkerska s dodacima nije bitno, bitno je da ima "o" položaj kad bebač u njoj zaspi da je "na ravnom"
2 autosjedalice 0+ -obavezno
klokanica od 0+ je samo Babybjor ostale su večinom od 3 mj dalje ili marama ili sling ako vam se to čini praktičnim
kolica po želji
dobrodošao je bebifon pogotovo ako vam bebe spavaju u drugoj sobi, što ako imate uvjete za blizance je definitivno bolje jer primjetti čete nakraju nitko ne spava.
Ako sa kolicima niste dobili torbu, izbor vam je zaista velik a evo i par preporuka -mnogim roditeljima praktičan je Nivea baby ruksak, odlične torbe a jeftine ima u Getrou kao ruksak i kao torba, Avent je naravno marka ali vraški skup, ako vam novac nije problem i ovo je interesanto.
U svakom slučaju kad odabirete torbu gledajte da ima što više praktičnih pretinaca, zakački za boce, možda i termo đep za bocu i slično, najgore suone koje su jedna velika "vreča" pa kad vam nešto treba nemožete to brzo iskopati.

Za njegu pupka:
sterilne komprese
alkohol (ili 3-postotni hidrogen – ovisno o preporuci patronažne sestre)
Byvacin prašak

Kučna apoteka:
termometar bolje digitalni, praktičan je onaj za uho ili čelo
čepići za snižavanje temperature (paracetamol) ili Plicet sirup
mala bočica (2 kom) za lakše davanje ljekova bebama i maloj djeci -Nuby
Daktarin gel -zatrebat če vam za Soor vrlo vjerojatno
Bepanten mast -dobra je za bradavice ako su oštečene od dojenja ili za crvenu guzu

Kada ste sve nabavili (kupili, posudili) potrebno je odjeću oprati i pripremiti za bebu. Preporučeno je dječju odjeću prati odvojeno od odjeće odraslih, barem dok je beba sasvim mala.

Novu robicu je dovoljno oprati na 30 stupnjeva kako bi se skinula prašina, a ako je posuđena treba pogledati ima li gdje koja mrlja koju treba odstraniti, i oprati je na prema uputama na etiketi. Obojena se robica obično pere na 40, a bijelo rublje je dovoljno oprati na 60 stupnjeva. Iako se u mašinu za pranje rublja obično dodaju i omekšivači, za dječju robicu ih je bolje izbjegavati barem prvih par mjeseci akad počnete koristite Silan ili neki drugi sensitive omekšivač. U početku dobro je nakon pranja ponoviti ispiranje. Što se sušenja robice tiče s obzirom na dupliće ako več nemate razmislite os ušilici, pravi je spas a ne prođe dan da nemate mašinu dječje robice za pranje.

Za rodilište treba pripremiti:
zdravstvenu knjižicu
trudničku knjižicu
potvrdu o krvnoj grupi i RH faktoru (ako imate i druge nalaze ponesite i njih),
nekoliko paketa vatenih uložaka (najbolje VIR 80 ili slični jer su najmekši pa u slučaju epiziotomije ne grebu ranu)
sok i plastična čaša
krekeri ili neki suhi keksi
grožđana mast ili labello za usnice (ide i u rađaonu)
wc papir
grudnjak za dojenje -barem 2 kom
jastučići za grudnjak
nešto za čitanje
blok i olovku
spavaćicu s gumbima na prednjoj strani (provjerite u rodilištu mora li biti bolnička) ili piđamu -meni je to bilo ugodnije
ogrtač
papuče + jedne natikače za pod tuš
2-3 para čarapa
stvari za osobnu higijenu (četkica i pasta za zube, blag sapun, sapun za intimnu njegu, šampon, nekoliko ručnika)
mobitel(i punjač, te dodatni bon)
krema za ruke (zbog bebe je potrebno često prati ruke pa se jako suše)
deo bez mirisa ili s mirisom kojeg ćete koristiti cijelo vrijeme dok dojite (dijete ponekad može prestati dojiti ukoliko mama miriši drugačije)
jednokratne gaćice (barem 4 komada) , nešto dobijete u rodilištu ali ponesite, meni su bile super od BebecConforta
Byvacin sprey za rane, nakon nužde i za rashlađivanje rane od epiziotomije
papirnate i pogotovo vlažne maramice za ruke i sl.
ZA bebača se raspitajte dali šta treba ali ne škodi paket vlažnih maramica

Osnovno pravilo jest - ne nosite previše - obično su ormarići mali a u svim bolnicama vlada pravilo da zbog održavanja higijene sve stvari trebaju biti smještene u ormariće.

Na porod dođite bez laka na noktima, i po mogućnosti bez nakita.

Tekućinu možda nećete smjeti imati na porodu, ali vam treba čim prije nakon poroda (najbolja voda - negazirana, eventualno sokovi - negazirani).

Može vam trebati i :
izdajalica
sat
fotoaparat ili kamera
broj SOS telefona za dojenje 0912277220 ili 016177520

Izlazak iz rodilišta
Vaša će beba u rodilištu biti obučena u bolničku robicu. Kada budete išli kući, osoba koja će doći po vas treba donijeti stvari u kojima će mama i beba kući.

pelene platnene ili jednokratne (2 komada)
pelene platnene (8 komada), ( za svaku bebu po dvije za široko povijanje, jedna ispod glave, 1 za bljuckanje)
benkica ili body 2kom
štramplice (odijelce ili kompletić) 2kom
čarapice 2kom
kapica 2kom
švedska pelena ili pelena za široko povijanje 2 kom
jastuk ili dekica, ukoliko je hladno- 2kom
Vodite računa da bebu u automobilu vozite sigurno, u autosjedalici za bebe, propisno postavljenoj i vezanoj.
Što se tiče jastuka za novorođenče- stari običaj je da se beeb u tome nose, moji su u tome "izašli" i u tome smo ih stavili u košare montirane u auto ali to je bio prvi i zadnji put da su bili u jastucima, iako jako mali meni su bili sigurniji na rukama nego u tom jastuku.

popis skinut sa TRUDNOCA.NET[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bebys -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:22:00)

nadam se da ce ti ova lista pomoci...SRETNO

emab -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 11:39:37)

IZVORNA PORUKA: modesty blaise

ja neki dan u Adax dućanu vidla kinderbet za blizance....drveni i vele da dugo u tom mogu spavat skupa...hehe , zgleda ko mali bračni krevet....pa ak mogu mama i tata skupa zakaj bebači ne bi mogli ak im je krevet dosta prostran za oboje[sm=smiley36.gif]

između se navodno može metnut mekana pregradica

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] gubica!

BruMa -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 13:34:20)

Mislim i ja da sam negdje vidjela kinderbet za blizance.Više je kockasti

uspavana -> RE: dječji krevetić (24.2.2011 17:16:13)

IZVORNA PORUKA: Bebys

nadam se da ce ti ova lista pomoci...SRETNO

HVALA TI PUNO!!
ovo printam... pa ću detaljno proučiti...taman sam mislila potražiti da vidim što bi sve trebali...
a sad imam sve, a ako nešto neće biti jasno...tu ste vi [sm=smiley1.gif]

zlata2 -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 12:40:09)

Gdje ste kupile krevetić za svoje bebice?
Molim iskustva, cijene, koliko ste zadovoljne... Bit ću zahvlna na svakoj informaciji budući da nas čeka taj "veliki posao" [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

patka -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 12:49:54)

ja kupila polovni, skroz ocuvan stvarno kao nov 590kn

danery -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 13:44:54)

dobili smo....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
vidjela u turbo limaču sasvim običan kindač za 300 kn,frendica ima takav i zadovoljna je....

BruMa -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 13:50:18)

IZVORNA PORUKA: danery

dobili smo....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
vidjela u turbo limaču sasvim običan kindač za 300 kn,frendica ima takav i zadovoljna je....

Mi smo za prvo dijete kupili isto u TL neki za 400kn,bijele boje.To se tak rasklimalo...katastrofa.Za drugo smo kupili polovni Tutti Bambini za 500kn i predobar je.

danery -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 13:57:09)

eto vidiš,i meni je taj u tl djelovao jojme klimavo....sreća pa je ovaj koji imamo malo jači,jer kad e navali mlatiti,samo gledam hoće li odvaliti koji dio [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mislim da bi taj slabiji trajao max.6 mj.,dok je još i mirovala u krevetiću [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
+ toga,od frendice mala je sa 16 mjeseci sitnija od e sa 9,pa joj je onda krevetac "sigurniji"...

zlata2 -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 14:08:56)

Da si ga kupujemo sami, vjerojatno bi uzeli neki jeftiniji ili polovni. Međutim, krevetić je odlučila kupiti baka, a ona želi za svog unuka novi. Takva je moja sveki!
Gledala sam malo u Tintiliniću, još pred par mjeseci i svidio nam se jedan, ali navodno da se kod njih ne može naručiti nego uzeti ono što imaju na skladištu ili u dućanu. To mi je malo glupo.
Zna koja šta o Adaxovim krevetićima?

anaxx -> RE: dječji krevetić (23.5.2011 14:12:54)

http://adax.hr/djecji-krevetici/

u adax-u imaju obično kvalitetnu robu, bar po mojem iskustvu...

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>