mamacita -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 23:16:45)
|
Ja ju znam skuhati jednom mjesecno: Poprzim crveni luk (oveci) na maslinovom ulju, dodam sitno narezanu mrkvicu (oko tri sake), i to przim dok luk ne pozlatni i pocne lijepo mirisati. U to stavim prethodno oprani jecam i dinstam samo tako na ulju mjesajuci pet minuta, poslije ulijem oko litru vode (ovisi o kolicini jecma jer se jecam nabubri), dodam sol, Vegetu i biber po zelji, malkice cesnjaka, i to tako kuham dok jecam ne omeksa i ne stvori se kasa. Ponekad znam ubaciti nesto susenog mesa, pa samim time i kasa poprimi jos bolji okus. Nekad isto tako pred kraj kuhanja narezem prethodno ispecenu domacu kobasicu (kratko osusenu), to je tada pun obrok s mesom. Dobar tek, samo ti kuhaj.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|