ječmena kaša (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

anaxx -> ječmena kaša (17.2.2011 11:04:07)

Kuhate li ju? Kako???

Ja sam ju svega jednom spremala u životu i to davno pa me zanima da li se to još kuha ili je to jelo naših baka...

anaxx -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 11:23:32)

da li ovo znači da se stvarno ovo više ne kuha ili ....

patka -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 11:40:38)

ja kuham [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Njofra -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 14:55:12)

Kuham. Recimo ja stavim zajedno kad kuham poriluk a nekad i u grah. Meni to sve štima. Nije da ju obožavaju jesti al se pojede. Barem je zdravo ak ništ drugo.

JASNA33 -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 15:03:47)

ja kuham i obožavam je jesti, dok moji ukućani i ne baš..
kuham je sa suhim mesom...

mamacita -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 23:16:45)

Ja ju znam skuhati jednom mjesecno:
Poprzim crveni luk (oveci) na maslinovom ulju, dodam sitno narezanu mrkvicu (oko tri sake), i to przim dok luk ne pozlatni i pocne lijepo mirisati. U to stavim prethodno oprani jecam i dinstam samo tako na ulju mjesajuci pet minuta, poslije ulijem oko litru vode (ovisi o kolicini jecma jer se jecam nabubri), dodam sol, Vegetu i biber po zelji, malkice cesnjaka, i to tako kuham dok jecam ne omeksa i ne stvori se kasa. Ponekad znam ubaciti nesto susenog mesa, pa samim time i kasa poprimi jos bolji okus. Nekad isto tako pred kraj kuhanja narezem prethodno ispecenu domacu kobasicu (kratko osusenu), to je tada pun obrok s mesom. Dobar tek, samo ti kuhaj.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ribica1 -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 23:41:24)

I ja ju kuham i volim, al sa fažolom i ako ima i sušenog mesa.....super!

lilia -> RE: ječmena kaša (17.2.2011 23:51:49)

I ja volim fažol i ječam, sad ne smijem zbog mlijeka fažol pa ječam i ne kuham.
Kad ga kuham prvo ga dobro operem pa skuham na pol i dodam u fažol i tako sve skupa kuham još pola sata.
Meni je to super.

ruwenzor -> RE: ječmena kaša (13.4.2011 20:24:35)

kuham je kao prilog mesu ili raznim umacima, najčešće samu ili sa kuhanim povrćem, a odlična mi je sa dinstanim lukom i mrkvom [sm=smiley14.gif]

Stranica: [1]