Željezo i kraj trudnoće (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

bubaMaja -> Željezo i kraj trudnoće (25.1.2011 21:13:05)

imam pitanje: prošli put kad sam bila kod gin. dala mi željezo radi posteljice iako ja nemam problema s manjkom istog. ona kaže da je to radi posteljice da ostane čvrsta i na mjestu..
problem je što pijem i one trudničke vitamine Prenatal, a u njima isto ima željeza. jedem zdravo i zeleno isto je puno željeza. iako sam joj rekla sve to, ona mi je dala te tablete...
sad imam još više problema sa stolicom koja je postala užasno tamna i čvrsta i dere mi sve hemiće, a idem još rjeđe nego prije.
šta da radim?? kakva su vaša iskustva sa željezom i postelijcom? i ima li netko neko rješenje za broj 2. ako se pije i željezo??
poludit ću s tom stolicom!!!

drugasrecica -> RE: Željezo i kraj trudnoće (25.1.2011 21:44:44)

ja sam isto pila prenatal u trudnoći al sam svejedno bila anemična, pa mi je dr dala još neke nadomjeske željeza
samo ne zbog posteljice nego onako općenito; nisam imala nikakvih problema s probavom ni slično

modesty blaise -> RE: Željezo i kraj trudnoće (25.1.2011 22:53:54)

I ja sam cijelu trudnoću pila Prenatal Care od twin laba ali mi je doktor svejedno prepisao zadnja CIJELA 3 mjeseca željezo, jer sam bila skroz anemična. Rekao mi je i da uzimam HEFEROL jer se na njega trudnice najmanje žale. I stvarno , ja zbog njega nisam imala nikakvih tegoba osim kaj mi je stolica promjenila boju( al brijem, da je to normalno i neminovno) .... Drugo sve za 5..
Probaj i ti

AntonijaV -> RE: Željezo i kraj trudnoće (25.1.2011 23:13:51)

ja sam isto pila prenatal i zadnji mjesec Heferol...od njega jedina nuspojava promjena boje stolice...

vvd -> RE: Željezo i kraj trudnoće (26.1.2011 8:40:29)

meni je pomagao donat i slatka kamilica u kombinaciji....

redprincess -> RE: Željezo i kraj trudnoće (26.1.2011 9:51:57)

Ja sam polovinom trudnoće dobila željezo za piti: Heferol, ali sam od njega imala jake grčeve u želucu. Po savjetu dr. opće prakse, uzela sam Ferrum sirup umjesto Heferola, što je i ginekolog rekao da je u redu. Pila sam ga par mjeseci i imala dosta problema s stolicom, nikako ić na wc i sad pred kraj trudnoće ginekolog više nije spominjao željezo, pa sam ga i prestala piti upravo radi probave jer je situacija postajala sve gora. Pijem Centravit prenatal i nadam se da je to dovoljno.

nemammaste -> RE: Željezo i kraj trudnoće (26.1.2011 16:35:51)

Ja sam pila Centravit Prenatal cijelu trudnoću a pred kraj sam dobila i sirup Ferrum Lek.Za probavu mi je najviše pomoglo laneno sjeme,svako jutro bi stavila par žličica u jogurt,čokolino ili nešto.Dobitna kombinacija mi je bila laneno sjeme+activia ili sensia.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bubaMaja -> RE: Željezo i kraj trudnoće (26.1.2011 21:34:02)

a zna li tko kakve veze ima to željezo s posteljicom? jer je meni dala radi toga, a ne radi anemije...

nemammaste -> RE: Željezo i kraj trudnoće (27.1.2011 7:45:38)

Bebica ti pred kraj trudnoće uzima jako puno željeza jer si stvara zalihe za prvih par mjeseci,pretpostavljam da je zbog toga mislila.Nisam ni ja bila anemična pa sam ga svejedno dobila pred kraj.

bubaMaja -> RE: Željezo i kraj trudnoće (27.1.2011 11:14:41)

aha.. hvala [sm=smiley1.gif]

ma toliko me muči ta probava da bih se najradije vratila na tekuću hranu kao prije trudnoće, više sam luda, a nema što nisam probala... još malo

redprincess -> RE: Željezo i kraj trudnoće (27.1.2011 11:16:30)

Pa možda i ima veze s posteljicom... Meni je željezo bilo nisko, koliko ne sjećam se, nalazi su mi kod dr., a pred kraj trudnoće mi je ustanovljeno da posteljica sazrijeva ranije (što je čest slučaj kod majki koje puše a ja nisam jedna od njih) pa dr. kaže da će i beba nešto ranije doći iako pritom nije uopće spominjao željezo.
Ipak, danas sam punih 38 tjedana, a bebi se još i ne žuri van...

bubaMaja -> RE: Željezo i kraj trudnoće (27.1.2011 11:20:32)

pa i ja sam prije pušila čak i neko vrijeme u trudnoći (ali jaaako malo), ali nije mi niš spominjala.. a ja sam evo 39 tjedan, nema naznake nikakvih trudića, a beba je velika.. niš od onih prijetnji za pušače nije bilo (nije da ih branim ili nešto)
i tako 1.2. idem opet na pregled pa ću ju pitat da mi detaljnije objasni to s posteljicom...

Stranica: [1]