bolovi u bubregu i jj stent (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sretna -> bolovi u bubregu i jj stent (13.1.2011 22:55:16)

željela bih podijeliti svoje iskustvo, jer ja o ovome nisam ništa našla kad mi je trebalo. Naime, zbog bolova u donjem dijelu trbuha završila sam u bolnici u 29. tj. i tamo su mi rekli da imam upalu mokraćnog sustava i proširenje mokraćovoda kod desnog bubrega. dobila sam antibiotik i za 2 dana išla kući. No najgore je došlo nakon tjedan dana kada me strašno počeo boljeti taj desni bubreg-bolovi ko trudovi, al bez pauze! Izdržala sam pola sata i opet za bolnicu... Bubreg je  "imao zastoj" i otud bolovi. Nakon par napadaja bolova i injekcija pritiv boli urolog mi je odlučio skratiti muku. Ugrađena mi je cjevčica od bubrega do mjehura, tzv "double j stent" i bol je u trenu nestala. On će u meni ostati do poslije poroda i do tada se ne očekuju bolovi, samo moram na kontrole urologu svaka 3-4 tj. Kroz razgovor s liječnikom saznala sam da jako puno trudnica ima ovaj problem i 50 posto njih treba taj jj stent, a na netu nisam našla ni jedan jedini članak o tome na hrvatskom jeziku. Ovo pišem u nadi da će netko ipak dobiti informaciju o tome kada mu bude najpotrebnije...

Zanima me je li još neka od vas imala ovaj problem?

mala pcelica -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (13.1.2011 23:38:59)

na srecu nisam imala takvih problema,al moja svekrva je u trudnoci dobila jaku upalu bubrega ,al onda te cjevcice nisu ni postojale tako da se ljecila na klasican nacin i sve dobro proslo.... sto i tebi zelim [sm=smiley1.gif]

mare00 -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (14.1.2011 4:38:27)

Nisam cula za taj jj stent al sam cula od vise trudnica koje su imale upalu bubrega u trudnoci da im je uz terapiju sve proslo ok...cuvaj se i sretno...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mišica 666 -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (14.1.2011 8:15:31)

mene je u trudnoći u par navrata bolilo s desne strane oko bubrega, nasreću ne tako jako ko tebe i bila sam kod liječnika ali nisu se baš previše pretrgli saznati od kud bolovi. naposljetku je prestalo samo od sebe. 

sretna -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (18.1.2011 20:17:51)

Hvala Bogu, sad sam dobro, samo me malo žulja u mjehuru, ali bolje i to nego ona bol.

agrdovi6 -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (23.2.2011 15:14:05)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]pozdrav,
nisam trudna i nemam stent u sebi zbog prolaska kamenaca tj ,da bi bol bila manja ,već ga u sebi imam jer sam operirala u prošli ponedjeljak (14.02)nesretni kamenac koji su razbili i izvukli ,no stavili su stent da se ne zablokira mokraća 10-ak dana....vadim to u petak.
Znate li kako se skida,boli li daju li kakvu lokalnuu....a joj

tin@ -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (5.3.2011 16:01:08)

ja sam imala jj stent i bilo mi je grozno...valjda gore od samog poroda.a rodila sam carskim.
zadnji mjesec trudnoće sam imala jake bolove u mjehuru i mokraćnim putevima i to takve da sam mislila da će mi pukuti mjehur a nisu znali zašto jer u mokraći nije bilo nuikakvih bakterija, zbog toga sam završila u bolnici na injekcijama protiv bolova, a nakon nekog vremena (par tjedana) osjetila sam uzasne bolove na lijevoj strani bubrega (imala sam osjećaj da će mi otkazati) i tada su mi hitno stavili taj stent koji sam imala do 15 dana nakon poroda. dok sam ga imala u trudnoći nije me nista bolilo ali kad sam rodila bolovi su se opet vratili sve dok mi ga nisu uklonili. to su bili uzasni bolovi koje od kojih se valjda nikad necu oporaviti. pisala sam krv, doslovno. ali najgore od svega bilo mi je kad su mi stavljali i vadili taj stant. bojim se ponovno biti trudna da mi se to ne vrati, ali u svakom slučaju se isplatilo zbog mojeg mališana[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image]

sretna -> RE: bolovi u bubregu i jj stent (6.3.2011 15:59:52)

Tina, zao mi je zbog tvojih neugodnih iskustava sa stentom. Mene je strasno zuljao u mjehuru jer ga je bebina glava pritiskala, ali i to je bilo bolje od onih uzasnih bolova u bubregu. Izvadili su mi ga tjedan dana nakon poroda jer je spuzniou mjehur, a ja opet zaradila infekciju. Vađenje je slicno stavljanju, samo sto krace traje i boli manje, te nema krvi u urinu kao kad se tek postavi. Meni se stent kalcificirao ( oko njega se pohvatao kamenac ) pa sam morala ispiskiti par sitnih kamencica, ali inace je sve dobro proslo!

Stranica: [1]